De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Workshop Lezen met begrip VORMGEVERS. Vormgevers  Waarom kiezen wij er als school voor om kinderen met vormgevers te laten werken? - Kinderen maken hun.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Workshop Lezen met begrip VORMGEVERS. Vormgevers  Waarom kiezen wij er als school voor om kinderen met vormgevers te laten werken? - Kinderen maken hun."— Transcript van de presentatie:

1 Workshop Lezen met begrip VORMGEVERS

2 Vormgevers  Waarom kiezen wij er als school voor om kinderen met vormgevers te laten werken? - Kinderen maken hun denken zichtbaar. - Uiteindelijke doel is dat kinderen zelf een keuze maken welke vormgever hen het beste helpt bij het leerproces.

3 Vormgevers  Wetenschappelijk onderzoek naar didactische aanpak toont aan dat de volgende strategieën veel effect hebben op het leren van kinderen en schoolprestaties vergroten: 1. Identificeren van overeenkomsten en verschillen. (bijvoorbeeld een venndiagram of de vergelijkingsstrook) 2. Samenvatten en notities maken (bijvoorbeeld een mindmap)

4 Filmpje systeemdenken St. Cyriacus  In het filmpje lichten kinderen van de St. Cyriacusschool toe wat wij als school doen aan het systeemdenken.  Met de vormgevers gaan wij zo aan de slag!

5 Vormgevers  Vormgever denkdruppels toepassing in groep 3.  Met de denkdruppels denken kinderen op een andere manier na over een bepaald onderwerp. Dit is volgens het principe denken en uitwisselen.  De denkdruppels kunnen het begin zijn van een mindmap.  Aan de slag!

6 Vormgevers  De Venndiagram  Bij de venndiagram gaat het om het zoeken naar verschillen en overeenkomsten.  Aan de slag!

7 Vormgevers  Uitdelen vormgevers.  In dit praktische boekje zit o.a.: - Wipwap - Tekstballonnen - Vergelijkingsstrook - Gebeurtenissenketting - De schijf van drie

8 Bedankt voor jullie aandacht!  Zijn er nog vragen?


Download ppt "Workshop Lezen met begrip VORMGEVERS. Vormgevers  Waarom kiezen wij er als school voor om kinderen met vormgevers te laten werken? - Kinderen maken hun."

Verwante presentaties


Ads door Google