De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Energiebalans energie gaat nooit verloren. Energiebalans van een mens Energie in OpslagEnergie uit  Welke energie gaat erin?  Hoe raakt een mens energie.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Energiebalans energie gaat nooit verloren. Energiebalans van een mens Energie in OpslagEnergie uit  Welke energie gaat erin?  Hoe raakt een mens energie."— Transcript van de presentatie:

1 Energiebalans energie gaat nooit verloren

2 Energiebalans van een mens Energie in OpslagEnergie uit  Welke energie gaat erin?  Hoe raakt een mens energie kwijt?  Wat gebeurt er als E in > E uit ?

3 …een voorbeeld uit een tekst Kun je spreken over energie balans bij een windmolen? Wat gaat erin, wat komt eruit? De hoeveelheid primaire energie die nodig is om een windturbine te fabriceren, plaatsen, onderhouden en na 20 jaar te verwijderen en te recyclen, wordt door die windturbine in 4 tot 8 maanden (afhankelijk van de windsnelheid) uit de wind teruggewonnen.

4 De energiebalans van de aarde …  Welke getallen veranderen de laatste jaren door het broeikas-effect?

5 Energiebalans van een huis (1) 1 2 3 4 5 6 V ul in Zon-instraling(..) Ventilatieverlies(..) Infiltratieverlies (..) Warmwaterverlies(..) Transmissieverlies(..) Gas en elektriciteit(..) Energiebalans:..+..+.. =..+..+..

6 Energiebalans van een huis (2) Bron: http://www.devloei.be/nl/duurzaam/gezond-wonen/

7 Besparen op energie doe je zo: 1) Beperk de vraag naar energie 2) Gebruik zoveel mogelijk duurzame energiebronnen om de energie die nog nodig is op te wekken; 3) Zet efficiënte technieken in om het resterende energieverbruik op te wekken. Drie stappen naar een zo duurzaam mogelijke energievoorziening. Dit wordt ook wel de Trias Energetica genoemd. De stappen moeten ook in deze volgorde worden gezet….

8 Samenvatting en opdracht De energiebalans van een huis geeft aan hoeveel, en welk soort, energie er in en uit een huis stroomt. Besparen betekent bezuinigen op de instroom, en dus moet je de uitstroom beperken. Opdracht: Workshop Isoleren en materialen Je leert wat de U-waarde, de Rc-waarde en de λ-waarde zijn. Je leert op deze website hoe je daarmee kunt werken, en wat de invloed van deze materiaal- en constructie- eigenschappen is op de energiebalans. Daarna kun je ze toepassen bij het onderzoek naar je eigen woning.deze website


Download ppt "Energiebalans energie gaat nooit verloren. Energiebalans van een mens Energie in OpslagEnergie uit  Welke energie gaat erin?  Hoe raakt een mens energie."

Verwante presentaties


Ads door Google