De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

© Ing W.T.N.G. Tomassen Na deze les kun je alles vertellen over: WindkrachtBeaufort Windkracht.

Verwante presentaties


Presentatie over: "© Ing W.T.N.G. Tomassen Na deze les kun je alles vertellen over: WindkrachtBeaufort Windkracht."— Transcript van de presentatie:

1 © Ing W.T.N.G. Tomassen Na deze les kun je alles vertellen over: WindkrachtBeaufort Windkracht

2 Index Omdat er vaak veel krachten in dezelfde situatie werken wordt er onder de letter F vaak een index geschreven. Dit kan een compleet woord zijn maar zo’n woord wordt vaak afgekort omdat het anders te lang zou zijn. De index wordt door de onderste denkbeeldige schrijflijn geschreven. Windkracht Beaufort baseerde de windkracht op de hoeveelheid zeil die een groot schip kon voeren bij een zwakke bries, storm of orkaan. De winddruk werd uitgedrukt in kilogram per vierkante meter. De schaal geldt dus voor de druk van de wind.

3 Index Omdat er vaak veel krachten in dezelfde situatie werken wordt er onder de letter F vaak een index geschreven. Dit kan een compleet woord zijn maar zo’n woord wordt vaak afgekort omdat het anders te lang zou zijn. De index wordt door de onderste denkbeeldige schrijflijn geschreven. Windkracht

4 Index Omdat er vaak veel krachten in dezelfde situatie werken wordt er onder de letter F vaak een index geschreven. Dit kan een compleet woord zijn maar zo’n woord wordt vaak afgekort omdat het anders te lang zou zijn. De index wordt door de onderste denkbeeldige schrijflijn geschreven. Windkracht

5 Newton De grootte van een kracht is een grootheid. De afkorting van deze grootheid is de hoofdletter F (van het Engelse woord Force). De grootte van een kracht wordt gemeten in de eenheid Newton (vernoemd naar de geleerde Isaac Newton). De afkorting van Newton is de hoofdletter N. Windkracht Windsnelheid wordt gemeten in m/s met een anemometer. De windkracht wordt uitgedrukt met de schaal van Beaufort (0 …. 12 Bf)

6 Index Temperatuur omrekenen


Download ppt "© Ing W.T.N.G. Tomassen Na deze les kun je alles vertellen over: WindkrachtBeaufort Windkracht."

Verwante presentaties


Ads door Google