De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

DreamTeam Drechtsteden. DreamTeam Het DreamTeam concept wordt in diverse wijken uitgevoerd om een brug te slaan tussen excellente jongeren uit probleemwijken,

Verwante presentaties


Presentatie over: "DreamTeam Drechtsteden. DreamTeam Het DreamTeam concept wordt in diverse wijken uitgevoerd om een brug te slaan tussen excellente jongeren uit probleemwijken,"— Transcript van de presentatie:

1 DreamTeam Drechtsteden

2 DreamTeam Het DreamTeam concept wordt in diverse wijken uitgevoerd om een brug te slaan tussen excellente jongeren uit probleemwijken, instanties en de behoeften van buurtbewoners. Het concept is door IZI Solutions in het leven geroepen om jongeren te ondersteunen en te begeleiden bij het opzetten en uitvoeren van een plan/project met maatschappelijk nut voor de wijk. Daarnaast krijgen de jongeren de gelegenheid om hun belevenissen te delen en/of problematieken, die zij herkennen in de wijk, aan te kaarten. Naar aanleiding van deze problematieken gaat het DreamTeam, samen met andere jongeren uit de wijk, activiteiten organiseren. Het DreamTeam bestaat te allen tijde uit minimaal vijf jongeren die boven de rest uitsteken, die sneller dan een gemiddeld persoon willen groeien in hun loopbaan en die wat willen betekenen bij het oplossen van problemen onder jongeren uit hun eigen wijk. Inmiddels zijn er in diverse wijken in Nederland DreamTeam groepen gevormd waaronder wijken in regio Den Haag, Drechtsteden en Haarlem. Resultaat tot nu toe: Het DreamTeam concept heeft veel bijgedragen aan de steden en gebieden waarin ze actief zijn. Ze hebben namelijk mee kunnen denken en beslissen over onderwerpen die hen echt aangingen. Het unieke hieraan is dat dit normaal gesproken niet zo vanzelfsprekend is. Jongeren kunnen niet overal meepraten en/of meebeslissen over belangrijke onderwerpen. Het feit dat de DreamTeams dit mochten doen is van toegevoegde waarde geweest voor zowel de jongeren als de bestuurders en organisaties in hun gemeente. Ook heeft het ervoor gezorgd dat deze jongeren inzicht hebben gekregen in hun talenten en in hun mogelijkheden op de arbeidsmarkt. We hebben ze handvaten aangeboden die ze konden gebruiken om zichzelf te profileren en te onderscheiden van de rest. Hierdoor zijn er vele successen behaald en zijn de DreamTeam leden allemaal doorgestroomd naar hun eigen weloverwogen studiekeuze of een passende baan.

3 DreamTeam Drechtsteden Het DreamTeam Drechtsteden bestaat uit vijf jongeren die boven de rest uitsteken, die sneller dan een gemiddeld persoon willen groeien in hun loopbaan en die wat willen betekenen bij het oplossen van problemen onder jongeren uit hun eigen wijk. Een DreamTeam zal worden geformeerd met 5 jongeren (17-30 jaar). Binnen de Drechsteden zijn in enkele gemeenten DreamTeams geformeerd en getraind: Alblasserdam Dordrecht Hendrik-Ido-Ambacht Papendrecht Sliedrecht Zwijndrecht De jongeren van het DreamTeam zijn als rolmodel ingezet voor andere jongeren en hebben als klankboord gediend voor vraagstukken met betrekking tot de arbeidsmarkt versus jongeren voor desbetreffende gemeenten. Daarnaast is het DreamTeam ingezet om jongeren mee te nemen in het besluitproces van de gemeenten en om meer inzicht te krijgen in de behoeften/wensen van jongeren uit de Drechtsteden. Tevens heeft het DreamTeam onder begeleiding van en in samenwerking met IZI Solutions een bijeenkomsten georganiseerd in 2013/2014 die arbeidsmarkt gerelateerd waren. Het deelproject DreamTeam Drechtsteden heeft subsidie ontvangen uit het Europees Sociaal Fonds.

4 Rolmodel Klankboord Arbeid Onderwijs EventsBesluiten DreamTeam

5 Werving De start van het DreamTeam bestond uit de werving van jongeren voor het DreamTeam. Hierbij is er samengewerkt met diverse instanties, zoals: -Jongeren Gemeente Raad Alblasserdam -Jeugdpunt Alblasserdam -Jeugdcentrum Interval -Wijkwinkel Crabbehof -Trivium Lindenhof -Da Vinci College Projectuitvoering

6 Workshops Tijdens de workshops werd er gekeken naar de talenten van de jongeren en hoe ze deze het best kunnen benutten. Dit werd gedaan door ze gezamenlijk opdrachten te laten uitvoeren. Daarnaast werden tijdens de sessies vaak gebrainstormd over hoe onderwijs, jongeren en de arbeidsmarkt het best kunnen samenwerken. In de sessies werden actuele problemen van jongeren besproken, zoals woonproblematiek, tekort aan banen, schuldproblematiek en onderwijs.

7 Projectuitvoering Individuele begeleiding Tijdens het traject hebben de DreamTeam leden aangegeven dat ze graag meer persoonlijke begeleiding willen i.v.m. specifieke uitdagingen waar ze mee te kampen hadden. De groepsbijeenkomsten zijn met name gebruik om de dynaiem tussen de leden te behouden en bevorderen. De individuele begeleidingsmomenten zijn met name gebruikt om de DreamTeam leden op maat gesneden handvatten te geven omtrent onderwijs, arbeidsmarkt en aspecten in de maatschappij.

