De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Uitzonderlijke sites Wij kunnen dit niet allemaal bezoeken maar we kunnen er wel van dromen.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Uitzonderlijke sites Wij kunnen dit niet allemaal bezoeken maar we kunnen er wel van dromen."— Transcript van de presentatie:

1 Uitzonderlijke sites Wij kunnen dit niet allemaal bezoeken maar we kunnen er wel van dromen.

2 China : Spiraaltrap aan het Taihanggebergte.
Hoogte = 91 meter

3 Portugal : Het Regaleirapaleis bij Sintra; de omgekeerde torens.

4 Bosnië- Herzegovina : het dorpje Blagaj; huis Tekeija gebouwd in de 16de eeuw aan de bron van de Buna.

5 Roemenië : de begraafplaats te Săpânța in de provincie Maramures.
Het is beroemd om zijn kleurrijke grafstenen en houten kruisen met naïeve schilderijen.

6 Italië : het kleine eiland Procida; een kleine gemeente van ongeveer inwoners in de provincie Napels.

7 Malta : Popeyestad; is gebouwd als decor voor een Popeyefilm (1980)
Malta : Popeyestad; is gebouwd als decor voor een Popeyefilm (1980). Nu is het opengesteld als museum.

8 IJsland : de watervallen van Litlanesfoss omringd door basaltzuilen.

9 China : de Regenboogbergen zijn gevormd door sedimentaire terrigene lagen gedurende 24 miljoen jaar.

10 Italië : Het klifrestaurant (Grotta Palazzese) werd gebouwd in een grot in de regio Apulië.

11 India Rajasthan : De Chand Baori ; dit gebouw dateert uit de 11e eeuw en is een van de eerste baoris (bronnen), die heeft bijgedragen tot het watergebrek.

12 Verenigde Staten : In het San Isabel woud in Colorado is door Jim Bishop een middeleeuws kasteel gebouwd. Hij begon de bouw op de leeftijd van 15 jaar en heeft er 40 jaar aan gewerkt.

13 Rusland Jekaterinenburg : Een psychedelische zoutmijn
Rusland Jekaterinenburg : Een psychedelische zoutmijn . In het hart een verlaten zoutmijn is een schat aan carnallietsedimenten.

14 Brazilië: Het natuurlijke witte zand van Fervedourobad
Brazilië: Het natuurlijke witte zand van Fervedourobad. In de buurt van het dorp Mateiros is een natuurlijk zwembad. Het heeft een diameter van 8 meter, het water is blauw kristal en de bodem is wit zand.

15 Italië: Craco , het spookachtige verlaten plaatsje Craco wordt nu gebruikt als "wetenschappelijk park", de verschuiving van de grond en het verval van de plaats wordt nauwkeurig in kaart gebracht. Het wordt ook gebruikt als filmlocatie.

16 Samoa: Sua Ocean Trench
'Sua Ocean' is een klein paradijselijk plekje gelegen in het dorp Lotofaga in Amerikaans-Samoa. De plaats is toegankelijk voor het publiek als badzone.

17 Birma: Het dorp Bagan Bagan is een grote boeddhistische archeologische site van meer dan 50 vierkante kilometer in de regio van Mandalay, gelegen in de centrale vlakte van Birma.

18 Portugal : De gekleurde paraplu’s van Agueda
Portugal : De gekleurde paraplu’s van Agueda. Tijdens het jaarlijkse Ágitagueda art festival worden de straten van Águeda versierd met honderden paraplu’s. En dat ziet er fantastische mooi en kleurrijk uit. Met die brandende zon is deze straat waarschijnlijk qua schaduw en temperatuur een van de meest aangename straten om door heen te lopen.

19 Tanzanië Lake Natron : is een alkalisch sodameer met bijzondere kleurschakeringen en met een grote concentratie aan flamingo’s (broedplaats) , omgeven door een bijzonder ruig vulkanisch landschap

20 Duitsland: De Bastei brug
De Bastei Bridge is een zandstenen loopbrug en verbindt de rotsachtige pieken boven de rivier de Elbe in Duitsland . De brug is gelegen in het nationale park Saksisch Zwitserland in de Elbe Sandstone Mountains.

