De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Omgaan met verschillen

Verwante presentaties


Presentatie over: "Omgaan met verschillen"— Transcript van de presentatie:

1 Omgaan met verschillen
LWB p31-50

2 Herstellen P34-37

3 O5: bespreek volgende uitspraken
Verzoenen gaat verder dan zoenen! Na deze ruzie kan het nooit meer hetzelfde zijn tussen ons. Als we broederlijk zouden delen met de armen zouden er minder conflicten en oorlogen zijn. Na een heftige ruzie komen we beter met elkaar overeen. Ik wil je wel vergeven, maar vergeten doe ik het nooit. Herstel moet van twee kanten komen.

4 O6: vervolg – vader en twee zonen
Passende titel? Terugkeer Opnieuw geboren Verzoening Zoon van zijn vader

5 07: Wat vind je ervan? Handelt de vader volgens de joodse familiegebruiken zoals het hoort? NEEN De vader rende op zijn zoon af en viel hem om de hals en kuste hem. Volgens de joden is dit beneden de vader zijn waardigheid. Dit doen ‘oudere mensen’ niet!

6 07: Wat vind je ervan? Handelt de zoon volgens de joodse familiegebruiken zoals het hoort? NEEN Hij gelooft nog in de onverdiende goedheid van zijn vader, spreekt hem zelfs aan met ‘Vader’. Hij kan dit normaal niet meer aangezien hij zijn vader verloochend heeft.

7 07: Wat vind je ervan? Handelt de OUDSTE zoon volgens de joodse familiegebruiken zoals het hoort? JA Hij maakt geen verzoenend gebaar naar zijn broer toe. Niet langer broer, maar ‘die zoon van u’. Hij verwijt zijn vader dat hij nooit iets gekregen heeft om met zijn vrienden te feesten.

8 08: Verloren zoon – Sieger Köder

9 Verloren zoon – Sieger Köder
Blauwpaarse kledij Geel en oranje In de deuropening Het zijn de broers. De donkere kleur geeft aan dat het beiden ‘verloren zonen’ zijn. De gloed van de liefde Er is weer openheid tussen vader en zoon

10 Verloren zoon – Sieger Köder
In de schaduw van de zijgevel, Het hart van zijn vader. De slaap van zijn zoon. Hij kan niet delen in de vreugde. Zijn broer is ‘te ver’ gegaan. Hij vertrouwt zich toe aan de liefde van zijn vader. Hij wil zijn zoon nabij zijn.

11 Verloren zoon – Sieger Köder
Over de schouders van de jongste zoon. Aan zijn vaders linkerarm. Net boven zijn knieën. Beschermen zijn zoon, zonder hem te verstikken. Die hand vraagt om een beschermende omarming. Die drukken zijn onmacht uit, kan zich nog niet verzoenen.

12 O9: tollenaars en zondaars
Jezus laat zien dat God een Vader is voor iedereen. HOE? Jezus ontvangt zondaars, tollenaars en eet met hen. Deze mensen zijn ‘onreinen’. Door met ‘onreinen’ te eten zou je zelf onrein worden. Wie is de echte verloren zoon? Hij die niet in staat is om te leven zoals Jezus, God. Hij die niet barmhartig kan zijn.


Download ppt "Omgaan met verschillen"

Verwante presentaties


Ads door Google