De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

3G Knallhart.

Verwante presentaties


Presentatie over: "3G Knallhart."— Transcript van de presentatie:

1 3G Knallhart

2 verschillen boek / film
3G globale samenvattingen: Met wie is Micha, waar is hij en wat doet hij / doen zij? verschillen boek / film 1 Micha verhuist met moeder van Zehlendorf (rijke wijk) naar Neukölln (arme wijk) 20 Euro (boek) / 50 Euro film Moeder dik (boek) / moeder dun (film) 2 3 nieuwe woning Ongeveer hetzelfde 4 Op de nieuwe school, Micha maakt kennis met Crille en Matze Leraar: Frau Radtke (boek) Herr Radtke (film) 5 Micha wordt op thuisweg aangevallen door “Eddie Murphy” Mes (boek) slaan (film) Meisje helpt (film) 6 Micha heeft discussie met moeder, krijgt een Ohrfeige 7 Micha is bij Crille en Matze, Matze drinkt te veel bier 8 Zij gaan inbreken bij Klaus Ze zien Klaus slapen (film) in boek niet 9 Zij bespreken wat ze hebben gestolen (Mobiele, pinpas, medicijnen, dierbare spullen) 10 Ze gaan geld pinnen met de creditcard van Klaus (500 Euro) 11 Micha logeert bij Crille en Matze, ze spijbelen, Paul (jeugdzorg) komt langs ter controle Kapitel niet in de film 12 Discussie Micha met moeder over haar leven en zijn puberteit 13 Micha spreekt met Errol, E. wil nog meer geld (Zinsen = rente) Boek: gesprek buiten Film: gesprek binnen 14 Micha spreekt met Crille op school, straf van docente voor spijbelen Boek: gesprek in de les Film: gesprek op de wc 15 Micha spreekt met moeder over Rainer, Micha komt erachter dat zijn 100 Euro weg zijn (Rainer!) 16 Gesprek Micha met Crille, nieuwe plan: gestolen voorwerpen verkopen 17 Gesprek tussen docente en Micha over school Niet in de film 18 Micha en Crille in de winkel van Capt’n Nemo, verkopen bestek (300 Euro) Film: Nemo ziet anders uit, is hier oom van Crille en Matze 19 Micha en Crille gaan naar woning van pakistaanse mensen, drinken arabisch tee met oma en verkopen Mobieltje aan Hamal Fiilm: Micha en Crille gaan naar de kapper en verkopen daar mobieltje aan Hamal, geen thee maar waterpijp

3 3F globale samenvattingen: Met wie is Micha, waar is hij en wat doet hij / doen zij? verschillen boek / film 20 Micha spreekt met moeder, politie is geweest wegen inbraak bij Klaus, politie heeft vingerafdrukken genomen van moeder, Micha moet ook naar politie Fragment moeder / nieuwe vriendin van Klaus (niet in boek) Politieagent (Herr Gerber) neemt vingerafdrukken van moeder (niet in boek) Micha helpt Errol met kinderwagen dragen (niet in boek) 21 Micha spreekt met Crille over terugkomst van Crilles vader en later spreekt Micha met Tiger over het geld (Errol is bij de tandarts), Micha geeft geld niet aan Tiger Niet in de film 22 Micha gaat naar de politie om vingerafdrukken te laten nemen, daarna wordt hij in de S-Bahn aangevallen door Errols gang. Zij proberen Micha uit de S-Bahn te gooien. Micha kan zich redden en rolt op het perron voor de voeten van een conducteur. De conducteur gelooft hem niet. Boek: speelt zich af in S-Bahn film: Micha is lopend, parkeergarage spel met emmer 23 Micha komt naar huis en spreekt met Onkel Hotte (gewone vriend van moeder) Hij krijgt van Hotte een rol met munten en de tip om daarmee Errol te gaan slaan. Ongeveer hetzelfde 24 Micha doet het. Hij slaat Errols neus stuk . Maar Errol staat weer op en gaat met een mes op Micha los. In dit moment verschijnen twee mannen (bodyguards) die Errol op de grond duwen. Ze nemen Micha mee naar een auto. Daar zit Hamal in. Hamal vraagt Micha of hij voor hem wil werken. Boek: Micha alleen in het park film: Micha eerst met Crille en Matze Boek: 2 bodygards, film: 3 mannen Boek: Falafel bestellen en in de auto eten Film: Hamal neemt Micha mee naar zijn huis 25 Micha spreekt met Crille over zij nieuwe baan. Crille komt erachter dat Micha drugs moet dealen. Eigenlijk mag dit niemand weten. 26 Micha wordt op school uit de les gehaald. Hij spreekt met politieagent Herr Gerber. Errol heeft aangifte gedaan tegen Micha omdat Micha zijn neus heeft gebroken. Herr Gerber wil dat Micha en Errol een “Vergleich” maken. Aan het einde van het hoofdstuk moet Micha mee naar het politiebureau om een verslag te maken. Micha vindt dit allemaal niet zo goed, want de politie moet er beter niet achterkomen dat hij ingebroken heeft bij Klaus en dat hij drugs dealt voor Hamal. In de film is het uiterlijk van Herr Gerber anders dan in het boek. 27 Hier wordt beschreven hoe het drugs dealen van Micha verloopt. ongeveer hetzelfde 28 Micha, Crille en Matze plannen om weer te gaan spijbelen. Micha wil weer logeren bij hun. In de film: extra fragment moeder en man, drugsrazzia in het park met Micha (drugs in voetbal)

