De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Trojka Een nieuwe manier van indiceren. DE GESCHIEDENIS De Trojka is ontstaan in het kader van passend onderwijs en de ontwikkeling Centrum Jeugd en gezin.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Trojka Een nieuwe manier van indiceren. DE GESCHIEDENIS De Trojka is ontstaan in het kader van passend onderwijs en de ontwikkeling Centrum Jeugd en gezin."— Transcript van de presentatie:

1 Trojka Een nieuwe manier van indiceren

2 DE GESCHIEDENIS De Trojka is ontstaan in het kader van passend onderwijs en de ontwikkeling Centrum Jeugd en gezin. De Pilot: 1 loket –functie ontstaan.

3 Doel van de pilot: Een zorgstructuur te ontwerpen in en rond de scholen waardoor scholen gestimuleerd worden tijdig te signaleren als een kind bedreigd wordt in zijn/haar ontwikkelingen partners vervolgens snel en adequaat in stelling worden gebracht.

4 Missie: Minder bureaucratie. Van curatief naar preventief Van sectoraal naar integraal.

5 En verder… Geen overbodige (dubbele)onderzoeken. Snelle hulp. Geen overleg om het overleg. Afschaffen rugzak. Van indiceren naar arrangeren.

6 Opbouw Trojka De zaakwaarnemer De onderwijsspecialist De gezins-/zorgspecialist

7 Zaakwaarnemer Diegene in school die het contact onderhoudt met ouders, het overleg met partners initieert, zorg- en verwijzingstrajecten volgt en bewaakt.

8 Onderwijsspecialist diegene die namens het samenwerkingsverband de zaakwaarnemer, wat de onderwijskant betreft, ondersteunt vragen beantwoordt onderwijsbehoefte van een kind in kaart brengt, dossier vormt en eventueel toeleiding naar indicaties. (de rugzak was nog in beeld.

9 De gezins-/zorgspecialist Diegene die het hele veld van ontwikkelingsstimulering en opvoedingsondersteuning kan overzien in de regio en die de toeleiding tot dit aanbod kan (laten) verzorgen. De linking –pin naar CJG. De gezinsspecialist, nu ook wel jeugdgezinswerker genoemd, zou een specialist moeten zijn die generalistisch kan werken

10

11 Vragen??? Zat t.o. Trojka. Rol ouders Wat mag en kan de gezinsspecialist, welk mandaat. Benodigde informatie voor arrangeren? Welke vragen moeten er minimaal beantwoord worden voor er extra ondersteuning geboden kan worden Bedrijfsvoering binnen het CJG vraagt nog om aanpassingen. Wat als een leerling niet in de gemeente woont als waar hij op school zit. Mandaten en functieomschrijvingen.

12 Hoe… Probleem signaleren. Overleg mentor ouders kind Geen verbetering Overleg in Trojka en ouders (evt. leerling) VPI Of een ander onafhankelijk meetinstrument Bespreking Trojka. Trojka nodigt belanghebbenden uit. Ondersteuningsarrangement.

13 En verder… Scholen moeten hun basiszorg goed op orde hebben. Handelingsgericht werken (planmatig, doelgericht en bewust) Verbinding CJG – School Uitwerking….

14 Welke vragen roept de Trojka op? Wat zijn de gedachten over deze werkwijze? Wat willen jullie meegeven met betrekking tot de verdere uitwerking?


Download ppt "Trojka Een nieuwe manier van indiceren. DE GESCHIEDENIS De Trojka is ontstaan in het kader van passend onderwijs en de ontwikkeling Centrum Jeugd en gezin."

Verwante presentaties


Ads door Google