De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Reisvoorstel Tanzania.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Reisvoorstel Tanzania."— Transcript van de presentatie:

1 Reisvoorstel Tanzania

2

3 Trias Ontwikkelingsorganisatie van Boerenbond, markant, Neos, KVLV, KLJ en UNIZO Visie : Kleine ondernemers motor van ontwikkeling Ondernemersverenigingen best geplaatst om hen te versterken In 14 landen verspreid over Afrika, Azië en Latijns- Amerika UNIZO Limburg- TCCIA Arusha & Manyara (Tanzania)

4

5 LIGGING Tanzania grenst in het noorden aan Kenia en Uganda
in het zuiden aan Mozambique , Malawi en Zambia in het westen aan de Democratische Republiek Congo, Rwanda en Burundi in het oosten in zijn geheel aan de Indische Oceaan totale oppervlakte bedraagt km² - ongeveer net zo groot als Frankrijk, Duitsland en België samen

6 KLIMAAT Tanzania ligt bij de evenaar en heeft een tropisch klimaat.
Kustgebied: het hele jaar door warm (22-30°C) en vochtig (75 en 80%) Berggebieden: o.a. de Kilimanjaro en de noordelijke hooglanden – in mei tot augustus het koelst. In het bergland komt ook nachtvorst voor. De top van de Kilimanjaro is altijd bedekt met sneeuw en ijs. de warmste tijd is van oktober tot februari - in het binnenland kan de temperatuur tot 40°C oplopen. het koelst is juni tot oktober. Neerslag: er zijn 2 regentijden: oktober-november met de zogenaamde kleine regens (‘s nachts/kort en hevig), en maart-mei met de zogenaamde grote regens. De neerslag varieert sterk en is onregelmatig gespreid over het land.

7 programma

8 06.10.2015 Brussel – Istanbul - Kilimanjaro
09u15 verzamelen op Brussel Nationaal aan de Starbucks 11u15 vertrek naar Istanbul 15u35 aankomst te Istanbul 18u15 vertrek naar Kilimanjaro Kilimanjaro - Arusha (O,L,D) 01u10 aankomst - transfer naar het Mount Meru Hotel (ca. 1 uur rijden) - overnachting (technisch gezien 2x overnachting, bij aankomst en op dezelfde datum ‘s avonds). 03u00 check in

9

10

11 Laat ontbijt. Bezoek aan het Trias kantoor en enkele lokale bedrijven in samenwerking met de lokale Kamer van Koophandel. Lunch verzorgd door Trias. Deze verplaatsing doen we met busjes. De andere dagen met 4x4 safari auto’s. Late namiddag: terug naar Mount Meru Hotel. Verblijf hier op basis van kamer met ontbijt. Kosten diner voor eigen rekening. Mount Meru Hotel beschikt over diverse restaurants: uit buffet, a la carte of een pizza/salade bij het poolrestaurant.

12 TCCIA: Tanzaniaanse UNIZO
1109 leden (67% betalend) Spreekbuis ondernemers Investeert in versterking kleine ondernemers

13 08.10.2015 Tarangire National Park (O,L,D)
Vertrek richting Tarangire National Park, rit van +/- 2 uur. Langs de indrukwekkende Masai Vlaktes. Lunch op een uniek gesitueerde picknick plaats. Tarangire is beroemd om zijn reuze baobab bomen, olifanten, steppedieren en roofdieren, en een grote variëteit aan vogels. Late namiddag aankomst bij Tarangire Sopa Lodge. Diner en overnachting.

14

15 09.10.2015 Tarangire National Park (O,L,D)
Vroeg ontbijt. Ochtend game drive in Tarangire National Park, waarbij we op zoek zullen gaan naar grote kuddes olifanten en jagers zoals leeuwen en luipaarden. terug naar Tarangire Sopa Lodge voor lunch. Namiddag game drive. Diner in de lodge.

16

17 10.10.2015 Tarangire National Park - Karatu (O,L,D)
vertrek naar het kleurrijke plaatsje Mto Wa Mbu (Kiswahili voor “rivier van de muggen”) voor een 1ste bezoek aan een Trias project. Lunch bij een lokale boer (hij runt een kippenproject). Namiddag doorreis naar Karatu. Diner en overnachting in het Farm House Valley Lodge.

