De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Geisha en samoerai Quiz Japanmuseum SieboldHuis. Vraag 1 Hoe heten de matten die in Japanse huizen op de vloer liggen? A – Tatami-matten B – Dadami-matten.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Geisha en samoerai Quiz Japanmuseum SieboldHuis. Vraag 1 Hoe heten de matten die in Japanse huizen op de vloer liggen? A – Tatami-matten B – Dadami-matten."— Transcript van de presentatie:

1 Geisha en samoerai Quiz Japanmuseum SieboldHuis

2 Vraag 1 Hoe heten de matten die in Japanse huizen op de vloer liggen? A – Tatami-matten B – Dadami-matten C – Sasami-matten

3 Vraag 2 Wat is een futon? A – Een verwarming B – Een matras C – Een opbergkastje

4 Vraag 3 Wat doen de Japanners op het plaatje? A – Een foto bekijken B – Telefoonnummers uitwisselen C – Visitekaartjes uitwisselen

5 Vraag 4 Er mochten alleen Nederlanders in Japan komen. Siebold was eigenlijk een Duitser. Het viel de Japanners op dat Siebold anders Nederlands sprak dan de rest. Hoe losten de Nederlanders dit op? A – Ze zeiden dat Siebold niet zo slim was als de rest B – Ze zeiden dat Siebold een berg-Hollander was en die spreken nu eenmaal anders C – Ze gaven toe dat Siebold eigenlijk een Duitser was

6 Vraag 5 Het Japanse volk bestond uit vier groepen. Welke van deze groepen was het minst belangrijk? A – Adel en samoerai B – Verkopers C – Boeren

7 Vraag 6 En welke groep was het belangrijkst? A – Boeren B – Handwerkers C – Adel en samoerai

8 Vraag 7 Waarom staat er vaak beeld van een tanuki voor een restaurant? A – Om klanten af te schrikken B – Een tanuki brengt geluk en zorgt dat er meer klanten komen C – Het is versiering

9 Vraag 8 Wat moet je doen om de kappa zijn kracht te laten verliezen? A – Buigen B – Ze in het water duwen C – Hun hand schudden

10 Vraag 9 Waarom had Siebold schilder Kawahara Keiga in dienst? A – Voor de gezelligheid B – Om voor Siebold schilderijen te maken van landschappen en het dagelijks leven C – Om voor Siebold foto’s te maken

11 Vraag 10 Waarom vinden Japanners het spannend om fugu te eten? A – Fugu is eigenlijk giftig en moet goed bereid zijn B – Fugu is eigenlijk heel vies C – Fugu is heel zeldzaam, dus het is bijzonder als je het te eten krijgt

12 Vraag 11 Hoe heet het eilandje bij Nagasaki waar Siebold heeft gewoond? A – Dashima B – Deshima C – Doshima

13 Vraag 12 Siebold mocht mee op hofreis naar Edo (Tokyo). Waarom werd deze hofreis door de Nederlanders gemaakt? A – Om te laten zien dat ze dankbaar waren dat zij als enige Westerlingen in Japan mochten komen. B – Om meer van Japan te zien en souvenirs te kopen C – Om Siebold meer spullen te laten verzamelen

14 Vraag 13 Waarom heeft Siebold zoveel spullen verzameld? A – Omdat hij het leuk vond om die spullen te hebben B – Omdat hij ze in Nederland tentoon wilde stellen om te laten zien dat hij in Japan was geweest C – Omdat hij een missie had gekregen van de Nederlandse regering. Zij wilden zoveel mogelijk te weten komen over Japan.

15 Vraag 14 Siebold werd uit Japan verbannen. Waarom moest hij Japan verlaten? A – Hij had de shogun beledigd B – Hij wilde trouwen met een Japanse vrouw C – Hij probeerde kaarten van Japan mee te nemen naar Nederland

16 Vraag 15 Wat is er bijzonder aan de locatie van Japanmuseum SieboldHuis? A – Siebold heeft er zelf even gewoond en heeft er zijn verzameling voor het eerst tentoongesteld B – Niets; het is gewoon een huis in Leiden C – Siebold liep er altijd langs als hij zijn hondje uitliet

17 De antwoorden! Houd goed bij hoeveel je er juist hebt!

18 Vraag 1 Hoe heten de matten die in Japanse huizen op de vloer liggen? A – Tatami-matten B – Dadami-matten C – Sasami-matten Deze matten zijn zacht, dus je kunt op de grond zitten. Vroeger waren er in Japan namelijk geen stoelen!

19 Vraag 2 Wat is een futon? A – Een verwarming B – Een matras C – Een opbergkastje Futon kunnen makkelijk worden opgeborgen in een kast, dus ze nemen lang niet zoveel ruimte in als een bed!

20 Vraag 3 Wat doen de Japanners op het plaatje? A – Een foto bekijken B – Telefoonnummers uitwisselen C – Visitekaartjes uitwisselen Het is belangrijk om in Japan op de juiste manier je visitekaartje te overhandigen. Als je niet uitkijkt, kun je iemand beledigen!

