De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Stichting Ontmoetingsruimte De Gasterij “Ons Plekske”

Verwante presentaties


Presentatie over: "Stichting Ontmoetingsruimte De Gasterij “Ons Plekske”"— Transcript van de presentatie:

1 Stichting Ontmoetingsruimte De Gasterij “Ons Plekske”

2 Geschiedenis: “De Nieuwe Erve” Geopend in 1970.
Gesloten en afgebroken in 2008 “De Nieuwe Erve”

3 Verhuizing: Bewoners naar verzorgingshuizen in de omgeving en naar nieuwe appartementen in De Wellenshof. Appartement Wellenshof 18 werd een Ontmoetingsruimte. Kleine ruimte waardoor weinig mogelijkheden en een beperking van het aantal bezoekers. Vrijwilligers zorgden voor diverse activiteiten.

4 Buurtkamer: In oktober 2010 werd i.s.m. St Welzijn een Buurtkamer opgericht. Dit was in een seniorenwoning Hofke 17. Open 2 halve dagen per week. Met 9 vrijwilligers gestart. Al gauw was de huiskamer, slaapkamer en keuken bezet met deelnemers. Er was duidelijk een behoefte aan weer een grotere ruimte.

5 Korte uitleg over ontstaan “Ons Plekske”.
Drie oud collega’s van De Nieuwe Erve begonnen een actie om in de nieuwe Gasterij een Ontmoetingsruimte te kunnen realiseren. Politieke partijen werden uitgenodigd. Deze mensen wist men te overtuigen van de noodzaak voor een nieuwe ruimte. Er volgde zelfs een uitnodiging door de wethouders Kerkers en Ragetlie voor een gesprek. Met het mes tussen de tanden hebben de dames hun standpunt verdedigd. Er volgden nog diverse gesprekken met Gemeente, Bergopwaarts en De Zorgboog.

6 Informatieavond: Er werd een informatieavond georganiseerd in De Kastanje op 28 september 2011. De zaal zat bomvol. Vele ouderen met familie waren aanwezig. Er was duidelijk een grote behoefte aan een Ontmoetingsruimte voor alle ouderen uit Liessel. De wethouders en de directeuren van BOW en De Zorgboog waren aanwezig. Bij de opening van deze avond werd de toekomstige zorg voor ouderen door de drie dames op de korrel genomen.

7 Doelstelling: “Leuk oud worden in Liessel”.
Voorkomen, dat ouderen in een isolement geraken. Sociale contacten te bevorderen. Proberen te bereiken, dat de ouderen in Liessel langer en vooral op een prettige wijze zelfstandig in hun eigen dorp kunnen blijven wonen. Op deze wijze wordt getracht invulling te geven aan de slogan “Leuk oud worden in Liessel”.

8 Realisering en Inrichting:
Werd mogelijk gemaakt door ondersteuning van de Gemeente, Bergopwaarts en de Zorgboog. Een stichtingsbestuur werd gevormd. Voor de inrichting werden de meest noodzake-lijke spullen geleend uit de opslagruimte van de Zorgboog. Ook werden er fondsen aangeschreven voor o.a. raambekleding en een keuken met toebehoren.

9 “Ons Plekske” Opening Ontmoetingsruimte De Gasterij, genaamd “Ons Plekske”. Stichtingsbestuur bestaat uit 3 personen. Werkgroep uit 5 personen. “Ons Plekske” wordt gerund door ruim 70 vrijwilligers. Wekelijks aantal bezoekers 150 personen.

10 Openingstijden: Elke werkdag van 10.00 – 16.00 uur.
Op donderdagavond van – uur.

11 Exploitatie: Aan iedere bezoeker wordt een bijdrage van € 2,00 gevraagd voor de onkosten. Beschikbaar betaalkaarten van € 10,00 en € 30,00. Diner bon verkrijgbaar van € 10,00. Inkomsten verhuur “Ons Plekske” bij verjaar-dagen.

