De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Lesprogramma Conclusies proef 5 &6 Proef 7 Magdeburger halve bollen – -Schriftcontrole tijdens opschrijven Titel, doel, materiaal en handelingen proef.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Lesprogramma Conclusies proef 5 &6 Proef 7 Magdeburger halve bollen – -Schriftcontrole tijdens opschrijven Titel, doel, materiaal en handelingen proef."— Transcript van de presentatie:

1 Lesprogramma Conclusies proef 5 &6 Proef 7 Magdeburger halve bollen – -Schriftcontrole tijdens opschrijven Titel, doel, materiaal en handelingen proef Theorie Hoofdstuk 9 Temperatuur en druk Proef 8 Implosies

2 Conclusie proef 5 Proef 5 Ballon in vacuümstolp: – Als de luchtdruk in de vacuümstolp kleiner wordt, wordt de ballon groter. Dit komt doordat de luchtdruk in de ballon gelijk blijft en als dezelfde kracht blijft uitoefen terwijl de kracht die op de buitenkant van de ballon duwt kleiner wordt. Er ontstaat dan een nieuw evenwicht

3

4 Conclusie proef 6 Proef 6, water in de vacuümstolp – Als het de luchtdruk in de vacuümstolp lager wordt gaat het water koken, maar het wordt niet warm. filmpje voor proef

5 Proef 7 Magdeburger halve bollen Doel: Onderzoeken of Vacuüm kracht heeft Materiaal: Vacuümstolp, luchtpomp, tafeltje, magdeburger halve bollen, twee mensen Handelingen: Leg de bollen op elkaar onder de vacuümstolp. Zet de luchtpomp aan en trek de vacuümstolp vaccuüm. Haal de bol onder de vacuümstolp vandaan. Probeer de bol uit elkaar te trekken.

6 Hoofdstuk 9, druk en temperatuur. De gaswet van Charles zegt dat druk en temperatuur met elkaar in een recht evenredig verband staan. Dit betekend dat als de temperatuur hoger wordt, maar de ruimte waarin een gas zich bevindt niet groter wordt, dat de druk dan toeneemt Film temperatuur en druk

7 Explosies en Implosies Een explosie is een plotselinge verhoging van druk en volume, waardoor er op een heftige manier energie vrijkomten de temperatuur toeneemt. Een implosie is een plotselinge verlaging van druk en volume. De druk op de buitenkant van het voorwerp is dan zoveel groter dan de druk in het voorwerp dat het voorwerp in elkaar klapt.

8 Proef 8 Implosie Doel: Onderzoeken hoe implosies werken Materiaal: Gasbrander, blikje, water, aqaurium, tang Handelingen: Doe een beetje water in het blikje. Steek de gasbrander aan en verhit het blikje boven het vuur, totdat het flink stoomt. Doe het blikje zo snel mogelijk ondersteboven in het aquarium.


Download ppt "Lesprogramma Conclusies proef 5 &6 Proef 7 Magdeburger halve bollen – -Schriftcontrole tijdens opschrijven Titel, doel, materiaal en handelingen proef."

Verwante presentaties


Ads door Google