De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Kennis en houdbaarheid Laurens van der Hove. Vraag 1. Lukt het om antwoord via je mobiel te geven?

Verwante presentaties


Presentatie over: "Kennis en houdbaarheid Laurens van der Hove. Vraag 1. Lukt het om antwoord via je mobiel te geven?"— Transcript van de presentatie:

1 Kennis en houdbaarheid Laurens van der Hove

2 Vraag 1. Lukt het om antwoord via je mobiel te geven?

3 Antwoord 1. Ja! Anders kon je geen antwoord geven!

4 Thema 1 Zelfstandig ondernemen in Nederland

5 Vraag 2. Wat is de huidige verwachting over het personeelsbestand van Nederlandse organisaties in 2020 voor wat betreft flexibele werknemers?

6 Antwoord 2. Uit een onderzoek van TNO onder 900 organisaties, blijkt dat organisaties verwachten om 30% flexwerkers in het personeels- bestand te hebben in 2020. Bron: TNO

7 Vraag 3. Van wie is de volgende uitspraak? “Op de moderne arbeidsmarkt zal altijd behoefte zijn aan flexwerkers, maar we mogen geen tweedeling accepteren. Dus moeten we werken aan goede flex. Mensen zonder vast contract moeten fatsoenlijke arbeidsvoorwaarden hebben, een hypotheek kunnen krijgen en een pensioen kunnen opbouwen”.

8 Antwoord 1. Lodewijk Asscher Bron: PVDA.nl

9 Vraag 4. Van wie is de volgende uitspraak? “Naast de positieve zijde van het zzp-schap – ondernemerschap, participatie en innovatie – is het echter de vraag hoe de groei van het aantal zzp’ers zich verhoudt met de huidige inrichting van het sociale zekerheidsstelsel en de premieheffing”.

10 Bron: ikwordzzper.nl Antwoord 1. Jeroen Dijsselbloem

11 Thema 2 Wetgeving & Ondernemen in Nederland

12 Stelling 5. Ik moet ieder jaar meerdere opdrachtgevers hebben om mijn VAR rechtsgeldig te behouden.

13 Antwoord 5. Nee! De belangrijkste norm is de gezags- verhouding en de afhankelijkheid van de opdrachtgever. Daarom is het altijd goed meerdere opdrachtgevers per jaar te hebben. Hierdoor hoef je minder te bewijzen als de Belastingdienst vragen stelt.

14 Vraag 6. Kan ik training en opleiding bij de belastingdienst aangeven als kostenpost?

15 Antwoord 6. Ja! Als je voldoet aan...

16 Thema 3 Nederland vs de Wereld

17 Stelling 7. In Nederland werken we gemiddeld het minst aantal uren van Europa, namenlijk 1381 uur. Welk land zit in de top 3 van landen waar het meest gewerkt wordt?..

18 Antwoord 7. Chili! Op 23 juni speelt Oranje tegen Chili in de groepsfase van het WK. Chilenen werken veel. Na Mexicanen (2.226 uren) en Grieken (2.034) werkt de gemiddelde Chileen 2.029 uur per jaar!! Bron: OESO

19 Vraag 8. In Nederland verdienen we gemiddeld goed. Gemiddeld €35.000 per jaar. Een huishoudelijke hulp verdient per uur gemiddeld zo’n €7,- en een chirurg €47,-. Maar in welk land verdien je gemiddeld het meest?

20 Antwoord 8. Het juiste antwoord is Denemarken – €53.000,-. Andere landen: Luxemburg - €52.000,- ** Noorwegen - €48.000,- Nederland - €35.000,- ** België - €30.000,- Bron: gemiddeldgezien.nl

21

22 Tijdens de borrel wordt de uitslag bekend gemaakt! En óók welke groep het beste heeft gescoord!


Download ppt "Kennis en houdbaarheid Laurens van der Hove. Vraag 1. Lukt het om antwoord via je mobiel te geven?"

Verwante presentaties


Ads door Google