De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Context switching Heidi Snoek. Het proces Twee applicaties: A en B CPU voert de instructies van programma A uit. Op een bepaald moment wordt er data weggeschreven.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Context switching Heidi Snoek. Het proces Twee applicaties: A en B CPU voert de instructies van programma A uit. Op een bepaald moment wordt er data weggeschreven."— Transcript van de presentatie:

1 Context switching Heidi Snoek

2 Het proces Twee applicaties: A en B CPU voert de instructies van programma A uit. Op een bepaald moment wordt er data weggeschreven naar harde schijf. In plaats van de CPU te laten wachten totdat alle data is weggeschreven, is het effectiever om de processor nu de instructies van programma B te laten uitvoeren. Dus moet er geswitcht worden.

3 switchen Het adres van de instructie die volgt na het datatransport staat in de programcounter. Dit adres moet bewaard worden. Vervolgens moet het adres waar programma B mee verder gaat in de programcounter geplaatst worden. Ook moet de inhoud van alle andere registers ook bewaard worden, omdat hij hoort bij programma A. De inhoud van alle andere registers van programma B moet worden teruggezet.

4 Applicatie Operating System Hardware

5 Save registers A Save registers B Restore registers Programma A Operating system Programma B

6 Save registers A Save registers B Restore registers Programma A Operating system Programma B

7 Save registers A Save registers B Restore registers Programma A Operating system Programma B

8 Save registers A Save registers B Restore registers Programma A Operating system Programma B

9 Save registers A Save registers B Restore registers Programma A Operating system Programma B

10 Save registers A Save registers B Restore registers Programma A Operating system Programma B


Download ppt "Context switching Heidi Snoek. Het proces Twee applicaties: A en B CPU voert de instructies van programma A uit. Op een bepaald moment wordt er data weggeschreven."

Verwante presentaties


Ads door Google