De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Dagbegeleiding informatie avond voor cliënten en mantelzorgers 4 februari 2015.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Dagbegeleiding informatie avond voor cliënten en mantelzorgers 4 februari 2015."— Transcript van de presentatie:

1 Dagbegeleiding informatie avond voor cliënten en mantelzorgers 4 februari 2015

2 Programma Wettelijke veranderingen per 1 januari 2015 Doelstelling van deze veranderingen Hoe komt de begeleiding tot stand? Wat betekent dit voor u? Wat heeft de Wijngaerd u te bieden? Vragen

3 Dagbegeleiding en welzijn komen te vallen onder de WMO. Dagbehandeling komt te vallen onder de ziektekostenverzekeraar. Wettelijke veranderingen

4 Kostenbesparing!! Zelfredzaamheid en keuzevrijheid van de cliënt. Alleen begeleiding door professionals wat door professionals gedaan moet worden! Mantelzorgers betrekken bij de begeleiding. Doelstelling van de veranderingen

5 Hoe komt de begeleiding tot stand? De indicatie loopt niet meer via het CIZ. Met iedere cliënt vindt een keukentafelgesprek plaats. Dit gesprek vindt plaats met een medewerker van de gemeente Drimmelen. Deze gesprekken vinden plaats voor het verlopen van uw indicatie. Indicatie wordt beschikking. Dagverzorging wordt dagbegeleiding.

6 Aanpassingen in de financiering De vergoeding die de Wijngaerd krijgt, is verminderd. Er is geen vergoeding meer voor een (warme) maaltijd. Er is geen vergoeding meer voor koffie en thee. Voor vervoer is voor 2015 een vergoeding beschikbaar.

7 Wat betekent dit voor u ? (1) U krijgt een keukentafelgesprek met een medewerker van de gemeente. In dit gesprek wordt vastgesteld of u in aanmerking komt voor dagbegeleiding en zo ja, hoe vaak. Naar aanleiding van dit gesprek worden de gemaakte afspraken vastgelegd in het zorgleefplan. Deze worden halfjaarlijks geëvalueerd.

8 Wat betekent dit voor u ? (2) Er is geen professionele medewerker aanwezig bij het vervoer. Er is minder professioneel personeel aanwezig in het dagcentrum.

9 Wat betekent dit voor u ? (3) (Warme) maaltijden worden wel verstrekt (eigen kosten) (vanaf 1 maart 2015). In het dagcentrum krijgt u koffie en thee. Bij activiteiten buiten het dagcentrum moet u zelf betalen. Twee activiteiten per week buiten het dagcentrum krijgt u gratis. Voor extra activiteiten moet u een vergoeding betalen.

10 Wat heeft de Wijngaerd u te bieden ? Medeweker dagcentrum die aandacht heeft voor de individuele vragen van de cliënt. Mogelijkheid om een warme maaltijd of broodmaaltijd te kopen. Wanneer u geen beschikking heeft, kunt u tegen betaling wel deelnemen aan dagbegeleiding. Wanneer u alleen aan een activiteit wil deelnemen of een (warme) maaltijd wenst, kan dat ook. De Wijngaerdpas als betaalmiddel.

11 VRAGEN ?


Download ppt "Dagbegeleiding informatie avond voor cliënten en mantelzorgers 4 februari 2015."

Verwante presentaties


Ads door Google