De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

WAT IS BEJO? Bejo is een bedrijf dat zaden produceert en kruist waarna ze de zaden op slaan voor later gebruik of voor de handel. Bejo is een bedrijf.

Verwante presentaties


Presentatie over: "WAT IS BEJO? Bejo is een bedrijf dat zaden produceert en kruist waarna ze de zaden op slaan voor later gebruik of voor de handel. Bejo is een bedrijf."— Transcript van de presentatie:

1

2 WAT IS BEJO? Bejo is een bedrijf dat zaden produceert en kruist waarna ze de zaden op slaan voor later gebruik of voor de handel. Bejo is een bedrijf wat overal in de wereld is en ook probeert verder uit te breiden.

3 HET ASSORTIMENT  Het assortiment bestaat uit meer dan 50 soorten gewassen waaronder asperges en wortelen. Alle gewassen worden speciaal gekweekt om de vereisten van de bestelling te voldoen.

4 VERSCHILLENDE RASSEN  Het assortiment bestaat uit meer dan 1000 rassen van verschillende soorten gewassen die allemaal een andere functie hebben zoals of ze in de warmte groeien of juist in de kou.

5 DE KWALITEIT  De kwaliteit van het zaad word streng gecontroleerd voordat het geëxporteerd of verhandeld word. De kwaliteit word getest door te kijken of er geen ziektes in de plant zit en dat het goed groeit.

6 BEJO’S MISSIE  De missie van Bejo is het ontwikkelen en verkopen van excellent uitgangsmateriaal voor de wereldwijde teelt van groente me toegevoegde waarde voor de gehele voedingsketen.

7 UNIEKE EIGENSCHAPPEN  De groenterassen met unieke eigenschappen ontstaan door het blijven door kruisen van verschillende gewassen met verschillende handige eigenschappen.

8 VEREDELEN  Veredelen is het kruisen van planten met gebruik van de moderne technologieën en wetenschap om de zo gunstig mogelijke zaden te kweken.

9 VEREDELING STATIONS  De veredeling stations van Bejo staan in de landen:  Sorry kan ik nergens vinden

10 PRODUCTIE  Het meest essentiële voor de productie van kwaliteitszaad is het testen van het zaad op verschillende ziektes.

11 FYSIOLOGIE  De fysiologie is de biologische wetenschap die de levensverrichtingen (zoals de stofwisseling) van organismen bestudeert.

12 FYTOPATHOLOGIE  Fytopathologie of plantenziektekunde is de studie van de interactie tussen planten en plantpathogenen met als doel het ontwikkelen van betere anti-plantenziekte middelen.

13 MOLECULAIRE BIOLOGIE  In moleculaire biologie onderzoekt men de processen in cellen op het kleinste werkende niveau, dat van de moleculen.

14 PRODUCTIEGROEP  De 3 belangrijkste productgroepen zijn:  Wortelen  Kool  uien

15 COOLWRAP  Een coolwrap is de buitenkant van een kool die de binnenkant van de kool beschermd tegen ziekte en insecten.

16 SNACK CARROT  De snack carrot is een grote wortel die gesneden is in kleine makkelijk te eten stukjes zoals bolletjes of kubusjes.

17 FOODSERVICE  De foodservice zorgt ervoor dat de groente die minder bekent zijn of ene andere kleur hebben als het typische bij de consumenten terechtkomt.

18 BIOLOGISCH GROENTEZAAD  Bejo heeft al veel bereikt met betrekking tot biologisch groentezaad zoals dat ze veel ziektes hebben verholpen en veel soorten kleuren hebben gekweekt.

19 SCHEUTJESBROCCOLI  De scheutjesbroccoli is €60,70 per 1000 zaden.

20 RODE BIETEN ZAAD  De rode bieten zaad is €15,63 voor 5000 zaden.

21 GRONDSOORT VAN SPINAZIE  De grondsoort van spinazie moet voldoen aan deze eisen:  Leem of zand  goed gedraineerd, neutraal/alkaline

22 VACATURE  De vacature die voor mij het meest geschikt is is:  Stagiair fysiology omdat ik niet zoveel van werken met zaden of het managen van dingen.

23 OPLEIDING  De opleiding die je nodig hebt om fysiology stagiair te worden is helemaal geen oimdat het maar een stagiair is.

24 DE BEDRIJFSTARTERS  Cor Beemsterboer en Jacob Jong waren de mannen die het bedrijf Bejo hebben opgestart.

25 JAAR VAN FUSIE  In 1963 werd gezamenlijk geïnvesteerd in de nieuwe hybridisatietechniek. Dit was een succesvolle stap en de samenwerking mondde in 1978 uit in een fusie tot het familiebedrijf Bejo Zaden.


Download ppt "WAT IS BEJO? Bejo is een bedrijf dat zaden produceert en kruist waarna ze de zaden op slaan voor later gebruik of voor de handel. Bejo is een bedrijf."

Verwante presentaties


Ads door Google