18 Maasai

19 Kippenproject Trias

20

21

22 11.10.2015 Ngorongoro Krater (O,L,D)
Bezoek aan de unieke Ngorongoro Krater. We rijden in 5 minuten naar de ingang van het Ngorongoro Conservatie Gebied en na nog 1 uurtje rijden arriveren we bij de ingang van de krater. We dalen ca. 610 m en vinden beneden een unieke fauna en flora.

23

24 Hier vind je alle grote dieren: zebra, wildebeest, zwarte neushoorn, antilope, olifant, giraf, Kaapse buffel, leeuw, luipaard, jachtluipaard en verschillende apensoorten. De dieren zijn er permanent, omdat ze niet migreren. Lunch bij de picknick plaats waar we van heel nabij nijlpaarden kunnen zien. Na een verblijf van 5-6 uren in de krater terug naar Farm House Valley Lodge.

25

26 12.10.2015 Karatu - Serengeti National Park (O,L,D)
vertrek via het Ngorongoro Conservatie Gebied naar Serengeti National Park. picknicklunch bij de Olduvaikloof. nadien bezoek aan het museum. Indien gewenst kunnen we een trekking van ca. 2 uur maken door de kloof (afhankelijk van het weer) - betalend doorreis naar centraal Serengeti diner en overnachting in de Serengeti Sopa Lodge.

27

28

29 13.10.2015 Serengeti National Park (O,L,D)
Wakker worden op één van de mooiste plaatsen op aarde: de tijdloze Serengeti. mogelijkheid tot een vroege game drive voor het ontbijt. naar keuze: verschillende game drives voor-en namiddag mogelijkheid om picknick mee te nemen of terug te keren naar de lodge voor een warme lunch. Diner en overnachting in Serengeti Sopa Lodge.

30

31 OPTIONEEL: BALLONVAART
U vliegt over de steppes van de Serengeti U ziet de meest fantastische panorama’s Grote groepen wilde dieren trekken onder u voorbij U leert de Serengeti van een heel andere kant kennen, een belevenis die u uw leven lang niet zult vergeten. Vertrek: 6 uur wordt u opgehaald bij uw hotel

32 ballonvaart - u stijgt op met het opkomen van de zon en vliegt de zon tegemoet (afhankelijk van de wind) - de hoogte bepaalt u samen met uw piloot. De ene keer vliegt u op boomtop hoogte, de andere keer op ongeveer 1000 m zodat u optimaal van de dieren en het panorama uitzicht kunt genieten. De stilte op deze hoogte is onvoorstelbaar. - de ballonvaart duurt ongeveer een uur - na de landing staat een traditioneel "Out of Africa" ontbijt voor u klaar, midden in de bush, met linnen tafellakens, zilveren bestek en champagne. - u ontvangt een Serengeti Ballonvaart Certificaat

33

34 14.10.2015 Serengeti National Park naar Kia Lodge (O,L,D)
Via het Ngorongoro Conservatie gebied terug naar Kia Lodge. Picknicklunch onderweg Aankomst in de late namiddag. Bij helder weer kunnen we de sneeuwtoppen van Mount Kilimanjaro aanschouwen. Diner: een heerlijke privé bbq buffet.

35

36 15.10.2015 Kilimanjaro – Istanbul - Brussel
Middernacht: shuttle service van Kia Lodge naar Kilimanjaro International Airport gebracht, een rit van slechts 5 minuten inchecken voor onze retourvlucht. 02u10 vlucht naar Istanbul met aankomst om 10u55 14u50 aansluitende vlucht naar Brussel 17u15 aankomst Brussel

37

38 per persoon : 3599 Euro Toeslag single : 499 Euro
prijs per persoon : 3599 Euro Toeslag single : 499 Euro

39 inbegrepen Internationale vluchten incl. fuel en taxen met Turkish Airlines 8 overnachtingen in k&o in de voorgestelde hotels Alle lunches (een aantal in de vorm van lunchbox) en alle diners in de lodges zoals beschreven in het programma) (O = ontbijt, L = lunch en D = diner) Park fees, voor de toegang tot de lodges zoals beschreven Alle safaris Btw 0% Alle vervoer (per minibus tot en met 7.10 en vanaf 8.10 tot X4 voertuigen) Flying Doctors medische evacuatie verzekering Bijdrage Garantiefonds Reizen Nederlandstalige Alk Reizen begeleider

40 niet inbegrepen Persoonlijke uitgaven en dranken
Visum – ter plaatse aan te kopen bij binnenkomst 50 USD Ballon safari in de Serengeti (485 Euro pp) Fooien +/- 50 Euro, wordt gefactureerd Annulering- en bijstandsverzekering – 165 Euro per persoon in ½ dubbel –voor de single 185 Euro