21 Vraag 4 Er mochten alleen Nederlanders in Japan komen. Siebold was eigenlijk een Duitser. Het viel de Japanners op dat Siebold anders Nederlands sprak dan de rest. Hoe losten de Nederlanders dit op? A – Ze zeiden dat Siebold niet zo slim was als de rest B – Ze zeiden dat Siebold een berg-Hollander was en die spreken nu eenmaal anders C – Ze gaven toe dat Siebold eigenlijk een Duitser was De Japanners konden niet weten dat er in Nederland helemaal geen bergen zijn!

22 Vraag 5 Het Japanse volk bestond uit vier groepen. Welke van deze groepen was het minst belangrijk? A – Adel en samoerai B – Verkopers C – Boeren Verkopers verkochten spullen die ze niet zelf hadden gemaakt. Ze Kregen dus geld voor het werk van anderen. Dat vonden ze in het oude Japan niet kunnen. De boeren zorgden ervoor dat er genoeg te eten was. Zij waren dus veel belangrijker!

23 Vraag 6 En welke groep was het belangrijkst? A – Boeren B – Handwerkers C – Adel en samoerai Dit was dus hetzelfde als in Europa!

24 Vraag 7 Waarom staat er vaak beeld van een tanuki voor een restaurant? A – Om klanten af te schrikken B – Een tanuki brengt geluk en zorgt dat er meer klanten komen C – Het is versiering Als er meer klanten komen, verdient het restaurant ook meer geld. Dat is natuurlijk geluk hebben!

25 Vraag 8 Wat moet je doen om de kappa zijn kracht te laten verliezen? A – Buigen B – Ze in het water duwen C – Hun hand schudden De kappa haalt zijn kracht uit het water in het kommetje op zijn hoofd. Om beleefd te zijn, moet de kappa terugbuigen. Dan valt het water eruit en is hij zijn kracht kwijt!

26 Vraag 9 Waarom had Siebold schilder Kawahara Keiga in dienst? A – Voor de gezelligheid B – Om voor Siebold schilderijen te maken van landschappen en het dagelijks leven C – Om voor Siebold foto’s te maken Er waren natuurlijk nog geen camera’s in Siebolds tijd. Hij kon landschappen en mensen niet mee terug naar Nederland nemen. Daarom liet hij Keiga die voor hem schilderen!

27 Vraag 10 Waarom vinden Japanners het spannend om fugu te eten? A – Fugu is eigenlijk giftig en moet goed bereid zijn B – Fugu is eigenlijk heel vies C – Fugu is heel zeldzaam, dus het is bijzonder als je het te eten krijgt Je moet als fugu-chef eerst jaren oefenen voordat je fugu mag verkopen! Het eten van fugu is daardoor niet gevaarlijk.

28 Vraag 11 Hoe heet het eilandje bij Nagasaki waar Siebold heeft gewoond? A – Dashima B – Deshima C – Doshima De Nederlanders kwamen een groot deel van het jaar niet van dit eiland af. Het was heel bijzonder dat Siebold een kliniek mocht openen in de stad!

29 Vraag 12 Siebold mocht mee op hofreis naar Edo (Tokyo). Waarom werd deze hofreis door de Nederlanders gemaakt? A – Om te laten zien dat ze dankbaar waren dat zij als enige Westerlingen in Japan mochten komen. B – Om meer van Japan te zien en souvenirs te kopen C – Om Siebold meer spullen te laten verzamelen Hiervoor moesten ze op hun lange tocht ook veel cadeaux meenemen!

30 Vraag 13 Waarom heeft Siebold zoveel spullen verzameld? A – Omdat hij het leuk vond om die spullen te hebben B – Omdat hij ze in Nederland tentoon wilde stellen om te laten zien dat hij in Japan was geweest C – Omdat hij een missie had gekregen van de Nederlandse regering. Zij wilden zoveel mogelijk te weten komen over Japan. Toen bestond er helaas geen internet om snel dingen op te zoeken!

31 Vraag 14 Siebold werd uit Japan verbannen. Waarom moest hij Japan verlaten? A – Hij had de shogun beledigd B – Hij wilde trouwen met een Japanse vrouw C – Hij probeerde kaarten van Japan mee te nemen naar Nederland Japan wilde niet dat Nederland die informatie zou hebben!

32 Vraag 15 Wat is er bijzonder aan de locatie van Japanmuseum SieboldHuis? A – Siebold heeft er zelf even gewoond en heeft er zijn verzameling voor het eerst tentoongesteld B – Niets; het is gewoon een huis in Leiden C – Siebold liep er altijd langs als hij zijn hondje uitliet Siebold heeft zelf nog door het huis gelopen!


Download ppt "Geisha en samoerai Quiz Japanmuseum SieboldHuis. Vraag 1 Hoe heten de matten die in Japanse huizen op de vloer liggen? A – Tatami-matten B – Dadami-matten."

Verwante presentaties


Ads door Google