21 China : De Grote Boeddha van Leshan is een groot uitgehouwen Boeddhabeeld in de stad Leshan, Sichuan. Het 71 meter hoge beeld is op initiatief van de monnik Haitong gehouwen uit de rode bergsteen van de heuvel Lingyuan.

22 Spanje: Het Alcazar vanSegovia is een versterkt kasteel aan de rand van de oude stad Segovia

23 Turkije: De rotsgraven of dodensteden van Myra
Turkije: De rotsgraven of dodensteden van Myra.Er zijn twee lycische dodensteden (rotsgraven) uitgehakt in de verticale zijde van de kliffen in Myra: de rivier-dodenstad en de oceaan-dodenstad

24 Nederland: Fort Bourtange
Bourtange is een vestingstadje die werd gebouwd in 1580 in de provincie Groningen.

25 Bhutan : Taktshang is een van de Tibetaans boeddhistisch kloosters van de bergstaat Bhutan. Het heeft maar liefst zeven tempels. De naam Taktshang betekent Tijgernest. Het is tegen de rotsen opgebouwd en hangt 700 meter boven de Parovallei. Het ligt 3120 meter boven zeeniveau.

26 Portugal: Het eiland São Miguel
São Miguel is het grootste eiland van de archipel van de Azoren met een oppervlakte van 744,6 km².

27 Italië: Santa Maria dell'Isola
Het klooster van Santa Maria dell'Isola werd gebouwd op een kleine rotsachtige klip in de buurt van het strand van Tropea.

28 Frankrijk: De tuinen van Marqueyssac
oogpunt van de Dordogne liggen in de gemeente Vézac, in een historische park van 22 hectare.

29 Filipijnen : Labassin Waterfall Restaurant is een restaurant gevestigd aan de voet van een kunstmatige waterval. Gasten zitten er tijdens hun maaltijd met hun voeten in het heldere water en genieten van het geluid van klaterend water.

30 Iran: Nasir-ol-Molk moskee; is een sjiitische moskee, gelegen in de provincie Fars in Iran. Hij werd gebouwd van 1876 tot 1888 en is zeer kleurrijk.

31  Rusland : Natuurpark “Lena Pijlers”, wordt gekenmerkt door spectaculaire rotsformaties die een hoogte van ongeveer 200 meter bereiken. De rotsformaties zijn gevormd door de extreme weersomstandigheden en erosie. De pijlers vormen rotsachtige steunberen, van elkaar gescheiden door diepe en steile geulen. 

32 Thailand : Wat Rong Khun is gebouwd ten zuiden van Chiang Rai in een witte kleur om de reinheid van Boeddha weer te geven. Met witte mozaïek wordt de wijsheid van Boeddha weerspiegeld.

33 Singapore: Het “Park Gardens by the bay”
Een groene ruimte met een opmerkelijke biodiversiteit, kostprijs meer dan 625 miljoen euro. Dit gigantische Park is 101 hectare groot en omvat drie tuinen.

34 Verenigde staten : De Kansas City Library ,een gebouw als een boekenplank:. Toen de plannen voor dit gebouw werden ontvouwd, werd er een stemming georganiseerd: bewoners konden boeken nomineren die een link hebben met Kansas City. De winnende exemplaren vormen nu – zij het in reuzengroot formaat – de gevel van de bibliotheek!

35  Oekraïne en Rusland : Ay Petri, vertaling uit het Grieks: "Sint-Petrus") is een 1234 meter hoge bergtop in het Krimgebergte, gelegen in de gemeente Jalta in deKrimrepubliek van Oekraïne.

