De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De Goudse Fotoclub www.degoudsefotoclub.nl Kettingfoto 2013 De Goudse Fotoclub www.degoudsefotoclub.nl.

Verwante presentaties


Presentatie over: "De Goudse Fotoclub www.degoudsefotoclub.nl Kettingfoto 2013 De Goudse Fotoclub www.degoudsefotoclub.nl."— Transcript van de presentatie:

1 De Goudse Fotoclub www.degoudsefotoclub.nl
Kettingfoto 2013 De Goudse Fotoclub

2 Foto is genomen in Amersfoort,
MOTIVATIE Uitgangspunt moet een actueel thema zijn met veel mogelijke invalshoeken/items om een vervolgfoto te kunnen maken. Dit jaar ( ) gekozen voor wat nostalgie. We bestaan immers 65 jaar en hebben de focus op de toekomst. Foto is genomen in Amersfoort, Mannenzaal van het Sint Pieters & Bloklands Gasthuis

3

4

5 MOTIVATIE Op de foto meen ik een bedstee te herkennen, met en po en een oud portret. De oudheid heb ik als schakel genomen en mijn foto is van een serie oude boeken.

6

7

8 boeken en daar in komen letters tot leven als je ze lees.
MOTIVATIE boeken en daar in komen letters tot leven als je ze lees. de link is dat er geen boeken netjes naast elkaar staan maar toetsen en als je daar op speel komen de noten tot leven zoals de letters tot leven komen als je het boek leest.

9

10

11 Scherptediepte, Muziek ,een ontleding van de vorige foto.
MOTIVATIE Scherptediepte, Muziek ,een ontleding van de vorige foto.

12

13

14 "de oudjes doen het nog goed!".
MOTIVATIE "de oudjes doen het nog  goed!".

15

16

17 Misschien heeft deze muzikant zijn gitaar in deze winkel gekocht.
MOTIVATIE Misschien heeft deze muzikant zijn gitaar in deze winkel gekocht.

18

19

20 Wat is een instrument op straat zonder musicus en publiek?
MOTIVATIE Wat is een instrument op straat zonder musicus en publiek?

21

22

23 Dit deed mij denken aan dit beeld van mijn zoon, jaren geleden.
MOTIVATIE Ik stel mij voor hoe kinderen kunnen luisteren en kijken: intens de voor hun nieuwe omgeving helemaal in zich opnemend. Dit deed mij denken aan dit beeld van mijn zoon, jaren geleden.

24

25

26 De jongen droomt van de zomer. Zee, zon, strand. En vliegeren!
MOTIVATIE De jongen droomt van de zomer. Zee, zon, strand. En vliegeren!

27

28

29 MOTIVATIE Vlieger in de mist.

30

31

32 De hoogspanningsmast staat voor energie
MOTIVATIE De hoogspanningsmast staat voor energie In mijn foto staat het zonlicht in de 1e plaats voor energie. De fietser voor de gebruiker. De boom en de sneeuw staan voor de sfeer van het winterlandschap.

33

34

35 MOTIVATIE Vervoer naar huis?

36

37

38 MOTIVATIE De vorige was geloof ik een vuilniswagen, De mijne heeft ook iets met schoonmaken en vegen te maken

39

40

41 ’’ Terug naar Toen..... Reminisceren met ouderen”
MOTIVATIE ’’ Terug naar Toen..... Reminisceren met ouderen”

42

43

44 MOTIVATIE T.o.v. stoomtractie was een Engelse bus uit 1914 met een benzine / elektrische motor een stap vooruit.

45

46

47 van ouderwets vervoer naar nieuwerwets vervoer
MOTIVATIE van ouderwets vervoer naar nieuwerwets vervoer

48

49

50 MOTIVATIE Zonder commentaar!

51

52

53 Beide installaties hebben tot doel lucht te verplaatsen.
MOTIVATIE Hoewel de sfeer van beide foto's verschillend is zijn er parallellen te vinden. Beide foto's geven oude techniek weer. In mijn foto is dat een oude straalmotor van een tupolev, terwijl de toegezonden foto oude fans laten zien van een Luchtverversingsinstallatie. Beide installaties hebben tot doel lucht te verplaatsen. 

54

55

56 “Waar gaat dit naar toe”?
MOTIVATIE “Waar gaat dit naar toe”?

57

58

59 een foto met ook een diep punt, maar heb er een draai aangegeven.
MOTIVATIE  een foto met ook een diep punt, maar heb er een draai aangegeven. Het zal vast weer verrassend zijn wat de ketting uiteindelijk zal laten zien.

60

61

62 MOTIVATIE “we blijven draaien”

63

64

65 Na het IJsje de obers die staan te wachten op de bestelling.
MOTIVATIE Na het IJsje de obers die staan te wachten op de bestelling.

