De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

CB-NL Launch Event Omdat we informatie op orde willen krijgen!!

Verwante presentaties


Presentatie over: "CB-NL Launch Event Omdat we informatie op orde willen krijgen!!"— Transcript van de presentatie:

1 CB-NL Launch Event Omdat we informatie op orde willen krijgen!!

2

3 De problematiek van vandaag 3 De portefeuille bedraagt 13,3 miljoen m2 bruto vloeroppervlak De portefeuille bevat meerdere informatiebeheertechnieken, van handgeschreven documenten bij monumenten tot meer recentere technieken zoals bv microfiches. Informatie-uitwisseling van projecten naar beheer is nog verre van ideaal.

4 http://www.rijksvastgoedbedrijf.nl/expertise-en-diensten/b/building-information- modelling 4 Het Rijksvastgoedbedrijf gebruikt Building Information Modelling (BIM, of Bouwwerk Informatie Model) voor actuele, concrete en betrouwbare informatie over gebouwen in beheer. BIM is een digitaal driedimensionaal gebouwmodel waarin alle gegevens voor het ontwerp-, bouw- en beheerproces zijn geïntegreerd. Alle betrokken partijen kunnen werken met deze informatie. Steeds meer bouwbedrijven, ontwerpbureaus en andere bedrijven in de bouwsector werken met BIM.

5 Uniforme bouwinformatie en informatiebeheer 5 Building Information Modelling (BIM) geeft het Rijksvastgoedbedrijf concrete, betrouwbare en uniforme informatie over de gebouwenvoorraad. De informatie over onze gebouwenvoorraad gebruiken wij onder meer voor: beheer van contracten beheer van onze gebouwen bewaking van de kwaliteit, veiligheid en gezondheid van onze gebouwen verantwoording op voorraadniveau over de gebouwen die we beheren Toepassing van BIM past bij ons streven naar een professioneel publiek opdrachtgeverschap.

6 BIM norm in integraal-beheercontracten 6 Het Rijksvastgoedbedrijf wil de RVB BIM Norm binnen enkele jaren breed toepassen in integraal- beheercontracten voor beheer en onderhoud (meerjarige geïntegreerde contracten). De toepassing is vergelijkbaar met DBFMO: als opdrachtnemer houdt u het gebouwmodel en de daaruit geëxporteerde bestanden actueel en stelt deze aan ons beschikbaar. De RVB BIM Norm maakt deel uit van de afspraken over monitoring en betaling.integraal- beheercontracten


Download ppt "CB-NL Launch Event Omdat we informatie op orde willen krijgen!!"

Verwante presentaties


Ads door Google