De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Controllers en automatisatie Jano Boogaerts Groep-T Leuven Education College.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Controllers en automatisatie Jano Boogaerts Groep-T Leuven Education College."— Transcript van de presentatie:

1 Controllers en automatisatie Jano Boogaerts Groep-T Leuven Education College

2 Inhoud  controller  Principe  PID in detail

3 Controler?  Radiografische besturing is een vorm van afstandsbediening, ook afgekort als RC (radio control). De meest uiteenlopende machines en toestellen kunnen radiografisch, dus op afstand, bestuurd worden.afstandsbedieningradiografisch

4 PRINCIPE

5 Open loop systeem SYSTEEM input output wind

6 Oplossing = feedback controle SYSTEEM input output wind

7 Signaal omvormen SYSTEEM input output Referentie (m)Error (m)Positie (m)

8 PID in detail

9 schema

10 Proportional (Proportionele)  Proportioneel betekent dat het verschil in wenswaarde en gemeten waarde met de factor K r wordt versterkt.

11 Integral (Integraal)  De integrerende term zorgt voor een constante sommatie van de fout en blijft meer signaal uitsturen afhankelijk van hoe lang er een fout bestaat tussen gemeten en gewenste waarde. T i noemt men hier wel de nasteltijd, dit wil zeggen de tijd (in seconden) die nodig is om een even grote waarde te krijgen als de P-actie. Een kleine T i geeft een krachtige I- actie.

12 Derivative (afgeleide)  De differentiërende term wordt minder gebruikt dan de twee voorgaande.  De D-actie reageert op de snelheid van de verandering van de fout. Dus enkel bij het aanleggen van een stap (directe verandering van de wenswaarde bijvoorbeeld van 10°C naar 30°C) zal de D-actie haar bijdrage in de regelaar geven. Hoe hoger T d, hoe feller de reactie op de verandering.

13

14 Voordelen van PID?  Simpel  Efficiënt  Doeltreffend  Wordt in vele toepassingen gebruikt


Download ppt "Controllers en automatisatie Jano Boogaerts Groep-T Leuven Education College."

Verwante presentaties


Ads door Google