De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Het leven van prins Friso ( ). 

Verwante presentaties


Presentatie over: "Het leven van prins Friso ( ). "— Transcript van de presentatie:

1 Het leven van prins Friso (1968 - 2013). 
Maandag 12 augustus 2013 Prins Friso is vanochtend op 44-jarige leeftijd overleden. Friso is volgens de Rijksvoorlichtingsdienst overleden "aan complicaties die zijn opgetreden ten gevolge van de hersenbeschadiging veroorzaakt door zuurstoftekort bij zijn ski-ongeval op 17 februari 2012 in Lech, Oostenrijk." Prins Johan Friso Bernhard Christiaan David van Oranje-Nassau van Amsberg werd op 25 september 1968 in Utrecht geboren als tweede zoon van prinses Beatrix en prins Claus van Amsberg.

2 30 april Vandaag werd het jaarlijkse defilé gehouden ter gelegenheid van de verjaardag van koningin Juliana. Hier zien we prins Claus en prinses Beatrix met in haar armen de kleine Friso.

3 De drie prinsjes op vakantie in het Italiaanse Porto Ercole in 1973.

4 Teckel Arthus rent voor het sleetje met prins Friso uit
Teckel Arthus rent voor het sleetje met prins Friso uit. In 1976 houdt het gezin van prinses Beatrix en prins Claus wintersportvakantie in het Oostenrijkse Lech.

5 Friso in 1978 op wintersportvakantie in het Oostenrijkse Lech. 

6 Prins Friso in een zeilboot tijdens de zomervakantie in 1984 in de villa de Gelukkige Olifant, de vakantievilla van de koninklijke familie. 

7 Koningin Beatrix en haar zoon Friso in de Octopus, gevolgd door prinses Juliana, die haar 75ste verjaardag vierde in De familie vierde Koninginnedag en bezocht o.a. de Haagse kermis. 

8 Familieportret van de koninklijke familie in de privévertrekken van Paleis Huis ten Bosch in 1985.

9 Prins Friso in 1985 op 17-jarige leeftijd.

10 In de tuin van paleis Huis ten Bosch wordt in 1986 een fotosessie gehouden met vlnr: kroonprins Willem-Alexander, prins Johan Friso en prins Constantijn.

11 Friso in 1986 op 18-jarige leeftijd.

12 14 augustus De eerste dag van prins Friso op de Technische Universiteit in Delft. Bij binnenkomst in de aula kreeg de prins al gelijk met het actieve studentenleven te maken. Twee medestudenten gaven hem een folder over de Dragons, het footballteam van de universiteit.

13 Even bij de les blijven, joh,' lijkt prins Constantijn (l) tegen zijn broer Johan Friso te zeggen, terwijl kroonprins Willem-Alexander het tafereel lachend bekijkt. In augustus 1990 gaf de Koninklijke familie op paleis Huis ten Bosch het traditionele fotouurtje.

14 Prins Johan Friso doopt een Martinair Boeing met zijn naam in maart 1990. 

15 De drie prinsen zijn zeer populair bij de Antilliaanse meisjes
De drie prinsen zijn zeer populair bij de Antilliaanse meisjes. Prins Johan Friso dolt een beetje met enkele Curaçaose schonen in 1992. 

16 Tijdens een off-the road tour langs de ruwe noordkust van Aruba in 1992 werd een stop gemaakt voor een verkoelende duik in zee. Op de foto, onder water genomen, snorkelen prins Willem Alexander (R) en prins Johan Friso (L).

17 Onder leiding van een marinier bestuurt prins Friso een Boston Whaler in Koningin Beatrix en haar gezin bezochten toen de Antillen ter gelegenheid van haar twaalfenhalfjarig regeringsjubileum. 

18 Koningin Beatrix, prins Claus, prins Willem-Alexander, prins Friso en prins Constantijn op de rug gezien voor paleis Huis ten Bosch op 28 augustus 1993.

19 29 mei De prinsen poseren voor de fotograaf aan de voorzijde van Paleis Het Loo in Apeldoorn op de huwelijksdag van prins Maurits en Marilène.

20 Op 29 juni 2003 presenteert prins Johan Friso zijn toekomstige bruid Mabel Wisse Smit op Huis ten Bosch in Den Haag aan de pers.

21 Prins Johan Friso en Mabel Wisse Smit tijdens de huwelijksvoltrekking in de Oude Kerk in Delft op 24 april 2004.

22 Het bruidspaar prins Johan Friso en Mabel Wisse Smit met hun naaste familieleden op Paleis Noordeinde in Den Haag. Op de voorste rij de bruidskinderen.

23 Prins Johan Friso bezoekt in 2006 in de Rotterdamse Kunsthal de fotografietentoonstelling ' De mens achter de luchthaven' Rotterdam Airport. Hij poseert bij zijn foto die is gemaakt op de luchthaven Zestienhoven.

24  Friso arriveert met KLM uit Londen op Airport Rotterdam in 2006.

25 Prins Johan Friso slaat af tijdens de Pro-Am van het Dutch Open Golf op de golfbaan in Hilversum in 2004.

26 Prinses Mabel assisteert prins Friso bij het koekhappen tijdens hun bezoek aan Scheveningen in 2005.

27 Mabel en Friso op de Millenniumbrug te Londen in 2006.

28 Aankomst van prins Friso en prinses Mabel per boot bij Koninklijk Theater Carré in Koningin Beatrix en prinses Margriet vierden daar samen hun respectievelijk 70ste en 65ste verjaardag.

29 Prins Friso en prinses Mabel met hun kinderen Luana en Zaria op 19 februari 2011 in Lech te Oostenrijk.

30 Prins Friso werd op 17 februari 2012 tijdens de jaarlijkse skivakantie van de koninklijke familie bedolven door een lawine. Nadat Friso onder de sneeuwmassa vandaan was gehaald werd hij overgebracht naar een ziekenhuis in Innsbrück waar al snel hersenbeschadigingen werden vastgesteld. Prinses Mabel komt op 22 februari samen met koningin Beatrix en prins Willem-Alexander aan bij het Landeskrankenhaus voor een bezoek aan prins Friso.

31 Einde


Download ppt "Het leven van prins Friso ( ). "

Verwante presentaties


Ads door Google