De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

HUGS – H et U itvinden van de G roene S amenleving Introductie van het onderzoeksprogramma HUGS Een onderzoeksprogramma voor VWO 5 en 6 en voor HAVO 5-plus.

Verwante presentaties


Presentatie over: "HUGS – H et U itvinden van de G roene S amenleving Introductie van het onderzoeksprogramma HUGS Een onderzoeksprogramma voor VWO 5 en 6 en voor HAVO 5-plus."— Transcript van de presentatie:

1 HUGS – H et U itvinden van de G roene S amenleving Introductie van het onderzoeksprogramma HUGS Een onderzoeksprogramma voor VWO 5 en 6 en voor HAVO 5-plus

2 HUGS – belangrijke opdrachtgever, uitdagende vraagstukken Je werkt voor het Ministerie van Infrastructuur en Milieu. De vraagstukken van het ministerie gaan allemaal over duurzame ontwikkeling. Het zijn vraagstukken waar het ministerie een oplossing voor zoekt. En waarvan men hoopt dat ook jonge mensen er een bijdrage aan kunnen leveren.

3 “We moeten proberen om Nederland duurzaam te maken. Dat kan de overheid niet alleen. Daarvoor zijn bedrijven en maatschappelijke organisaties nodig, maar ook jullie en ik. De overheid moet informatie verstrekken en goed beleid maken. Niet geïsoleerd, maar samen met anderen. Ook met jonge mensen, zoals jullie zijn, want het gaat tenslotte om jullie toekomst.” Mw. Mariëtte van Empel is directeur Klimaat, Lucht en Geluid bij het ministerie van Infrastructuur en Milieu. HUGS – de opdrachtgevers van het ministerie

4 HUGS – de vraagstukken van het ministerie Er zijn 14 vraagstukken door het ministerie genoemd en uitgewerkt. De korte en uitvoerige versies zijn op alle scholen van het Worldschool Network aanwezig. Hier alleen enkele titels. Er zijn vraagstukken voor alle profielen! Voer een klimaatscan voor je eigen gemeente uit Gezocht: Scenario's voor energietransitie op alle niveau's Jouw gemeente en de uitvinding van het wiel Draagvlak voor klimaatbeleid Wat als alles recyclebaar is? Urban mining Europa wil plastic in de zee terugdringen Het einde van bezit Business as usual is history? Landschappen vol mogelijkheden? En meer….!

5 HUGS – de speciale HUGS studiedagen Instituut Clingendael Ministerie van Infrastructuur en Milieu Worldschool organiseert studie(mid)dagen voor HUGS onderzoekers i.s.m.: - Instituut Clingendael, Clingendael International Energy Programme (CIEP) - Het Ministerie van Infrastructuur en Milieu

6 HUGS – de digitale omgeving Op www.worldschool.nl vind je je eigen HUGS webpagina’s met kennis over de groene samenleving, over methodologie en meer….www.worldschool.nl

7 HUGS – even een paar doorkijkjes… Op bezoek bij het Clingendael International Energy Programme (CIEP), met onder meer: Een debat, een pittig college over energie (wereldwijd, in Europa, in Nederland), hulp bij je eigen onderzoek.

8 HUGS – even een paar doorkijkjes… Op bezoek bij het Ministerie van Infrastructuur en Milieu. Ontmoeting met de opdrachtgevers. Hoe wordt beleid voor duurzaamheid gemaakt? Hulp bij uitvoering van je eigen onderzoek. Presentaties van leerlingen die klaar zijn.

9 HUGS – certificaat Na het presenteren en opleveren van je onderzoek ontvang je het Worldschool Certificate Het certificaat wordt steeds vaker door leerlingen gebruikt bij intakes van vervolgstudies. Anno nu is het verstandig een c.v. op te bouwen!

10 HUGS – H et U itvinden van de G roene S amenleving Tot zover de introductie van het onderzoeksprogramma HUGS. Meedoen? Meld je op school aan. Je bent hartelijk welkom Links: video interviews met leerlingen video interviews met leerlingen HUGS webpagina’s www.worldschool.nl


Download ppt "HUGS – H et U itvinden van de G roene S amenleving Introductie van het onderzoeksprogramma HUGS Een onderzoeksprogramma voor VWO 5 en 6 en voor HAVO 5-plus."

Verwante presentaties


Ads door Google