12 Vaste wekelijkse activiteiten:
Maandagmorgen inloop. Maandagmiddag Welfare, sjoelen, kaarten en buurten. Dinsdagmorgen inloop en Eetpunt. Dinsdagmiddag kaarten en buurten. Woensdagmorgen sjoelen en gym voor de PG bewoners van Kleinschalig Wonen. Woensdagmiddag Buurtkamer: Activiteitenprogramma. Donderdagmorgen inloop. Donderdagmiddag inloop. Donderdagavond Soos. Vrijdagmorgen inloop en Eetpunt. Vrijdagmiddag Buurtkamer: Activiteitenprogramma.

13 Bloemschikken:

14 In de Buurtkamer is het “kei” gezellig. Kom gerust eens binnenlopen!
Dag: Activiteit / Thema: Woensdag Paasstukjes maken. Dit bloemstuk mag u mee naar huis nemen. Voor materiaal wordt gezorgd. Eigen bijdrage € 2.50. Vrijdag Jokeren en rikken, fanatieke kaartspelen. U kunt uw handwerkje meebrengen, een spel spelen of gezellig wat buurten. Kienmiddag. Er zijn leuke prijsjes te winnen voor € 1,00 per kaart. U bent van harte welkom. Fanatieke kaarters kunnen toch terecht om hun spel te spelen. Zelf mooie wenskaarten maken. Wilt u de kaarten mee naar huis nemen, dan betaalt u € 0,35 per stuk. Liefhebbers om te kaarten of om een spel te spelen, kunnen altijd terecht. Een leuke ontspannen activiteit. Vanmiddag kunt u onder begeleiding van Mart een schilderstuk maken. Laat uw verborgen talent eens botvieren! Kaarters zijn natuurlijk altijd welkom. Leuke prijsjes zijn er te winnen met kienen. Slechts € 1,00 per kaart. Kienliefhebbers, u bent van harte welkom. Kaarters kunnen toch terecht om hun geliefde spel te spelen. Deze middag kunnen de kaartliefhebbers weer fanatiek aan de slag. Buurten, handwerken of een spel spelen is altijd gezellig. Een nieuwe, creatieve activiteit, flesjes op pimpen. Komt het zien en proberen. Uw zelf gemaakte creatie mag u voor € 2,50 mee naar huis nemen. Kaartliefhebbers kunnen toch kaarten. Bovenstaande activiteit staat ook vandaag op het programma. Iedereen heeft zo de kans om iets leuks voor zichzelf te maken en we kunnen daarmee ook "Ons Plekske" opfleuren. .

15 Soosavond - Kienen

16 EETPUNT: Elke dinsdag en vrijdag om 12.00 uur
Ongeveer 45 personen nemen deel aan het diner Soep, salade en nagerecht worden door vrijwilligers bereid. Het hoofdgerecht wordt bereid door het “Lijssels Vertier”. De onkosten bedragen € 9,75 per persoon, inclusief koffie en thee. Deelnemers, die slecht ter been zijn, worden opgehaald. Diner bon verkrijgbaar.

17 Maandelijkse activiteiten:
Elke tweede en vierde donderdag H. Mis Minimaal 1 x een muzikaal optreden

18 Extra activiteiten: Samenwerking met basisschool:
Kerstspel door kinderen. Nieuwjaarswensen. Pannenkoeken bakken door de kinderen. Bloemstukjes maken. Schilderen. Andere activiteiten: Wandelen met ouderen Bibliotheek Huisbezoek bij nieuwe bewoners in de woonservicezone Gelegenheid bieden aan bewoners Woonservicezone om hun verjaardag te vieren in “Ons Plekske”.

19 Nieuwjaarswens door kinderen

20 Jaarlijkse activiteiten:
Nieuwjaars borrel Gevelversiering met Carnaval Bezoek Prins Carnaval Aswoensdag haring schillen Koningsdag - Fietstocht Modeshow 2x per jaar Mariaviering in Mei Verwendag Frietje van Marietje Vendelgroet St. Hubertusgilde. Sjiek op de kiek Burendag / NLDoet van het Oranjefonds Kerstviering Diverse themamiddagen


Download ppt "Stichting Ontmoetingsruimte De Gasterij “Ons Plekske”"

Verwante presentaties


Ads door Google