41 De parken

42 TARANGIRE NP

43

44 op 115 km ten zuiden van Arusha
een lang en smal park van 1360 km² loopt grotendeels langs de rivier Tarangire Overweldigende baobabbomen - sommige met een diameter tot 11 m - en acaciabomen grote moerasgebieden - hun zwarte modder zorgt voor sappige grasgebieden, terwijl langs het water hoge bomen staan, zoals vijgenbomen, tamarinden en worstenbomen

45

46 Grote voordelen: goede bereikbaarheid de grootste concentraties wild van Tanzania na de Ngorongoro Krater veel minder toeristen – relatief klein park een aantal diersoorten die u niet in de grote parken in het westen ziet: elanden, oryxen, grantgazellen en giraffegazellen. De neushoorn is hier helaas niet meer te zien. Dit gebied is berucht vanwege de 12 m lange pythons die in bomen kruipen.

47 Als het land en de kleinere rivieren opdrogen trekken de kuddes naar het immer aanwezige water van de Tarangire en zijn moerassen. In juni arriveren de elanden en oryxen, gevolgd door olifanten, gnoes en zebra’s. de beste tijd voor een bezoek is van juni tot oktober.

48

49 NGORONGORO KRATER

50

51 Ngorongoro Conservation Area: groene hooglanden‚ slapende vulkanen en wildrijke kraters – 1 woord: prachtig Hoogtepunt: de enorme Ngorongorokrater, één van 's werelds grootste natuurspektakels. de Ngorongoro-krater is de grootste intacte caldera (ingestorte vulkaankegel) ter wereld. vermoedelijk 2-3 miljoen jaar geleden ontstaan uit een vulkaan die zo'n 5 km hoog geweest moet zijn.

52

53 een natuurlijk amfitheater met een wonderlijke schoonheid aan uitgestrekte vlaktes, bossen, moerassen, kleine riviertjes en het Magadi zoutmeer. ook wel de Ark van Noach genoemd. staat sinds 1979 op de UNESCO-lijst als werelderfgoed.

54

55 Ngorongora is één van de beste safari gebieden, HET walhalla.
Met de complete Big Five: olifant, buffel, (zwarte) neushoorn, leeuw en luipaard in een indrukwekkend decor. Met een doorsnede van ca. 18 km, een oppervlakte van 260 km² - kraterwanden tot 600 m hoog. Met zijn naar schatting dieren in de krater is dit een van de dichtstbevolkte wildgebieden ter wereld.

56 De dieren kunnen de krater in- en uitlopen, maar de meesten hebben pertinent voor dit vruchtbare leefgebied gekozen. Naast deze dieren graast het vee van de huidige bewoners, +/ Masai, in dit gebied. Het vee zorgt voor hun levensbehoeften: vlees, melk en mest.

57

58

59 SERENGETI NP

60 Serengeti, naam afgeleid van de Masai-taal (Siringet), betekent letterlijk "Eindeloze vlaktes“
een streek van savannes en boslandschappen, verdeeld over het noorden van Tanzania en het zuiden van Kenia, oppervlakte van +/ km² - 80% ligt in Tanzania zonder twijfel het beroemdste wildpark ter wereld - uniek in zijn soort vanwege de ecologische waarde en schoonheid. Er leven meer dan 3 miljoen dieren, van 35 verschillende soorten. De Big Five ontbreekt hier natuurlijk niet, al is de neushoorn vanwege zijn zeldzaamheid minder vaak te zien.

61

62 De streek is beroemd door de grote trek die elk jaar plaatsvindt rond oktober:
Een immense migratie van +/ gnoes en zebra’s. Een spektakel bestaande uit kuddes van zo’n km lengte, op de voet gevolgd door roofdieren als hyena’s en jakhalzen, die hun kans bij de zwakkere dieren afwachten. Wanneer de migratie precies plaatsvindt is onvoorspelbaar en hangt samen met de komst van de regen.

63

64 Omwille van de droogte verplaatsen de dieren zich vanuit de noordelijke heuvels naar de zuidelijke vlaktes. Daarbij moeten ze de rivier de Mara oversteken. De korte regentijd begint rond half oktober en zorgt ervoor dat de eerste kuddes migreren vanuit de Masai Mara naar de groene grasvlaktes in het zuidoosten van de Serengeti. Daar komt de trek tot stilstand en verspreidt de kudde zich over de vlaktes, waardoor roofdieren hun slag slaan. Na de regens, rond april, gaan ze dan terug via een westelijke omweg. Dit verschijnsel wordt een cirkelvormige migratie genoemd.

