De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De 40 mooiste vergeten plekken in de wereld Getuigen van een glorieus tijdperk, vergeten, door een ramp ontstaan of gewoon nooit voltooid, al deze verlaten.

Verwante presentaties


Presentatie over: "De 40 mooiste vergeten plekken in de wereld Getuigen van een glorieus tijdperk, vergeten, door een ramp ontstaan of gewoon nooit voltooid, al deze verlaten."— Transcript van de presentatie:

1 De 40 mooiste vergeten plekken in de wereld Getuigen van een glorieus tijdperk, vergeten, door een ramp ontstaan of gewoon nooit voltooid, al deze verlaten locaties fascineren met melancholische schoonheid. Een uitzicht zonder maat.

2 Chateau Noisy, België. Kasteel Noisy (Miranda of kasteel) is een gebouw gelegen in het Naamse Houyet. Gebouwd in het begin C Chateau Noisy, België. Het kasteel is gelegen in het Naamse Houyet. Gebouwd in de 20 ste eeuw, is volledig verlaten sinds 1991 en zeer gevaarlijk om te bezoeken.

3 Gevangenis van de oostelijke staat van Philadelphie, USA In bedrijf tussen 1829 et 1971, was één van de modernste gevangenissen van de wereld. Zij ontving zelfs Al Capone.

4 Pripyat, Ukraine De stad Pripyat, telde 50'000 inwoners, volledig verlaten na de ramp van Tchernobyl.

5 De diamantmijn van Mirny, in het oosten van Sibérie, Rusland Dit gat, het tweede grootste in de wereld door de mens gegraven, werd gemaakt in opdracht van Stalin om aan de diamantbehoeften van Rusland te voorzien.. De mijn werd verlaten toen moeilijkheden optraden die onoverkomelijk bleken te zijn bij verruiming.

6 De vreemde huizen van San Zhi, Taiwan Deze huizen, waarvan de bouw begon in 1978, waren voor de Amerikaanse militairen. Maar werden verlaten wegens gebrek aan fondsen.

7 Het Orpheum auditorium, New Bedfod, Massachussetts, USA Geopend op dezelfde dag dat de Titanic zonk op15 april 1912. Momenteel is hier nu een supermarkt gevestigd, maar deze zaal is er nog wel, zelfs verlaten nog mooi.

8 Het stranden van de SS America - Fuerteventura, Cannarische Eilanden, Spanje. Deze Amerikaanse transatlantische passagiersboot is gebouwd in 1940 voor de United States Lines, was tot het einde een hotel, maar het liep aan de grond op de kust van de Canarische Eilanden in 1994.

9 Bannerman Kasteel - Pollepel Island, New York, USA Dit kasteel in middeleeuwse stijl werd gebouwd door zakenman Francis Bannerman VI in het begin van de 20 ste eeuw. Het was een militaire opslagplaats voordat ze na een explosie verlaten is in 1920.

10 Het Parijse metrostation Croix-Rouge, Frankrijk Het was het eerste eindpunt van lijn 10, geopend in 1923. Het werd gesloten op 2 septembre 1939, aan het begin van de tweede wereldoorlog, en nooit heropend omdat het te dicht bij het station Sèvres-Babylone gelegen is.

11 Het station van Canfranc, Spanje Dit station was ooit een internationale halte op de lijn Spanje Frankrijk. Een ongeluk vernietigde in 1970 een brug op deze verbinding. Sindsdien is het station in verval.

12 De onderwaterstad, Shicheng, China Shicheng ligt al 53 jaar onder water, de bouw van een dam leidde tot haar ondergang. De stad is 1300 jaar oud.

13 De vuurtoren van Aniva Rock-Sakhalinskaya Oblast, Rusland. Gebouwd door de Sovjet-Unie op het grootste eiland van Sakhaline, toen diende het voor de gevangenis, nu is de vuurtoren verlaten.

14 Red Sands Sea Forts - Sealand, Groot-Brittannië. Deze forten gebouwd tijdens deTweede Wereldoorlog om de Theems te beschermen, zijn nu verlaten.

15 Centraal station van Michigan, Detroit, USA. Gebouwd tussen 1912 et 1913 voor de stad Detroit, dit station was op dat moment het hoogste van de wereld. Gesloten in 1988, diverse restauratieprojecten zijn tot nu toe mislukt.

16 Dadipark - Dadizele, Belgïe Dit evenementenpark opende in de jaren ‘50, gesloten in 2002.

17 Metrostation City Hall, New York, USA. Dit station is gebouwd in 1904 en gesloten in 1945, omdat het door de metrorijders weinig werd gebruik.

18 Holy Land USA - Waterbury, Connecticut, USA Deze site is een voormalig Bijbel-thema pretpark. Op de top van zijn succes, in de jaren 69 en 70, trok het bijna 40.000 bezoekers per jaar. Het werd gesloten in 1984.

19 Het sanatorium van Beelitz, Duitsland Ligt in de buurt van Potsdam in het bos,werd gebouwd in 1898 en diende tijdens de Eerste Wereldoorlog als militair ziekenhuis voor het Duitse Keizerlijke leger. Adolf Hitler verbleef er in 1916. de Sovjet-Unie bezette het terrein sinds 1945 tot in 1995. Daarna is de site verlaten.

20 Wonderland Amusement Park, Beijing, China Het moest het grootste pretpark in Azië zijn geworden. Maar men kreeg nooit het geld bijeen om het te voltooien. Het land wordt door de lokale boeren ontgonnen.

21 Het trein dêpot Czestochowa, in Polen. Czstochowa is vooral bekend om het klooster Pères Paulins à Jasna Góra, die het icoon van de Zwarte Madonna herbergt, en trekt pelgrims uit de hele wereld aan. Maar de stad heeft nog een bijzonderheid; een verlaten treindêpot, dat fotografen aantrekt.

