De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

OMGAAN MET VERSCHILLEN LWB p31-50. P34-37 Herstellen.

Verwante presentaties


Presentatie over: "OMGAAN MET VERSCHILLEN LWB p31-50. P34-37 Herstellen."— Transcript van de presentatie:

1 OMGAAN MET VERSCHILLEN LWB p31-50

2 P34-37 Herstellen

3 O5: bespreek volgende uitspraken  Verzoenen gaat verder dan zoenen!  Na deze ruzie kan het nooit meer hetzelfde zijn tussen ons.  Als we broederlijk zouden delen met de armen zouden er minder conflicten en oorlogen zijn.  Na een heftige ruzie komen we beter met elkaar overeen.  Ik wil je wel vergeven, maar vergeten doe ik het nooit.  Herstel moet van twee kanten komen.

4 O6: vervolg – vader en twee zonen  Passende titel?  Terugkeer  Opnieuw geboren  Verzoening  Zoon van zijn vader ……

5 07: Wat vind je ervan?  Handelt de vader volgens de joodse familiegebruiken zoals het hoort?  NEEN  De vader rende op zijn zoon af en viel hem om de hals en kuste hem.  Volgens de joden is dit beneden de vader zijn waardigheid.  Dit doen ‘oudere mensen’ niet!

6 07: Wat vind je ervan?  Handelt de zoon volgens de joodse familiegebruiken zoals het hoort?  NEEN  Hij gelooft nog in de onverdiende goedheid van zijn vader, spreekt hem zelfs aan met ‘Vader’.  Hij kan dit normaal niet meer aangezien hij zijn vader verloochend heeft.

7 07: Wat vind je ervan?  Handelt de OUDSTE zoon volgens de joodse familiegebruiken zoals het hoort?  JA  Hij maakt geen verzoenend gebaar naar zijn broer toe.  Niet langer broer, maar ‘die zoon van u’.  Hij verwijt zijn vader dat hij nooit iets gekregen heeft om met zijn vrienden te feesten.

8 08: Verloren zoon – Sieger Köder

9 Verloren zoon – Sieger Köder  Blauwpaarse kledij  Geel en oranje  In de deuropening  Het zijn de broers. De donkere kleur geeft aan dat het beiden ‘verloren zonen’ zijn.  De gloed van de liefde  Er is weer openheid tussen vader en zoon

10 Verloren zoon – Sieger Köder  In de schaduw van de zijgevel,  Het hart van zijn vader.  De slaap van zijn zoon.  Hij kan niet delen in de vreugde. Zijn broer is ‘te ver’ gegaan.  Hij vertrouwt zich toe aan de liefde van zijn vader.  Hij wil zijn zoon nabij zijn.

11 Verloren zoon – Sieger Köder  Over de schouders van de jongste zoon.  Aan zijn vaders linkerarm.  Net boven zijn knieën.  Beschermen zijn zoon, zonder hem te verstikken.  Die hand vraagt om een beschermende omarming.  Die drukken zijn onmacht uit, kan zich nog niet verzoenen.

12 O9: tollenaars en zondaars  Jezus laat zien dat God een Vader is voor iedereen. HOE?  Jezus ontvangt zondaars, tollenaars en eet met hen. Deze mensen zijn ‘onreinen’.  Door met ‘onreinen’ te eten zou je zelf onrein worden.  Wie is de echte verloren zoon?  Hij die niet in staat is om te leven zoals Jezus, God. Hij die niet barmhartig kan zijn.


Download ppt "OMGAAN MET VERSCHILLEN LWB p31-50. P34-37 Herstellen."

Verwante presentaties


Ads door Google