65 In de Serengeti bevindt zich ook de Olduvaikloof,  archeologisch belangrijk omwille van de oudst bekende menselijke fossielen die er gevonden zijn. De Olduvaikloof staat bekend als de 'wieg van de mensheid'. Antropoloog dr. Leakey ontdekte hier met zijn team sporen en beenderen, van ruim 3 miljoen jaar oud, van één van de oudste mensachtige.

66

67 HOTELS

68 HOTEL MOUNT MERU**** ligt aan de voet van de berg Meru
buitenzwembad, fitnesscentrum, 24-uursreceptie met wisselkantoor. elegante en ruime kamers voorzien van airconditioning, televisie, minibar, kluisje, koffie- en theefaciliteiten, wifi. ontbijtbuffet. 2 restaurants en een café, waar u van lichte maaltijden kunt genieten. In de Karibu en de Mawenzi Bar worden cocktails en snacks geserveerd. Verder is er ook een sigarenlounge. Ter ontspanning is er een spa- en wellnesscentrum. Wifi beschikbaar tegen betaling De luchthaven Kilimanjaro ligt op 55 km

69

70 TARANGIRE SOPA LODGE***
Ligt in het Tarangire Nationaal Park. 75 ruime kamers met badkamer, 2 queen size bedden, muskietnetten, minibar, haardroger, ventilator en balkon. Faciliteiten: zwembad, bar, restaurant, giftshop, wasserijdienst, Visa en Mastercard worden aanvaard Wifi uitsluitend in de lobby

71

72 FARM HOUSE VALLEY LODGE
prachtig koloniaal bungalowcomplex geassocieerd met een boerderij, onderhoudsplaats van Kibo voertuigen, een 500 ha grote koffieplantage. 30 luxe kamers met uitzicht op vulkaan Oldeani in de Rift Valley. zwembad met ligstoelen Zonnig restaurant voor ontbijt en diner. Het is leuk om te ontspannen bij het kampvuur met een glas wijn en een aperitiefje vóór het diner. WiFi in het gehele pand

73 SERENGETI SOPA LODGE kijkt uit over de vlaktes van het Serengeti National Park - een gebied van onvoorstelbaar mooie natuurlijke schoonheid. prachtige uitzichten en kans op interactie met het land en dieren lekkere keuken 69 comfortabele kamers met 2 queensize bedden, muggennet, minibar, privé balkon, een groot venster met prachtig uitzicht op de Serengeti. lounge, bar, wasdienst, zwembad, souvenirwinkel, fitness, Wi-Fi verbinding. Activiteiten zijn o.a. observatie van wilde dieren, ballonsafari, excursies bij zonsondergang, etentjes in open lucht en traditionele dans.

74

75 Kia Lodge ligt op een afgelegen heuvel op 4,3 km van de internationale luchthaven van Kilimanjaro met panoramisch uitzicht op de beroemde Kilimanjaro en de omringende savanne. kamers met airconditioning, uitzicht op de bergen, badkamer met bad of douche, een kluisje. Het bed is voorzien van een klamboe. Restaurant en open bar met uitzicht op de Kilimanjaro. zwembad op de heuvel, met uitzicht op de berg Meru, de Blue Mountains en de Masai vlakten. Er is gratis WiFi.

76 FORMALITEITEN Reispas: minimaal 6 maanden geldig na retour - de reispas moet 2 lege tegenover elkaar liggende visumpagina's bevatten. Visum: bij aankomst in Tanzania – enkel cash - 50 USD (biljet na 2003) – geen Euro, geen creditcard Inentingen: tegen gele koorts is verplicht voor reizigers die uit risicozones komen maar blijft aanbevolen elke bezoeker. vaccinatie tegen Hepatitis A en buiktyfus is aangeraden en een update van polio, tetanus en difterie. Raadpleeg voor uw vertrek de websites van het Instituut voor Tropische Geneeskunde

77 MALARIA Het is aan te raden: onder een muggennet te slapen
een muggenwerend product met DEET te gebruiken een profylactisch middel in te nemen voor korte verblijven (bij voorkeur Malerone).

