De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Geloof.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Geloof."— Transcript van de presentatie:

1 Geloof

2 Wereldgodsdiensten Jodendom Christendom Islam Hindoeïsme Boeddhisme

3

4 Wat weet jij van de verschillende godsdiensten?

5 Tenach: Thora (eerste 5 boeken van Mozes)
Volgens de Joodse jaartelling is het nu In het jaar 0 werd de wereld geschapen. synagoge Jodendom Tenach: Thora (eerste 5 boeken van Mozes) Nebiim (verhalen, wijze lessen en dromen van de Joodse profeten) Chetubim (hierin staan liederen, gedichten, spreuken en verhalen.

6 Christendom Volgens de Christelijke jaartelling is het nu Het jaar 0 is het jaar waarin Christus is geboren. kerk Bijbel: Gods weg met mensen (Zijn verlossing, door Jezus, van de mens) 39 boeken uit het Oude Testament 27 boeken uit het Nieuwe Testament

7 Islam Volgens de Joodse jaartelling is het nu Het jaar 0 is 622 na Christus toen Mohammed van Mekka naar Medina Moskee Koran: Volgens de islamitische traditie zijn de woorden in de Arabische taal door God via de engel Gabriël aan Mohammed neergezonden.

8 Jezus is één van Gods belangrijkste boodschappers.
Christendom Islam Jodendom Jezus is niet echt belangrijk. Hij was een leraar en vertelde over God. Jezus is de zoon van God. Door zijn dood en opstanding is de mens van zonden gered.

9 Hét grote verschil tussen de verschillende godsdiensten
Door de vergevingsgezindheid van God kunnen mensen de hemel bereiken. Soms kan een tijdelijke straf in de hel volgen. Een positieve balans kan rechtstreekse toelating tot het paradijs betekenen. Inshallah. De Messias, Jezus, is gestorven voor de zonden van de mensheid. De Messias, een menselijk offer, noodzakelijk voor de vergeving van zonden. Alleen door Jezus is de mensheid gered. In ieder mens zitten de krachten om te kiezen tussen goed en kwaad. Na de dood ervaart de ziel het goede dat het verkreeg gedurende het leven als ongelooflijk geluk en plezier en het negatieve als ongelooflijk pijnlijk. Het plezier of de pijn is afhankelijk van hoe we onze levens hebben geleefd.

10 Geloven is een keus Kan je het zelf wel of hebben we God nodig?


Download ppt "Geloof."

Verwante presentaties


Ads door Google