De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Tips en trucs 18 februari 2015. Google ging de concurrentie aan met Apple door Android aan te passen van telefoon voor tablet, versie 3.0. In 2011 zijn.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Tips en trucs 18 februari 2015. Google ging de concurrentie aan met Apple door Android aan te passen van telefoon voor tablet, versie 3.0. In 2011 zijn."— Transcript van de presentatie:

1 tips en trucs 18 februari 2015

2 Google ging de concurrentie aan met Apple door Android aan te passen van telefoon voor tablet, versie 3.0. In 2011 zijn de eerste Android 3.0-tablets op de markt gekomen. Begin 2011 werden veel nieuwe tablets aangekondigd op CES, (Consumer Electronics Show®) waaronder veel Android 3- tablets (zoals de Motorola Xoom en de Samsung Galaxy Tab 10.1. Inmiddels hebben ook andere merken zich aangemeld. In 2012 verschenen de eerste Android 4.0-tablets in Nederland, zoals de Samsung Galaxy Tab 2 10.1 en in 2013 mengde ook Google zich in de strijd met de Nexus 7, die gemaakt wordt door ASUS en de Nexus 10, gemaakt door Samsung.

3 Het zijn niet alleen 10-inchtablets die het daglicht zien. Steeds meer tussenmodellen worden gelanceerd, zoals Samsung met de Galaxy Tab 8.9 en Galaxy Tab 7.7, en Acer met de Iconia Tab A100. Vooral 7- inchmodellen zijn populair bij consumenten, vooral vanwege de lage prijs. Voorbeelden van 7-inchtablets zijn de Kindle Fire van Amazon en de Nexus 7 van Google. In 2014 verschenen ook de eerste 12- inchtablets, zoals de Samsung Galaxy TabPro 12.2.[1] Vanaf 2010 waren voornamelijk Android-tablets met processors met de ARM-architectuur verkrijgbaar van bijvoorbeeld Nvidia en Qualcomm. Vanaf 2013 groeit het aanbod tablets met een processor van Intel.

4 Handige websites www.seniorweb.nl www.gratiscursus.be http://www.androidplanet.nl/tips/

5 Handig om te hebben Handleiding van je tablet op je tablet en je PC: Vind het typenummer van je tablet op Instellingen van je tablet. Ga naar de website van de fabrikant en zoek met typenummer de handleiding van je tablet.

6 Handig in gebruik Hoes (bij voorkeur instelbaar) Standaard (stand, cradle) Stylus

7 USB OTG Vele smartphones, tablets en mediaplayers hebben het, maar er zijn maar weinig gebruikers die echt weten wat OTG is. En dat is jammer. OTG is misschien wel het beste dat jouw Android smartphone of tablet kan overkomen. OTG staat voor USB On-The-Go. Dit staat jouw smartphone, tablet of mediaplayer toe om als een USB host apparaat te werken. Normaal sluit je jouw toestel via de Micro-USB poort namelijk als zijnde een opslagapparaat aan op jouw PC. Via een OTG kabel kun je echter een opslagapparaat aan jouw Android koppelen. En daar blijft het niet bij. OTG kan namelijk ook met andere USB apparaten overweg. Denk aan webcams, maar ook aan toetsenborden en muizen.

8 Tips Instellingen Wi-Fi: uitsluitend aan als je gebruik maakt van Internet. Bluetooth: uitsluitend aan als je Bluetooth gebruikt. Display: schakel dagdromen in om de slaapstand te herkennen. Batterij: weergave van status en gebruik van de batterij. Toestelinfo: Software-update: zet automatisch bijwerken aan

9 Apps AccuWeather: huidige locatie en mogelijkheid om andere locatie toe te voegen Bubble: waterpas DS Barometer: barometer QR reader: lezen van QR code iTranslate: vertaalprogramma DirectLease Tankservice: Tankstationoverzicht NPO: radio en TV

10 Toekomst https://www.youtube.com/watch?v=9J7GpVQCfms&feature=player_embedded

11 In september 2008 werd de eerste officiële Android-versie uitgebracht (Android 1.0). In de jaren erna zijn er veel verschillende versies uitgebracht met diverse ‘zoete’ namen.

