De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Voordia: Presentatie bij de wetskaart Deze voordia met info en suggesties is geen onderdeel van de ppt. Twee presentaties bij de 10 geboden: alleen afbeeldingen.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Voordia: Presentatie bij de wetskaart Deze voordia met info en suggesties is geen onderdeel van de ppt. Twee presentaties bij de 10 geboden: alleen afbeeldingen."— Transcript van de presentatie:

1 Voordia: Presentatie bij de wetskaart Deze voordia met info en suggesties is geen onderdeel van de ppt. Twee presentaties bij de 10 geboden: alleen afbeeldingen en afbeeldingen + eenvoudige tekst (www.geloofnu.nl). Afbeelding: Links/rood het verbod, rechts/groen gebod; resp.negatief/pos. De wet in eenvoudige tekst is in kolommen, (eerst verboden dan geboden), of in rijen te lezen (verbod en gebod achtereen). Tip: laat verbod en gebod door twee stemmen voorlezen. Leg altijd uit dat de driehoek symbool is voor God. -Vertel de wet aan de hand van de afbeeldingen; of: -Lees de wet in eenvoudige taal voor met afb.; of: -Gebruik de klassieke versie en beam de afbeeldingen erbij. Deel de kaart evt. uit en laat meewijzen (bestellen via site). Herhaling van tekst en beeld geeft verdieping in betekenis. Gebruik van een afb. op gepast moment geeft extra inhoud aan afbeelding en legt link tussen belijden en verkondiging. Vb: preek over materialisme en afbeelding 1 e gebod gebruiken. www.geloofnu.nl ©GELOOF.NU, www.geloofnu.nl

2 Ik luister naar God De 10 geboden in afbeeldingen. ©GELOOF.NU, www.geloofnu.nl

3 1

4 2

5 3

6 4

7 5

8 6

9 7

10 8

11 9

12 10

13 God zegt: Houd van Mij

14 en houd van mensen.

15

16 ©GELOOF.NU, www.geloofnu.nl

17


Download ppt "Voordia: Presentatie bij de wetskaart Deze voordia met info en suggesties is geen onderdeel van de ppt. Twee presentaties bij de 10 geboden: alleen afbeeldingen."

Verwante presentaties


Ads door Google