8 Projectuitvoering Meet & Greet – Mirjam Sterk d.d. 23 september Naar aanloop van de Meet & Greet tijdens de werkweek van het SterkTeam heeft IZI Solutions de Drechtsteden geadviseerd en ondersteund op het gebied van: Aansluiting/vertaalslag van de activiteiten naar jongeren Campagne ontwikkeling/uitvoering Advisering m.b.t. marketing/communicatie Ondersteunen en adviseren bij uitkiezen van best practices

9 Projectuitvoering Meet & Greet – Mirjam Sterk d.d. 23 september Ondersteuning van DreamTeam tijdens Meet & Greet en uitkomsten Meet & Greet Dionne Abdoelhafiezkhan (IZI Solutions) als dagvoorzitter DreamTeam lid Chafik heeft als expert meegedaan aan de paneldiscussie Enkele DreamTeam leden hebben TV interview gegeven aan Da Vinci media https://www.youtube.com/watch?v=272ikozUZGc DreamTeam lid Hawar heeft en public gesolliciteerd en een baan gevonden bij Vluchtelingenwerk DreamTeam leden Chafik en Hawar mogen een dag meelopen bij Konekto en met wethouder van de Burgt DreamTeam lid Lucinda (Zippora) heeft met 5 mensen contactgegevens uitgewisseld  uitkomst stage bij Trivium Lindenhof DreamTeam leden Ali, Hawar en Chafik gaan jongeren door verwijzen naar Deltametaal (een potentiële werkgever)

10 Projectuitvoering Politiek Café – bestrijding jeugdwerkloosheid Tijdens de voorbereiding van het politiekcafé heeft DreamTeam als klankbord gediend en jongeren gemobiliseerd om tijdens de politiekcafé aanwezig te zijn. Namens het DreamTeam heeft Mayhar Zarrinphaker (IZI Solutions) als dagvoorzitter de avond begeleidt. De avond eindigde met vijf adviezen vanuit de jongeren: 1.Heb vertrouwen in de jongeren 2.Geef jongeren een kans 3.Kijk niet naar uiterlijk maar naar hoe men zich presenteert, wees je bewust van je vooroordelen 4.Jongeren die extra aandacht en hulp nodig hebben, geef die deze extra aandacht en hulp: stuur ze niet van het kastje naar de muur. 5.Heb geduld met jongeren. “Al met al was het zeer dynamische en geslaagde avond” - GroenLinks

11 Projectuitvoering Drechtsteden on Tour Het DreamTeam heeft een bedrijven tour georganiseerd voor de MBO Logistiek studenten van het Da Vinci College. De tour startte met een masterclass netwerken door Kenneth Abdoelhafiezkhan (IZI Solutions). Zodoende konden de jongeren/studenten zich maximaal voorbereiden op de bedrijventocht. Tijdens deze tour kregen studenten de mogelijkheid om een kijkje te nemen hoe het er in de praktijk er aan toe gaat en om te netwerken met directeuren. De studenten bezochten als eerst het bedrijf SnelleVliet Touringcars BV waar ze een presentatie kregen van de Directeur, Ruud van der Marel. Na de presentatie werd er een rondleiding door het hele gebouw gegeven, zodat de studenten een beeld kregen van het soort werkzaamheden die Snellevliet te bieden heeft. Het tweede bedrijf dat de studenten bezochten was Sst Staalsnijtechniek Bvwaar zij verwelkomt werden door de Directeur, Hans Ritmeester. Na een korte inleiding over het bedrijf kregen ze meteen een rondleiding door het hele gebouw. Aan het einde van de rondleiding kregen de studenten een goodiebag mee met daarin een oplader voor je telefoon, usb- stick, een pen en nog een aantal kleinigheidjes. Na deze twee bedrijven bezocht te hebben zijn we terug gereden naar het Da Viinci College om de dag af te sluiten met een heerlijke lunch en nabespreking. Het was een leuke productieve dag waar de studenten de gelegenheid hebben gehad om te zien hoe het er in de praktijk aan toe gaat en om in contact te komen met mensen in een directie functie. De studenten hebben veel opgestoken en kunnen netwerken, zodat op het moment dat zij een stageplek zoeken of werk nodig hebben altijd bij een van de bedrijven een voorsprong hebben op de rest. Een jongen heeft dit meteen toegepast en mag op sollicitatiegesprek komen.

12 Individuele hoogtepunten Enkele DreamTeam leden hebben ook persoonlijke hoogtepunten behaald Mouad: 1 jaar contract bij Mondial Movers + van MBO niveau 1 naar niveau 4 Hawar: 6 maanden contract bij Vluchtelingenwerk + contractverlening Ali Sedaghat: Master civiele techniek + 1 jaar contract bij Daemen Lucinda (Zippora): Stage bij Trivium Lindenhof + 6 maanden contract als receptioniste Combigoods Vincent Blaak: BA diploma behaald + stage bij VSH M. Errachidi: Tijdelijk werk bij BP Jeffrey Biliosa: Tijdelijk werk bij IHC Merwede J. Nelson: Medewerker bezorgservice bij Albert Heijn R. Pataca: Verkoopmederwerk bij CoolCat M. Charitos: Stage Sociaal Raadslieden D. Houwing: Industrieel ontwerpen diploma behaald aan TU Eindhoven N. Leeuwis: Psychologie diploma behaald aan Universiteit van Utrecht

13 PR voorbeelden “Zeer zeker! Ben van mening dat de jongeren het beste weten waar andere jongeren tegen aan lopen”.


Download ppt "DreamTeam Drechtsteden. DreamTeam Het DreamTeam concept wordt in diverse wijken uitgevoerd om een brug te slaan tussen excellente jongeren uit probleemwijken,"

Verwante presentaties


Ads door Google