66

67

68 2. de (bijna) complementaire kleuren van de jurk en de shirtjes.
MOTIVATIE Overwegingen: 1. De gelaatsuitdrukking die ik interpreteer als "geïrriteerd wachtend op het bestelde drankje"; 2. de (bijna) complementaire kleuren van de jurk en de shirtjes.

69

70

71 Ze ziet zijn graf voor zich op een verlaten heuvel in de schemering.
MOTIVATIE De jonkvrouw in het hemelbed is verdrietig. Ze denkt terug aan haar geliefde ridder die omkwam bij de slag om Ierland. Ze ziet zijn graf voor zich op een verlaten heuvel in de schemering.

72

73

74 MOTIVATIE De foto die ik ontvangen heb gaf bij mij een sombere stemming weer, door zijn koude kleur en het ritme van de grafkruizen. Mijn foto geeft ook een somberbeeld van de verkeerspaaltjes die als grafkruizen staan opgesteld. De reden waarom staan ze daar zo willekeurig en toch geordend, dat maakt nieuwsgierig

75

76

77 Nergens mooier dan in Engeland, vind ik.
MOTIVATIE Direct na het openen van de aan mij gestuurde foto kwam het beeld van een kerkhof, met grafstenen, in mijn gedachten. Nergens mooier dan in Engeland, vind ik.

78

79

80 Ik heb gekozen voor een heel duidelijke relatie met de vorige foto:
MOTIVATIE Ik heb gekozen voor een heel duidelijke relatie met de vorige foto: Religieus tintje , Mensen welke gezamenlijk een doel nastreven i.d.g. verering van de heiligen, (In de voorgaande foto verering van de overledene) Stil staan bij een gebeurtenis.

81

82

83 MOTIVATIE Geen commentaar!

84

85

86 MOTIVATIE De eerste associatie die ik met de vorige kettingfoto had was 'een evenement' en vervolgens vrolijkheid, mooi weer/zomer, muziek, sfeer en kleuren. Ik dacht er eerst aan om voort te borduren op 'mooi weer/zomer' en een foto te gaan maken van bijvoorbeeld een 'zomerse aardbei vallend in een bakje yoghurt' :-/ Na een week nadenken schoot me een foto te binnen die ik al een paar jaar terug gemaakt heb tijdens een ander evenement.... In contrast van de vorige foto nu één in slecht weer en in tegenstelling tot de 'publieke/open stemming' nu één met een 'intieme' van een vader en zoon samen onder een paraplu alleen op een veld (terwijl de rest gevlucht is naar het overdekte gedeelte...) ;-)

87

88

89 MOTIVATIE Geen commentaar!

90

91

92 MOTIVATIE De vlakverdeling in de foto en het water heb ik gebruikt voor mijn foto en ik hoop dat die inspiratie geeft weer iets heel nieuws.

93

94

95 “Na een veldslag is er tijd voor verzorging.”
MOTIVATIE “Na een veldslag is er tijd voor verzorging.”

96

97

98 MOTIVATIE Op de voorafgaande foto staat een soldaat afgebeeld van de '101st airborne division'. Dat is te zien aan de adelaar met de tekst 'Airborne' op z'n linker bovenarm. Deze divisie wordt ook wel de Screaming Eagles genoemd en heeft een grote bijdrage geleverd aan de bevrijding van Europa en Nederland aan het einde van de tweede wereld oorlog (bijv. bij Normandië en bij de slag om zuid Nederland: operatie Market Garden). De bevrijding vond plaats door, vaak jonge, Amerikaanse strijders die hun leven in de waag stelden om (voor weinig geld) ons onze vrijheid terug te geven. Toen ik bij een platenwinkel in Dordrecht de op mijn foto vastgelegde tafereel zag, wist ik direct dat dit mijn bijdrage aan de kettingfoto zou zijn. Het gaat hier om een band, bestaande uit jonge Amerikanen, die zichzelf 'The Freedom Singers' noemt. De analogie met de schreeuwende adelaars (Screaming Eagles), vond ik opvallend omdat vogels ongetwijfeld niet van zichzelf vinden dat het geluid dat ze maken 'geschreeuw' is maar muziek. Freedom verwijst uiteraard naar de soldaten die ons onze vrijheid hebben geschonken. De lage prijs op de doos verwijst naar de prijs waarvoor zij onze vrijheid hebben bevochten en waar we als Nederlanders (vele jaren later) nog steeds veel van genieten (als van die antieke LP die we voor weinig geld bij een platenboer vonden).

99

100

101 spannende collectie van tijdloze elpee's
MOTIVATIE spannende collectie van tijdloze elpee's 

102

103


Download ppt "De Goudse Fotoclub www.degoudsefotoclub.nl Kettingfoto 2013 De Goudse Fotoclub www.degoudsefotoclub.nl."

Verwante presentaties


Ads door Google