De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Sint-Maarten.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Sint-Maarten."— Transcript van de presentatie:

1 Sint-Maarten

2 Sint Maarten Maarten was de zoon van een rijke koopman. Lang geleden was hij een soldaat in het Romeinse leger. Op een dag reed Maarten met een groepje soldaten naar een grote stad. Het was koud en mistig. Maarten had zijn lange mantel goed om zich heen. Hij had het lekker warm. Ze hadden haast om naar de stad te gaan want ze wilden voor het donker binnen de stadsmuren zijn.

3 Maarten zegt: wat is n er met jou aan de hand’?
Zwerver zegt : ach ja , ik heb het koud. Maarten zegt : ik wil wel naar binnen en daar heb ik mijn mantel voor nodig anders zou ik hem wel aan jou geven.

4 Zwerver zegt: ach ja het geeft niets, ik ben aan de kou gewent.
Maarten zegt: wacht misschien heb ik wel een idee! Zwerver vraagt: wat dan ? Maarten zegt: ik snij een stuk van mijn mantel.

5 Zwerver zegt: oo wat aardig van u, waarom doet u dat?
Maarten zegt: ik geef de helft van mijn mantel aan jou, dan kan ik nog wel de stadspoorten in en heb jij het niet meer koud. Zwerver zegt: dag meneer, bedankt!

6 Maarten zegt: wacht! ik geef je ook nog wat geld.
Zwerver zegt: heel erg bedankt. De zwerver en maarten nemen afscheid van elkaar.

7 Het verhaal van Maarten en de arme man is een oud verhaal. Maarten is d
Het verhaal va m het verhaal van Maarten en de arme man is een oud verhaal. Maarten is door zijn goede daad door de kerk heilig gemaakt. Maarten is dus een heilige mens. Daarom staat er nu voor zijn naam het woordje sint. Net als de heilige Sint-Nicolaas (sinterklaas). We vieren elk jaar het feest van Sint-Maarten. Op 11 november gaan we met een lichtje langs de deuren om mensen licht te brengen……. Vrolijk te maken.

8

9

10 Sint-maarten Gemaakt door: Iris Sophie Floris Mirte EINDE


Download ppt "Sint-Maarten."

Verwante presentaties


Ads door Google