De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Zelf klikken Na België heeft ook Nederland een uitgebreid fietspadennet met knooppunten. Thuis een route uitzoeken en op pad in de wetenschap, dat je.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Zelf klikken Na België heeft ook Nederland een uitgebreid fietspadennet met knooppunten. Thuis een route uitzoeken en op pad in de wetenschap, dat je."— Transcript van de presentatie:

1 zelf klikken Na België heeft ook Nederland een uitgebreid fietspadennet met knooppunten. Thuis een route uitzoeken en op pad in de wetenschap, dat je niet verdwaalt. Kaarten: ANWB kantoren en meer info op www. Met bijv. het trefwoord fietsknooppunten. Foto’s JOT Muziek: The Royal Taylor van Catriona

2 Fiets eens mee! Met foto’s
onderweg gemaakt, terwijl we verschillende tochtjes maakten op de fiets. De fiets achter op de auto en de nummers van de knooppunten aan het stuur. Voor uitgebereide info: o.a

3 Dit verzetsmonument  (boer op de fiets met melkbus) in Boxtel is een eerbetoon aan de verzetsstrijders die 106 Amerikaanse en Britse bemanningsleden van uit koers geraakte zweefvliegtuigen in veiligheid hebben gebracht in het Boxtelse en Oisterwijkse deel van de Kampina. Vermomd als boeren vervoerden de verzetsstrijders goederen en voedsel.

4 Nieuwsgierige koeien op een dijkje bij Nisse (Zuid Beveland).
Daar kun je ook de schaapskudde tegenkomen.

5 Paarden op het fietspad op de Veluwe

6 Bloesem in BEESD/ bij Geldermalsen
Aanrader om in de lente daar eens te fietsen.

7 De Oosterschelde Het is mooi fietsen in Zeeland mede door de bijna 300 kilometer akkerrand vol bloemen, tot stand gebracht door Zeeuwse boeren. De akkerranden trekken allerlei vlinders en andere insecten, de velduil en de zilverreiger komen erop af. Ook imkers zijn enthousiast over de bloemstroken.

8 Zomaar een mooi paadje in de lentezon.
Met de knooppunten routes kom je door de mooiste plekjes.

9 Foto genomen vanaf de waterbus naar Rotterdam . De brug bij Alblasserdam.
Ideaal een tochtje combineren met een overtocht met de boot. Meer info www. Waterbus.nl e.a.

10 Stevige jongens bij het NAARDERMEER

11 Een erg mooie route - door de heidevelden bij Bussum - de bossen en langs de vesting van Naarden.  
Heel indrukwekkend! Onderdeel van de:  Hollandse Waterlinie -- uitgeroepen tot nationaal monument !!!!! Zeker de moeite waard de link van de Hollandse Waterlinie eens aan te klikken. 

12 We zaten even op een bankje met een kop thee bij de bijentuin in Alphen Noord Brabant

13

14 Ten zuiden van de KOP van het Land –Dordrecht rijdt je zo een nieuw natuurgebied in. De Polder teruggegeven aan het water. Nu nog wat kaal. Maar vogels hebben het gebied al ontdekt. Het is prachtig fietsen daar.

15 Langs de Mark bij BREDA Mooi te combineren met een route door het Mastbos.

16 Door een knooppunten route
te volgen kom je in bos, waar je normaal niet zomaar in fietst als je de weg niet weet

17 Open en mooi landschap. In de polders, zoals hier in de Alblasserwaard.

18 Prachtig fietsen langs De Linge
In het voorjaar oude fruitbomen in bloei en jonge eenden- en ganzengezinnen.

19 Neem Hollands boer zijn gulden af, zijn centen en vierduiten, dan houdt hij nog zijn vette klei en staat erbij te fluiten. Neem Hollands boer zijn landen af, dan houdt hij nog zijn water; daar maalt hij toch weer land op uit, wat vroeger of wat later. Neem Holland al zijn dijken weg en laat het onderlopen; geen nood: elk kaasboerinneke gaat vissersnetten knopen. Neem Holland al zijn bomen weg, zijn wilgen en zijn peppels, dan ruist nog Hollands windezang door 't riet van sloot en greppels. Maar neem je Hollands water weg, zijn plassen en zijn vaarten, dan is mijn land geen Holland meer, al staat het op de kaarten. Dan wordt het duin een woestenij, dan dorren al de weiden, dan gaat mijn mooie Holland dood omdat het dorst moet lijden. Johan van Meurs ( ) Holland is mooi vandaar dit gedicht als afsluiting van een aantal mooie fietstochtjes. E I N D E


Download ppt "Zelf klikken Na België heeft ook Nederland een uitgebreid fietspadennet met knooppunten. Thuis een route uitzoeken en op pad in de wetenschap, dat je."

Verwante presentaties


Ads door Google