De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Vernieuwing Voortgezet Onderwijs Lelystad Presentatie persbijeenkomst 28 november 2012 Ambitie: uitstekend opgeleide en kansrijke leerlingen Doelstelling:

Verwante presentaties


Presentatie over: "Vernieuwing Voortgezet Onderwijs Lelystad Presentatie persbijeenkomst 28 november 2012 Ambitie: uitstekend opgeleide en kansrijke leerlingen Doelstelling:"— Transcript van de presentatie:

1 Vernieuwing Voortgezet Onderwijs Lelystad Presentatie persbijeenkomst 28 november 2012 Ambitie: uitstekend opgeleide en kansrijke leerlingen Doelstelling: versterken kwaliteit voortgezet onderwijs

2 Missie SVOL Opleiden tot het behalen van een waardevol diploma voor nu en in de toekomst. Maximale rendement uit talenten halen. Uitstekende voorbereiding op het vervolgonderwijs. Het laten uitgroeien tot zelfstandige wereldburgers die een belangrijke bijdrage aan de samenleving zullen leveren.

3 Visie SVOL Vernieuwend, modern, betaalbaar en een ruim onderwijsaanbod. Verschillende onderwijsconcepten: keuze om op diverse manieren te leren. Bieden van een gezonde en goed geoutilleerde leeromgeving. Brede scholengemeenschappen: het creëren van een harmonieuze leefgemeenschap/samenleving. Scholen met een algemeen bijzondere grondslag, aandacht voor religie en zingeving.

4 Schoolconcept A Product- en resultaatgericht. Vakgericht en docentgestuurd. Versnellen en verdiepen. Schoolconcept B Proces- en ontwikkelingsgericht. Leergebieden en samenwerkend leren. Verbreden en verbanden leggen.

5 Identiteit scholen Het uitgangspunt is dat er zichtbaar ruimte en aandacht is voor zingevingsvraagstukken en voor religieuze en humanistische waarden. Op algemeen bijzondere grondslag. Aandacht voor zingeving en religie. Levensbeschouwing en godsdienst zijn zichtbaar aanwezig in het onderwijs. Aandacht voor diverse religieuze vieringen. Identiteitsgroep bewaakt de grondslag.

6 1 stichting, 2 concepten, 3 locaties Schoolconcept A op locatie Zuid. Schoolconcept B op locatie Noord. Praktijkschool op locatie Centrum.

7 Gemeente en de SVOL zijn samen verantwoordelijk voor de toekomst van onze kinderen!


Download ppt "Vernieuwing Voortgezet Onderwijs Lelystad Presentatie persbijeenkomst 28 november 2012 Ambitie: uitstekend opgeleide en kansrijke leerlingen Doelstelling:"

Verwante presentaties


Ads door Google