De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

TOOLBOXMEETING VEILIG WERKEN IN DE BUURT VAN ANTENNES.

Verwante presentaties


Presentatie over: "TOOLBOXMEETING VEILIG WERKEN IN DE BUURT VAN ANTENNES."— Transcript van de presentatie:

1 TOOLBOXMEETING VEILIG WERKEN IN DE BUURT VAN ANTENNES

2 VEILIG WERKEN IN DE INSTALLATIE- EN ISOLATIEBRANCHES DOEL Doel van dit deel is uitleg te geven over de mogelijke risico’s En maatregelen m.b.t. het werken in de buurt van antennes:  Duidelijkheid te geven over de aard en risico’s van EMV;  Proberen weg te nemen van ongerustheid;  Voorkomen van overmatige blootstelling;  Voldoen aan arbowetgeving inzake voorlichting en onderricht.

3 VEILIG WERKEN IN DE BUURT VAN ANTENNES VEILIG WERKEN IN DE INSTALLATIE- EN ISOLATIEBRANCHES DEFINITIES  EMV = Electro Magnetische Velden EMF = Electro Magnetic Fields  EMC = Elektromagnetische Comptabiliteit  Wat is elektromagnetisme?  elektriciteit = verplaatsen van elektronen  bij stroming van elektriciteit ontstaat een magnetisch veld  beweging van een geleider door een magnetisch veld zorgt voor stroming in die geleider  elektriciteit en magnetisme zijn dus gekoppeld

4 VEILIG WERKEN IN DE BUURT VAN ANTENNES VEILIG WERKEN IN DE INSTALLATIE- EN ISOLATIEBRANCHES FREQUENTIESPECTRUM  hoe groter de frequentie, hoe korter de golf, hoe groter de energieafgifte en hoe kleiner het doordringend vermogen.

5 VEILIG WERKEN IN DE BUURT VAN ANTENNES VEILIG WERKEN IN DE INSTALLATIE- EN ISOLATIEBRANCHES RISICO’S  Opwarming;  Elektrische schok.

6 VEILIG WERKEN IN DE BUURT VAN ANTENNES VEILIG WERKEN IN DE INSTALLATIE- EN ISOLATIEBRANCHES GSM-UMTS OPSTELPUNTEN  Celstructuur;  GSM frequenties;  UMTS frequentie;  Basisstations.

7 VEILIG WERKEN IN DE BUURT VAN ANTENNES VEILIG WERKEN IN DE INSTALLATIE- EN ISOLATIEBRANCHES ANTENNES IN EEN GSM-UMTS NETWERK  Parabool antennes;  Directionele antennes.

8 VEILIG WERKEN IN DE BUURT VAN ANTENNES VEILIG WERKEN IN DE INSTALLATIE- EN ISOLATIEBRANCHES PARABOOL ANTENNES  Een voorbeeld van EMV blootstelling bij een paraboolantenne met een doorsnede van 60 cm en een doorsnede van 30 cm.

9 VEILIG WERKEN IN DE BUURT VAN ANTENNES VEILIG WERKEN IN DE INSTALLATIE- EN ISOLATIEBRANCHES DIRECTIONELE ANTENNES  Een voorbeeld van EMV blootstelling bij een directionele antenne op een woongebouw.

10 VEILIG WERKEN IN DE BUURT VAN ANTENNES VEILIG WERKEN IN DE INSTALLATIE- EN ISOLATIEBRANCHES GSM-UMTS ANTENNEREGISTER (1) Per antennelokatie:  De eigenschappen van de antenne-installatie;  De ingebruikname datum van de installatie;  De eigenschappen van de antennes;  De veiligheidscontouren / veiligheidsafstanden / actiezones voor de werknemers

11 VEILIG WERKEN IN DE BUURT VAN ANTENNES VEILIG WERKEN IN DE INSTALLATIE- EN ISOLATIEBRANCHES GSM-UMTS ANTENNEREGISTER (2)  Aantal en plaatsbepaling van de opstelpunten;  Specifieke gegevens van het geselecteerde opstelpunt.

12 VEILIG WERKEN IN DE BUURT VAN ANTENNES VEILIG WERKEN IN DE INSTALLATIE- EN ISOLATIEBRANCHES GSM-UMTS ANTENNEREGISTER (3)  Eigenschappen van de antennes inclusief de algemene veiligheidscontouren;  De veiligheidscontouren voor de beroepsbevolking uitgaande van een blootstellingduur van 8 uur.  Beroepsbevolking heeft vol- doende training en instructie.

13 VEILIG WERKEN IN DE BUURT VAN ANTENNES VEILIG WERKEN IN DE INSTALLATIE- EN ISOLATIEBRANCHES RI&E INSTRUMENT VAN MONET  Invoering algemene gegevens;  Invoering antennes;  Invoering mogelijkheden van daktoegang, looproute en werkgebied;  Via diverse schermen verdieping van informatie;  Plan van aanpak met risico, beheersmaatregel en aktie- nemer.

14 VEILIG WERKEN IN DE BUURT VAN ANTENNES VEILIG WERKEN IN DE INSTALLATIE- EN ISOLATIEBRANCHES ANTENNEHERKENNING (1)  directionele antennes ?  parabool antenne ?

15 VEILIG WERKEN IN DE BUURT VAN ANTENNES VEILIG WERKEN IN DE INSTALLATIE- EN ISOLATIEBRANCHES ANTENNEHERKENNING (2)  parabool antennes ?  onmindirectionele antennes ?

16 VEILIG WERKEN IN DE BUURT VAN ANTENNES VEILIG WERKEN IN DE INSTALLATIE- EN ISOLATIEBRANCHES ANTENNEHERKENNING (3)  Parabool antennes ?  TV schotel ?

17 VEILIG WERKEN IN DE BUURT VAN ANTENNES VEILIG WERKEN IN DE INSTALLATIE- EN ISOLATIEBRANCHES ANTENNEHERKENNING (4)  Antenne ?

18 VEILIG WERKEN IN DE BUURT VAN ANTENNES VEILIG WERKEN IN DE INSTALLATIE- EN ISOLATIEBRANCHES ANTENNEHERKENNING (5)  Directionele antennes ?

19 VEILIG WERKEN IN DE BUURT VAN ANTENNES VEILIG WERKEN IN DE INSTALLATIE- EN ISOLATIEBRANCHES ANTENNEHERKENNING (6)  Directionele antennes ?

20 VEILIG WERKEN IN DE BUURT VAN ANTENNES VEILIG WERKEN IN DE INSTALLATIE- EN ISOLATIEBRANCHES MEER INFORMATIE  meer informatie over EMV en gezondheid is terug te vinden op deze websites:  www.antennebureau.nl  www.antenneregister.nl  www.gr.nl (gezondheidsraad)  www.monet.nl (RI&E instrument)  www.uneto-vni.nl  ook de werkgever en de arbodienst of arbodeskundige kunnen meer informatie geven

21 VEILIG WERKEN IN DE BUURT VAN ANTENNES VEILIG WERKEN IN DE INSTALLATIE- EN ISOLATIEBRANCHES Vragen?

22 Bedankt voor uw aandacht!


Download ppt "TOOLBOXMEETING VEILIG WERKEN IN DE BUURT VAN ANTENNES."

Verwante presentaties


Ads door Google