De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

In de kustvlakte… De lagen sediment waaruit de riviervlakte bestaat raken bedekt met nieuwe lagen. De onderste lagen worden samengeperst tot sedimentgesteente.

Verwante presentaties


Presentatie over: "In de kustvlakte… De lagen sediment waaruit de riviervlakte bestaat raken bedekt met nieuwe lagen. De onderste lagen worden samengeperst tot sedimentgesteente."— Transcript van de presentatie:

1

2 In de kustvlakte… De lagen sediment waaruit de riviervlakte bestaat raken bedekt met nieuwe lagen. De onderste lagen worden samengeperst tot sedimentgesteente.

3 In de kustvlakte… Klei verandert in het sedimentgesteente schalie.

4 In de benedenloop worden de dikke lagen zand en klei samengeperst. Zand verandert in Klei verandert in Schelpen veranderen in zandsteen. schalie. kalksteen.

5 Gebergten verslijten, gebergten ontstaan Als verwering en erosie miljoenen jaren inwerken op gebergten, zijn de gevolgen goed zichtbaar. De hoge en scherpe toppen verslijten en er ontstaat een afgerond gebergte.

6 Gebergten verslijten, gebergten ontstaan Jong gebergteOud gebergte

7 Hoog-Nederland

8 Voor de ijsbedekking was Nederland een groot deltagebied.

9 De rivieren sedimenteerden dikke lagen zand, klei en grind

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19 Het landijs komt uit het noorden

20 Het ijs schoof zand en grind vooruit

21

22  Tot waar komt het ijs?  HUN-lijn : Glaciaal

23

24 Fluvioglaciale afzetting Keileem

25

26


Download ppt "In de kustvlakte… De lagen sediment waaruit de riviervlakte bestaat raken bedekt met nieuwe lagen. De onderste lagen worden samengeperst tot sedimentgesteente."

Verwante presentaties


Ads door Google