De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Gemaakt door: Julie,Brend en Azamat.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Gemaakt door: Julie,Brend en Azamat."— Transcript van de presentatie:

1 Gemaakt door: Julie,Brend en Azamat.
Op wereldreis Gemaakt door: Julie,Brend en Azamat. Hallo, wij gaan jullie vandaag vertellen over op wereldreis gaan! Wij gaan vertellen over: wat je allemaal moet meedoen als je op wereldreis gaat, over water, de wereldbol, gebergte en over land.

2 Een wereldreis voorbereiden!
Wat heb je nodig?: een atlas, een wereldkaart, boeken, een kompas, geld, valiezen, documenten, paspoort enz. Een kompas is een navigatie-instrument om de richting ten opzichte van het noorden te bepalen. Het traditionele magnetische kompas bestaat uit een vrij opgehangen magneet, die zich onder invloed van het aardmagnetisch veld in een bepaalde richting opstelt

3 Water. Water is heel belangrijk in je leven! Neem dit zeker mee als je op (wereld)reis gaat! Er bestaan grote zeeën zoals: De Oceaan, De Middellandse Zee, De Stille Oceaan,… Er bestaan heel veel zeeën bijvoorbeeld: De Oceaan, De Middellandse Zee, De Stille Oceaan enz… Als je geen water meeneemt als je heel ver op reis gaat dan kan je misschien wel uitdrogen! En er soms misschien van dood gaan!

4 De wereldbol. De wereldbol bestaat uit: de evenaar, het halfrond, Noord-Zuid, West-Oost, en de nulmeridiaan. Wereldbol is in het meervoud: globe In het Nederlands is het: wereldbol of aardbol!

5 Land. Er bestaan verschillende werelddelen: Europa, Noord-Amerika, Zuid-Amerika, Afrika, Azië, Oceanië,… Europa is de naam van het werelddeel dat ten westen van Azië en ten noorden van Afrika ligt. Het wordt eveneens begrensd door de Noordelijke IJszee en de Atlantische Oceaan. Het telde in 2005 ca. 731 miljoen inwoners, ongeveer 11% van de totale wereldbevolking. Daarmee is het qua bevolking het op twee na grootste continent, na Azië en Afrika.

6 Gebergte. Werelddeel: Naam gebergte: Hoogste berg: Hoogte in meter: Europa Alpen Mont Blanc 4808m Afrika Rotsgebergte Mc Kinley 6194m Azië Himalaya Mount Everest 8850m Oceanië Great Range Mount Cook 3766m Een gebergte is een verzameling vrij aaneengesloten bergen die met elkaar een topografisch geheel vormen.

7 Belangrijke rivieren. Europa: Rijn Noord-Amerika: Mississippi Zuid-Amerika: Amazone Afrika: Nijl Azië: Ganges Oceanië: Darling Een rivier is een min of meer natuurlijke waterstroom. Elke rivier ligt in een stroomgebied. Dat is het totale omringende gebied waarbinnen al het overtollige water via die ene rivier wordt afgevoerd.

8 Hopelijk hebben jullie er wat van bijgeleerd!
gemaakt door: Julie, Brend en Azamat.


Download ppt "Gemaakt door: Julie,Brend en Azamat."

Verwante presentaties


Ads door Google