12 Android 5.0 (Lollipop) - 15 oktober 2014 Android 4.4 (KitKat) - 31 oktober 2013 Android 4.3 (Jelly Bean) - 24 juli 2013 Android 4.2 (Jelly Bean) - 29 oktober 2012 Android 4.1 (Jelly Bean) - 27 juni 2012 Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) - 19 oktober 2011 Android 3.0 (Honeycomb) - 22 februari 2011 Android 2.3 (Gingerbread) - 6 december 2010 Android 2.2 (Froyo) - 20 mei 2010 Android 2.0 (Eclair) - 26 oktober 2009 Android 1.6 (Donut) - 27 april 2009 Android 1.5 (Cupcake) - 27 april 2009 http://www.androidplanet.nl/android-versies/

13 Verschil iOS en Android iOS Het besturingssysteem voor de iPad is het langste op de markt, en het meest ver ontwikkeld. Het is gebruiksvriendelijk en er zijn de meeste apps voor beschikbaar. De instapprijs is helaas hoog: er zijn geen goedkope iPads, zoals er bijvoorbeeld wel Android-tablets van €100 of minder zijn. Verder voert Apple een strenge regie over de apps in de App Store en wat je als gebruiker wel of niet kan en mag doen met je tablet. Het voordeel is dat de apps een zekere kwaliteit en eenvoud met zich meebrengen. De huidige versie is iOS 8.

14 Verschil iOS en Android iOS Werkt alleen op iPad, iPod Touch en iPhone. Meest gebruiksvriendelijk: strenge ontwerpregels voor appmakers. Relatief goede privacybescherming, per app kan de toegang tot niet noodzakelijke gegevens worden ontzegd, zoals het adresboek of je locatie. Beperkte instelmogelijkheden. Veel beschikbare accessoires door gering aantal verschillende modellen. Hoge instapprijs, geen aanbod van goedkope modellen. Veel apps voor de iPad. Voor sommige toepassingen gebonden aan het iCloud systeem van Apple. Beperkte mogelijkheden voor meerdere gebruikersprofielen.

15 Verschil iOS en Android Android De grote concurrent van iOS, want er worden veel verschillende tablets met dit systeem verkocht. Android biedt gebruikers meer vrijheid om het uiterlijk aan te passen. Ook kun je meerdere gebruikersprofielen aanmaken, voor wie de tablet samen met anderen wil gebruiken. Verder biedt Android tablet- en appmakers meer vrijheid waardoor er veel verschillende schermformaten en verhoudingen zijn. Deze vrijheid maakt het wel lastiger om apps te maken die er altijd goed uitzien, of altijd optimaal gebruik maken van het scherm. Er zijn inmiddels veel apps, maar nog niet zoveel als bij iOS.

16 Verschil iOS en Android Android Veel mogelijkheden om het uiterlijk en de werking naar eigen hand te zetten. Divers tabletaanbod: van budgettablets van minder dan €100 tot toptablets met alles erop en eraan, van heel kleine tot heel grote, in verschillende schermverhoudingen Meerdere gebruikers mogelijk: handig voor een gezin met kinderen. Veel fabrikanten passen het systeem aan, waardoor de bediening per tablet soms gedeeltelijk verschilt. Groot aanbod van apps, maar veel apps zijn gemaakt voor smartphones. Aantal opties om privacy te beschermen is beperkt. Minder strenge controle op apps: er is een kleine kans op het downloaden van kwaadaardige apps. Voor sommige toepassingen gebonden aan de clouddiensten van Google.

17


Download ppt "Tips en trucs 18 februari 2015. Google ging de concurrentie aan met Apple door Android aan te passen van telefoon voor tablet, versie 3.0. In 2011 zijn."

Verwante presentaties


Ads door Google