De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Brikki Informatiedocument voor het workshoptraject van Stichting Cinekid i.o.v. Stichting KUVO Woerden 2014.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Brikki Informatiedocument voor het workshoptraject van Stichting Cinekid i.o.v. Stichting KUVO Woerden 2014."— Transcript van de presentatie:

1 Brikki Informatiedocument voor het workshoptraject van Stichting Cinekid i.o.v. Stichting KUVO Woerden 2014.

2 2 Over Brikki Brikki is een geel leeuwtje met een groot hoofd, dat bestaat uit een paar simpele vormen. Ingmar de Lange is de geestelijk vader van Brikki. Brikki beleeft simpele avonturen, die door kinderen worden verzonnen. Ze maken verhaaltjes van 3 regels. Bekijk hier een filmpje van Brikki

3 3 Over de workshop Zelfs de allerkleinsten kunnen zelf een animatiefilm maken met Brikki de Leeuw. Een workshopleider van Cinekid gaat met u en de kinderen aan het werk. In een aparte ruimte buiten de klas wordt de Animatiewerkplaats opgebouwd: een stellage waar een camera aan hangt en lampen. Op de vloer liggen gekleurde puzzelvormen van een soort schuimplastic, waarmee Brikki gemaakt kan worden. Voorbeeldopstelling AnimatieplaatsVoorbeeld Brikki workshop

4 4 De kinderen verzinnen verhaaltjes waarin Brikki de hoofdrol speelt. Daarna wordt Brikki op de grond uit grote, verschillende, kleurige onderdelen in elkaar gepuzzeld. Je kunt ‘m laten lachen, lopen, springen of grommen. Van nog meer vierkanten, cirkels en balkjes kan van alles gemaakt worden wat je in het verhaal nodig hebt. Dan wordt van het verhaal een stop motion animatiefilmpje gemaakt. De kinderen spreken zelf de tekst in. Aan het eind van de workshop, na de montage, kunnen de kinderen hun eigen Brikki filmpjes bekijken. Bekijk hier een voorbeeldfilmpje van een workshop uit 2013.

5 5 Over Stop Motion Er wordt een stop motion filmpje gemaakt van Brikki. De onderdelen waar Brikki uit bestaat worden in een bepaalde houding neergezet en daar wordt een foto van genomen. Vervolgens wordt de houding van Brikki een heel klein beetje verschoven en wordt er opnieuw foto gemaakt. Zo ga je steeds door. Vervolgens worden alle foto’s achter elkaar afgespeeld waardoor een filmpje ontstaat. Zo kun je Brikki laten veranderen en bewegen.

6 6 Voorbereiding Voorafgaand aan de workshop is het goed Brikki vast te introduceren in de klas. Kijk met de kinderen filmpjes op www.brikki.nl en http://vimeo.com/brikkideleeuw en leg vast de link met een thema dat bij jullie op dat moment speelt. Wat willen zij Brikki laten beleven?www.brikki.nl http://vimeo.com/brikkideleeuw De medewerker van Cinekid is minimaal 1 tot 1,5 uur van te voren aanwezig. Hij/zij heeft alle benodigde apparatuur en materiaal bij zich die nodig is voor de workshop: Alles voor het opbouwen van een animatiewerkplaats; Kleurplaten en knipvellen; om te kopiëren Brikki flyers. De medewerker van Cinekid bouwt de animatiewerkplaats op. Dit gebeurt in overleg met de leerkracht in het speellokaal, gymzaal of een andere ruimte buiten het klaslokaal.

7 7 Opzet van de workshop De Brikki workshop duurt 1,5 uur. De Cinekid workshopleider introduceert Brikki in de klas. Hij zij vertelt kort iets over animatiefilm, over de Stop Motion techniek en over Brikki. Wie is hij en wat gaat Brikki meemaken in het filmpje van de klas? De workshop bestaat uit 2 onderdelen: het maken van een animatie (in het aparte lokaal, begeleid door de workshopleider) Brikki kleuren, tekenen, plakken (in de klas, begeleid door de leerkracht) De leerkracht verdeelt de klas in 3 groepen: A, B en C. De 3 groepjes maken samen 1 Brikki-filmpje. De leerkracht spreekt met de workshopleider af welke kindjes het verhaaltje gaan inspreken. De leerkracht zorgt ervoor dat ieder groepje naar de workshopplek gebracht wordt en weer opgehaald. Groep A gaat naar de animatiewerkplaats. De twee andere groepen blijven bij de leerkracht in het lokaal. Na 20 minuten wordt er gewisseld. De kinderen maken dus alle drie de onderdelen van de workshop mee. Zie schema op p8. De workshopleider monteert de opnames en de voice over tot een Brikki filmpje. Aan het eind van de workshop wordt het filmpje in de klas bekeken en wordt hierop gereflecteerd met de kinderen.

8 8 Tijdsschema workshop Brikki 10 min 20 min 10 min Groep A Introductie Animatiefilmpje maken Teken, Kleur, Plak Brikki Filmpje bekijken Groep BTeken, Kleur, Plak BrikkiAnimatiefilmpje maken Teken, Kleur, Plak Brikki Groep CTeken, Kleur, Plak Brikki Animatiefilmpje maken

9 9 Tot slot De gemaakte filmpjes staan de volgende dag op www.brikki.nl.www.brikki.nl Kinderen kunnen meer Brikki filmpjes kijken: http://brikki.nl/spoken.php http://brikki.nl/spelenframe.php http://brikki.nl/spoken.php http://brikki.nl/spelenframe.php De Brikki verhaaltjes kunnen in de klas en thuis worden voorgelezen: http://brikki.nl/alleverhaaltjes.php http://brikki.nl/alleverhaaltjes.php En natuurlijk kunnen meer verhaaltjes gemaakt worden op de computer, digibord en/of iPad: http://brikki.nl/dhzjs.php http://brikki.nl/spel.php BRIKKI BRULT: VEEL PLEZIER! RWOAAHHH!


Download ppt "Brikki Informatiedocument voor het workshoptraject van Stichting Cinekid i.o.v. Stichting KUVO Woerden 2014."

Verwante presentaties


Ads door Google