De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

‘t Veerlicht 15 februari 2015.  Toegeven aan God dat je fouten hebt gemaakt, aangeven dat het je spijt en Jezus’ vergeving erover vragen Doen wij dit.

Verwante presentaties


Presentatie over: "‘t Veerlicht 15 februari 2015.  Toegeven aan God dat je fouten hebt gemaakt, aangeven dat het je spijt en Jezus’ vergeving erover vragen Doen wij dit."— Transcript van de presentatie:

1 ‘t Veerlicht 15 februari 2015

2

3  Toegeven aan God dat je fouten hebt gemaakt, aangeven dat het je spijt en Jezus’ vergeving erover vragen Doen wij dit nog?

4 1 Van David, een kunstig lied. Gelukkig de mens van wie de ontrouw wordt vergeven, van wie de zonden worden bedekt. 2 Gelukkig als de HEER zijn schuld niet telt, als in zijn geest geen spoor van bedrog is. 3 Zolang ik zweeg, teerden mijn botten weg, kreunend leed ik, de hele dag. 4 Zwaar drukte uw hand op mij, dag en nacht, mijn kracht smolt weg als in de zomerhitte.

5 5 Toen beleed ik u mijn zonde, ik dekte mijn schuld niet toe, ik zei: ‘Ik beken de HEER mijn ontrouw’ – en u vergaf mij mijn zonde, mijn schuld. 6 Laten uw getrouwen dus tot u bidden als zij in zichzelf een zonde vinden. Stormt dan een vloed van water aan, die zal hen niet bereiken. 7 Bij u ben ik veilig, u behoedt mij in de nood en omringt mij met gejuich van bevrijding.

6 8 ‘Ik geef inzicht en wijs de weg die je moet gaan. Ik geef raad, op jou rust mijn oog. 9 Wees niet redeloos als paarden of ezels die met bit en toom worden bedwongen, dan zal geen kwaad je treffen.’ 10 Een slecht mens heeft veel leed te verduren, maar wie op de HEER vertrouwt wordt met liefde omringd. 11 Verheug u in de HEER, rechtvaardigen, en juich, zing het uit, allen die oprecht zijn van hart.

7 1 Van David, een kunstig lied. Gelukkig de mens van wie de ontrouw wordt vergeven, van wie de zonden worden bedekt. 2 Gelukkig als de HEER zijn schuld niet telt, als in zijn geest geen spoor van bedrog is. 3 Zolang ik zweeg, teerden mijn botten weg, kreunend leed ik, de hele dag. 4 Zwaar drukte uw hand op mij, dag en nacht, mijn kracht smolt weg als in de zomerhitte.

8 5 Toen beleed ik u mijn zonde, ik dekte mijn schuld niet toe, ik zei: ‘Ik beken de HEER mijn ontrouw’ – en u vergaf mij mijn zonde, mijn schuld. 6 Laten uw getrouwen dus tot u bidden als zij in zichzelf een zonde vinden. Stormt dan een vloed van water aan, die zal hen niet bereiken. 7 Bij u ben ik veilig, u behoedt mij in de nood en omringt mij met gejuich van bevrijding. God wil vergeven en de relatie met jou herstellen!

9 8 ‘Ik geef inzicht en wijs de weg die je moet gaan. Ik geef raad, op jou rust mijn oog. 9 Wees niet redeloos als paarden of ezels die met bit en toom worden bedwongen, dan zal geen kwaad je treffen.’ 10 Een slecht mens heeft veel leed te verduren, maar wie op de HEER vertrouwt wordt met liefde omringd. 11 Verheug u in de HEER, rechtvaardigen, en juich, zing het uit, allen die oprecht zijn van hart.

10  David geeft “les”: Belijd je zonde bij God.  Gevolg: Vergeving, liefde en blijdschap!  Begin van aanbidding en discipelschap

11  Relatie met God herstellen. Niet blijven “hangen” in de zonde.  Ruimte geven aan Gods geest om door je heen te werken  Jezus’ offer op waarde schatten

12  Andere christenen mogen vergeving over je uitspreken: Beken elkaar uw zonden en bid voor elkaar, dan zult u genezen. Want het gebed van een rechtvaardige is krachtig en mist zijn uitwerking niet. (Jakobus 5:16)

13 “The church is not a museum for saints, but a hospital for sinners”  Kerk als plek waar mensen zichzelf kunnen zijn en mogen komen met hun fouten

14  Vergeving  Groeiende relatie met God  Ontvangen van vreugde en liefde van God  Passie om God te willen volgen (discipelschap) We mogen elkaar helpen bij het belijden van zonde.

15  Zijn er zonden die ik nog bij God moet belijden?  Ken ik iemand bij wie ik mijn zonden durf te belijden als ik er zelf niet uitkom?  Is mijn kring een plaats waar ruimte is voor het belijden van zonden en het uitspreken van Jezus’ vergeving daarvoor?


Download ppt "‘t Veerlicht 15 februari 2015.  Toegeven aan God dat je fouten hebt gemaakt, aangeven dat het je spijt en Jezus’ vergeving erover vragen Doen wij dit."

Verwante presentaties


Ads door Google