De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Bejo Zaden.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Bejo Zaden."— Transcript van de presentatie:

1 Bejo Zaden

2 WAT IS BEJO? Bejo is een bedrijf dat zaden produceert en kruist waarna ze de zaden op slaan voor later gebruik of voor de handel. Bejo is een bedrijf wat overal in de wereld is en ook probeert verder uit te breiden.

3 Het assortiment Het assortiment bestaat uit meer dan 50 soorten gewassen waaronder asperges en wortelen. Alle gewassen worden speciaal gekweekt om de vereisten van de bestelling te voldoen.

4 Verschillende rassen Het assortiment bestaat uit meer dan 1000 rassen van verschillende soorten gewassen die allemaal een andere functie hebben zoals of ze in de warmte groeien of juist in de kou.

5 De kwaliteit De kwaliteit van het zaad word streng gecontroleerd voordat het geëxporteerd of verhandeld word. De kwaliteit word getest door te kijken of er geen ziektes in de plant zit en dat het goed groeit.

6 Bejo’s missie De missie van Bejo is het ontwikkelen en verkopen van excellent uitgangsmateriaal voor de wereldwijde teelt van groente me toegevoegde waarde voor de gehele voedingsketen.

7 Unieke eigenschappen De groenterassen met unieke eigenschappen ontstaan door het blijven door kruisen van verschillende gewassen met verschillende handige eigenschappen.

8 veredelen Veredelen is het kruisen van planten met gebruik van de moderne technologieën en wetenschap om de zo gunstig mogelijke zaden te kweken.

9 veredeling stations De veredeling stations van Bejo staan in de landen: Sorry kan ik nergens vinden

10 productie Het meest essentiële voor de productie van kwaliteitszaad is het testen van het zaad op verschillende ziektes.

11 Fysiologie De fysiologie is de biologische wetenschap die de levensverrichtingen (zoals de stofwisseling) van organismen bestudeert.

12 Fytopathologie Fytopathologie of plantenziektekunde is de studie van de interactie tussen planten en plantpathogenen met als doel het ontwikkelen van betere anti-plantenziekte middelen.

13 Moleculaire biologie In moleculaire biologie onderzoekt men de processen in cellen op het kleinste werkende niveau, dat van de moleculen.

14 Productiegroep De 3 belangrijkste productgroepen zijn: Wortelen Kool
uien

15 coolwrap Een coolwrap is de buitenkant van een kool die de binnenkant van de kool beschermd tegen ziekte en insecten.

16 Snack carrot De snack carrot is een grote wortel die gesneden is in kleine makkelijk te eten stukjes zoals bolletjes of kubusjes.

17 foodservice De foodservice zorgt ervoor dat de groente die minder bekent zijn of ene andere kleur hebben als het typische bij de consumenten terechtkomt.

18 Biologisch groentezaad
Bejo heeft al veel bereikt met betrekking tot biologisch groentezaad zoals dat ze veel ziektes hebben verholpen en veel soorten kleuren hebben gekweekt.

19 scheutjesbroccoli De scheutjesbroccoli is €60,70 per 1000 zaden.

20 Rode bieten zaad De rode bieten zaad is €15,63 voor 5000 zaden.

21 Grondsoort van spinazie
De grondsoort van spinazie moet voldoen aan deze eisen: Leem of zand goed gedraineerd, neutraal/alkaline

22 vacature De vacature die voor mij het meest geschikt is is:
Stagiair fysiology omdat ik niet zoveel van werken met zaden of het managen van dingen.

23 opleiding De opleiding die je nodig hebt om fysiology stagiair te worden is helemaal geen oimdat het maar een stagiair is.

24 De bedrijfstarters Cor Beemsterboer en Jacob Jong waren de mannen die het bedrijf Bejo hebben opgestart.

25 Jaar van fusie In 1963 werd gezamenlijk geïnvesteerd in de nieuwe hybridisatietechniek. Dit was een succesvolle stap en de samenwerking mondde in 1978 uit in een fusie tot het familiebedrijf Bejo Zaden.


Download ppt "Bejo Zaden."

Verwante presentaties


Ads door Google