4 globale samenvattingen: Met wie is Micha waar en wat doet hij / doen zij?
verschillen boek / film 29 Micha overtuigt zijn moeder dat hij naar C&M mag. Onderweg komt hij Hamal tegen. Die heeft een extra klus voor hem: cocaïne dealen. Micha moet hoe dan ook een taxi gebruiken en mag niet met het ov. Film: Micha spreekt af met meisje en wordt dan (bijhet water) gebeld door Barut 30 Micha belt aan bij Hagenbeck. In de woning van deze klant komt hij allerlei merkwaardige mensen tegen. Boek: Euro Film: Euro (in de film is er nog een kindje) 31 Micha neemt toch de metro op de terugweg. Bij het station staat politie maar die interesseren zich niet voor Micha. Omdat Hamal niet in de Papagei is, moet Micha naar het café Libanon. Onderweg komt hij Errol en zijn gang tegen. Zij pakken Micha's rugzak met het geld af en gooien hem over een brug waaronder een trein staat. De rugzak valt op het dak van de trein en de tein rijdt weg. Micha probeert de trein te stoppen, maar te laat …. Film: Micha komt Errol gelijk bij het station tegen 32 Hamal blijft rustig en laat Micha en Tarek “s nachts naar de rugzak langs de rails zoeken. Tevergeefs. Daarna wordt Micha met een auto naar een buitenplek meegenomen. Als zij uitstappen, blijkt Errol gekneveld in de achterbak te liggen. Hamal vraagt Micha of zich zelf of Errol dood te schieten. Micha krijgt een pistool van Hamal. Micha schiet Errol dood. Film: de slotscène speelt bij een snelweg en niet in het bos, de beslissing om te schieten duurt in de film langer dan in het boek 33 Micha gaat naar de politie. Hij vertelt het hele verhaal aan meneer Gerber. Begin v/d film Film: moeder komt Micha ophalen 34 Micha rijdt met Herr Gerber naar de open plek waar de dode Errol ligt. Het boek eindigt met de zin : Kom, we gaan …. (het is open waarnaartoe en wat nu met Micha gebeurt, we denken een rechtszitting) Niet in de film (Mich gaat in de film met moeder weg) Deze globale samenvattingen zijn met de klas uitgewerkt. Het gelezen hebben van het hele boek, het gezien hebben van de hele film, de besprekingen van boek en film in de lessaen, deze samenvattingen , de figurenlijst, de uitgewerkte en nagekeken hw-vragen in het witte boekje en het nagekeken verslagje in het Duits vormen de voorbereiding op het pw in PEP 5.


Download ppt "3G Knallhart."

Verwante presentaties


Ads door Google