22 Een raketfabriek in Rusland. We weten niet precies waar deze fabriek van Russische raketten zich bevind, maar het is prachtig.

23 Le Christ des Abysses, San Fruttuoso, Italië Dit standbeeld werd vrijwillig afgestaan door zijn schepper, Guido Galletti, het werd in 1954 ondergedompeld in het water tot grote vreugde van de duikers.

24 El Hotel del Salto, Colombia Gebouwd in 1928 voor de bezoekers van de nabijgelegen watervallen van Tequendama, het hotel werd verlaten toen de watervallen werden verwaarloosd.

25 Six Flags Jazzland – New Orleans, Louisiana, USA Bekend sinds 2000 onder de naam Jazzland, dit pretpark is gesloten sinds de verwoestende doortocht van de orkaan Katrina in 2005. Het is toen volledig overstroomd, de gebouwen werden voor meer dan 70% vernietigd.

26 Gulliver’s Travels Park - Kawaguchi, Japan Geopend in 1997 aan de voet van de berg Fuji, het themapark werd gesloten in 2007, ondanks de hulp van de overheid.

27 Disney ’ s Discovery Island - Lake Buena Vista, Florida, USA Voormalige attractie in het hart van Disney World in Florida, het eiland werd verlaten na de geruchten van de aanwezigheid van een dodelijke bacterie voor de mens in de wateren rond het eiland.

28 Ryugyong Hotel - Pyongyang, Noord-Korea. Dit hotel is een echte getuigenis van grootheidswaanzin. Het hotel heeft 105 verdiepingen en werd gebouwd een paar jaar voordat de hongersnood uitbrak over het hele land. Is al 16 jaar verlaten, de wederopbouw is gestart in 2008 en kost 150 millioen dollars. Maar er is nog steeds geen interieur.

29 De Grote Muur van China. De totale lengte van de Grote Muur is 6700 km, volgens schattingen. Maar hij is op vele plaatsen volledig verlaten en onderkomen, zodat het moeilijk is om een dergelijke structuur te handhaven.

30 Suikerfabriek Domino, Brooklyn, New York, USA. Deze suikerraffinaderij aan de East River, is historisch. Wees getuige van het industriële verleden van Brooklyn. De fabriek werd gesloten in 2004 en verwaarloosd achtergelaten.

31 Ile Hashima, Japan Er was een tijd dat dit eiland, rijk aan steenkool, meer dan 500 mijnwerkers had. Maar olie heeft uiteindelijk de steenkool vervangen in Japanse kachels en de fabriek was niet meer nodig.

32 Een oude molen in het westen van Québec, Canada Deze molen, verlaten, werd gebouwd door een zakenman..

33 Electriciteitsfabriek Electrabel, Monceau-sur-Sambre, België Gebouwd in 1921, in deze fabriek produceerde men voornamelijk energie uit steenkool. Verantwoordelijk voor 10% van de CO2-uitstoot in het land alleen, werd de fabriek definitief gesloten in 2007.

34 De spoorlijn van Libanon, Missouri, USA. Dit spoor werd in 1868 gebouwd voor de rally van San Francisco. Maar geschillen over het terrein en omdat het te ver van het centrum van de stad geplaatst is, werd het uiteindelijk verlaten.

35 De verlaten stad van Craco, Italië Craco, in de regio Basilicate, in Zuid Italië, is geëvacueerd voor geologische doeleinden. Sindsdien werd de stad een toeristische bestemming en een locatie voor een film.

36 De kerk Saint-Etienne-le-Vieux, Caen, Frankrijk. Saint-Etienne-le-Vieux is een oude kerk, nu voor een deel verwoest, gelegen in het centrum van ruinée, Caen, in Normandië. De kerk werd zwaar beschadigd door de bombardementen van de Tweede Wereldoorlog.

37 De kerk van het dorp Graun verzwolgen in het meer van Resia, Italië Oorspronkelijk, bestond het meer van Resia uit 2 kleine waterreservoirs. Ze werden verenigd in één tijdens het maken van een dam in 1950. Bij het onderlopen werd het dorpje Graun overspoeld. Vandaag kunt u nog steeds de klokkentoren van de kerk boven het water zien uitkomen.

38 Holland Island, Maryland, USA. Holland Island is een eiland in Chesapeake. Vroeger bewoond door schippers en boeren, maar na de snelle erosie verlaten. Het laatste huis hier gefotografeerd in 2009, stortte in, in 2010.

39 Bennett College: spookhuis USA. Het Bennett College is een universiteit voor vrouwen opgericht in 1890 en gevestigd in de stad Millbrook in de omgeving van New York. Het is gesloten in 1978. Het werd nooit heropend en werd al snel een ru ï ne.

40 La ligne de Petite Ceinture de Paris Het is een voormalige Parijse dubbelsporige spoorlijn, 32 kilometer lang, die rond Parijs ging binnen de boulevards des Maréchaux. Geopend in 1852 en vervolgens in de steek gelaten door de Parijzenaars, gesloten in 1934.

41 Het Olympisch dorp van Sarajevo, Bosnie-Herz é govina De XIVe Olympische winterspelen van 1984 werden gehouden in Sarajevo in het voormalige Joegoslavi ë, er werden vele faciliteiten opgebouwd waaronder deze bobpiste.. Daarna, was er de oorlog en alles is nu vervallen..


Download ppt "De 40 mooiste vergeten plekken in de wereld Getuigen van een glorieus tijdperk, vergeten, door een ramp ontstaan of gewoon nooit voltooid, al deze verlaten."

Verwante presentaties


Ads door Google