78 WATER EN VOEDSEL Eet alleen gekookt voedsel en drink alleen flessenwater. Flessenwater is ook aangewezen voor het poetsen van de tanden. Let op met consumptie van ijs(blokjes). Salade, rauwe groenten, vis of vlees geven gemakkelijk aanleiding tot ziekten. Parasitaire infecties komen veel voor, het is dus aangeraden in de reisapotheek Flagyl of soortgelijke medicatie te voorzien.

79 ZEDEN EN GEWOONTEN - Fotografie
Het is aangewezen discreet te zijn met het fotograferen van mensen zonder hun toestemming. Het is verboden om militaire installaties, luchthavens, bruggen en overheidsgebouwen te fotograferen. - Zowat de helft van de bevolking is moslim en streng religieus. Het wordt op prijs gesteld dat vrouwen discrete kledij dragen (geen short, geen blote schouders)

80 KLEDINGADVIES Reken bij rondreizen op temperatuurverschillen tussen de savanne en de bergstreken. luchtige, katoenen of linnen kleding in lichte kleuren een (fleece)trui voor de koelere avonden. Absoluut noodzakelijk: zonnebril, (zonne)hoed of pet en goede zonnebrandcrème. Stevige schoenen – (dienen ook ter bescherming tegen slangenbeten). Lange broeken, lange mouwen om u ’s avonds te beschermen tegen muggen.

81 Geld De munteenheid is Tanzaniaanse Shilling (TZS)
Euro en US dollar (dollarbiljetten daterend van na 2003) zijn vrij converteerbaar in lokale munt in banken of wisselkantoren. Wisselkoers: 1 € = +/ TZS of TZS = 5 €. Cash is de meest courante betaalwijze. Bank- en kredietkaarten worden hoe langer hoe meer gebruikt (5% kosten) Sinds 2011 kunt u niet langer de Maestro-kaart gebruiken in de Tanzaniaanse ATM’s.

82 COMMUNICATIE/ELEKTRICITEIT
mobiele telefoons worden veel gebruikt - die netwerken zijn nieuwer dan die van de landlijnen in heel het land zijn roaming faciliteiten ruim aanwezig Internetcafé's zijn wijd verspreid over heel het land Verloopstekker: stopcontacten zijn geaard en hebben 3 ronde of rechthoekige gaten. U hebt een verloopstekker van het type D of G of een wereldstekker nodig.

83 TIJDVERSCHIL In Tanzania is het 2 uur later dan in België.
In onze zomertijd, tussen de laatste zondag in maart en de laatste zondag in oktober, is het 1 uur later.

84 Trias Tanzania

85

86 Trias Tanzania 9 op de 10 Tanzanianen moeten rondkomen met minder dan één euro per dag. 35 % van de bevolking is ondervoed. De meest schrijnende armoede concentreert zich op het platteland, waar de meesten afhankelijk zijn van overlevingslandbouw. De interventiegebieden van Trias omvatten de regio van Mufindi in het zuiden en 3 naburige districten in het noorden van Tanzania, namelijk Babati, Longido en Monduli.

87

88 Een belangrijke doelstelling is de omschakeling van zelfvoorziening naar een meer marktgeoriënteerde landbouwproductie, zonder blind te blijven voor nieuwe kansen die de toeristische sector biedt. Een centrale pijler is de versterking van boerengroepen, waardoor kansarme boeren een sterkere onderhandelingspositie kunnen afdwingen. Coöperatieve krediet- en spaarvoorzieningen fungeren als hefboom.

89

90 Een grote uitdaging is het klimaat: de voorbije jaren raakte de veestapel in het noorden van Tanzania gedecimeerd als gevolg van aanhoudende droogte. Daarom werkt Trias mee aan de heropbouw van de veehouderijsector en de promotie van waterbesparende initiatieven, zoals de teelt van zonnebloemen. In Longido gaat speciale aandacht naar de ondersteuning van de Masai, een nomadisch volk.

91

92 Tot slot versterkt Trias ook de positie van kwetsbare ondernemers
Tot slot versterkt Trias ook de positie van kwetsbare ondernemers. Tot voor enkele jaren verdedigde de handelskamer in het noorden van Tanzania enkel de belangen van grotere ondernemers. Trias heeft ervoor gezorgd dat nu ook kleine ondernemers aan de bak komen bij deze ledenorganisatie.

93 Karibu Sana Tanzania


Download ppt "Reisvoorstel Tanzania."

Verwante presentaties


Ads door Google