De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Opdrachten in de klas bij het boek: Gonzend gevaar van Tanja de Jonge Presentatie voor op het digibord.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Opdrachten in de klas bij het boek: Gonzend gevaar van Tanja de Jonge Presentatie voor op het digibord."— Transcript van de presentatie:

1 Opdrachten in de klas bij het boek: Gonzend gevaar van Tanja de Jonge Presentatie voor op het digibord

2 De muggensteek Lees fragment 1 -Is een mug in de werkelijkheid ook een gevaarlijk dier? -Welk dier is het dodelijkste dier op de wereld, denk jij? (Klik op de mug voor een antwoord.) Yoeri is gestoken en beseft nog niet dat de mug iets achtergelaten heeft in zijn hoofd.

3 Met een valse naam op internet Nadat Yoeri gestoken is door de mug, doet hij ineens iets vreemds.  Lees fragment 2 Yoeri logt in met een valse naam op internet. -Vind je dit slim om te doen? -Waarom wel/niet?

4 Bekijk het volgende filmpje probeer de tips uit de film goed te onthouden! Klik op het plaatje om film te starten

5 Schrijf nu de tips van Phineas and Ferb op je antwoordvel.

6 Implanteerbare chips  Lees fragment 3 Implanteerbare chips. Science fiction of echt? Wat denk jij? Er is echt al een chip die onder je huid geplaatst kan worden. Deze chip is: - zo groot als een rijstkorrel - met informatie, die gescand kan worden. - ingebracht met een injectienaald. Kun jij bedenken waarvoor zo’n chip handig kan zijn?

7 Of: -te shoppen zonder kassa (hoef je nooit meer te wachten in de rij) In de Verenigde Staten is daar al een reclamefilmpje over gemaakt: Klik op het plaatje op de film te starten Er zijn ook mensen die zulke chips gevaarlijk vinden. Kun jij bedenken waarom? Wat zou jij ervan vinden als jij een chip onder je huid zou krijgen? Zo’n chip kan bijvoorbeeld handig zijn om: -medische gegevens op te slaan (handig als je bewusteloos in het ziekenhuis terechtkomt na bijvoorbeeld een auto-ongeluk) -Vermiste kinderen op te sporen (Zo raakt geen kind meer kwijt)

8 Het wachtwoord Lees fragment 4 (dit fragment gaat over deze code:) ;54&lidokork:AF ;00010< { "@context": "http://schema.org", "@type": "ImageObject", "contentUrl": "http://images.slideplayer.nl/10/2835143/slides/slide_8.jpg", "name": "Het wachtwoord Lees fragment 4 (dit fragment gaat over deze code:) ;54&lidokork:AF ;00010<

9 Hoe maak jij een veilig wachtwoord?  Wat moet er in ieder geval in staan? Klik op het plaatje om het filmpje te zien

10 Het paard van Troje  Je hebt vast wel eens van het Paard van Troje gehoord  Wat weet jij nog over dit oude Griekse verhaal?

11 Wat is een trojaans paard? Yoeri downloadt een Trojaans paard op de computer van zijn oom. Klik op het paard voor een filmpje over Trojaanse paarden Let goed op! Hierna krijg je drie vragen over dit filmpje.

12 Schrijf je antwoord op je antwoordvel  Wat is een Trojaans paard? (bij computers) Antwoord: Een stukje software dat zich installeert op je computer en dat van binnenuit een deur op je computer openzet.

13 Schrijf je antwoord op je antwoordvel  Wat kan een hacker doen als hij een Trojan op je computer heeft geïnstalleerd? Antwoord: Alles wat jijzelf ook kunt doen op je computer

14 Schrijf je antwoord op je antwoordvel Hoe kun je voorkomen dat je een Trojan op je computer krijgt? Antwoord: -Gebruik altijd je gezonde verstand: accepteer niets van mensen die je niet kent of wat er verdacht uitziet -Installeer de laatste software op het gebied van Anti-virus en anti-spyware

15


Download ppt "Opdrachten in de klas bij het boek: Gonzend gevaar van Tanja de Jonge Presentatie voor op het digibord."

Verwante presentaties


Ads door Google