36 Egypte: Alexandria bibliotheek ; werd in 1995 gebouwd en kostte $ 220 miljoen. Hijwerd ingehuldigd in oktober 2002.

37 Frankrijk: Le Moulin de l'Abbaye
Het Moulin de l'Abbaye is een luxehotel gelegen in Brantôme-Périgord, Dordogne.

38 Peru: Oase van Huacachina
Huacachina is een dorp in de Ica regio, in het zuidwesten van Peru en heeft een oase. In 1999 woonden er slechts 115 mensen.

39 Mexico : de Marieta Eilanden archipel, gelegen voor de kust van Puerto Vallarta, ligt een verborgen strand midden in een eiland. Het is een voormalig militair gebied en is nu een beschermd nationaal park.

40 Sri Lanka : Sigiriya is een dorpje in de culturele driehoek van Sri Lanka en is bekend vanwege de leeuwenrots, een vulkanische prop van een oude vulkaan en staat op de werelderfgoedlijst van de UNESCO.

41 Portugal: Het Fort van São João Baptista is een 17e eeuwse fort gelegen op het eiland Berlengas in de havenstad Peniche .

42 Canada: Montreal Quebec ; de botanische tuin is een van de belangrijkste botanische tuinen in de wereld. Hij werd opgericht in juni 1931.

43 Thailand : de Phraya Nakhon grot, ook wel de grot met de tempel genoemd. In de Phraya Nakhon grot is in 1890 een wit paviljoen gebouwd voor koning Rama V en is nu het symbool voor de provincie Pachuab Khiri Khan. In het dak van de grot bevindt zich een gat waar rond het middaguur het zonlicht doorschijnt en het paviljoen prachtig verlicht.

44 West – Australië : Lake Hillier is een roze meer op Middle Island, het grootste eiland van de Recherche Archipelago voor de kust van Esperance. Oorzaak van het roze water is nog onverklaarbaar? Het meer werd ontdekt in 1802 door een Brits ontdekkingsreiziger.

45 Zuid-Korea: Het eiland Jeju-do is een provincie en een ovaalvormig subtropische eiland .

46 Frankrijk : L’Arche Percée,  is een dubbele natuurlijke opmerkelijke boog in het Chartreuse gebergte, in het Regionale Natuurpark van de Chartreuse . De opening is ongeveer 32 meter lang, waardoor de site de grootste natuurlijke boog in de Alpen Hij werd ontdekt in 2005.

47 Turkmenistan: De Krater van Derweze of Poort naar de hel is een aardgasveld bij het dorp Derweze in de provincie Ahal . De Krater van Derweze is bekend om zijn aardgasvuren die continu branden sinds 1971, gevoed door de rijke aardgasvoorraden in het gebied. De penetrante geur van vuur en zwavelverbindingen doordringt het gebied over enige afstand.

48 China : De eeuwenoude stad Shi Cheng bij de Xin’an rivier verdween in september 1959 aan het aardoppervlak. Door de aanleg van een stuwmeer, met daarbij de waterkrachtcentrale Xinanjiang, zonk de meer dan jaar oude stad naar een diepte van 40 meter in de Qiandao Lake 

49 Marokko: Leerlooierijen van Fes zijn een van de meest oude leerlooierijen in de wereld.

50 Verenigde Staten : De Fly Geyser is een geiser gelegen op de hoogvlakte naast de Black Rock Desert, in het noordwesten van Nevada . Hijspuit uit drie monden en wordt omringd door een terrassencomplex van travertijn dat plassen warm water vasthoudt. 

51 Belize : Een bizarre duiklocatie in Belize is het Blue Hole, een rond gat in de zeebodem met een doorsnede van 300 kilometer en 125 meter diep. Het is het grootse onderwaterzinkgat ter wereld. Je ziet er druipsteenformaties uit de IJstijd. Tegenwoordig zijn die het verblijf van hamerhaaien.

52 Brazilië : Mount Roraima is een berg inZuid-Amerika die boven de wolken uitstijgt tot een hoogte van 2810 m.


Download ppt "Uitzonderlijke sites Wij kunnen dit niet allemaal bezoeken maar we kunnen er wel van dromen."

Verwante presentaties


Ads door Google