De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Het Buurthuis Almere-Haven

Verwante presentaties


Presentatie over: "Het Buurthuis Almere-Haven"— Transcript van de presentatie:

1 Het Buurthuis Almere-Haven

2 Het Buurthuis Almere-Haven
het nieuwe initiatief voor een buurthuis gericht op de bewoners van de buurt zelf: De marken in almere-haven Het Buurthuis Almere-Haven

3 Waarom dit nieuwe initiatief in De Marken?
Waarom in De Marken? Exemplarisch voor Almere-Haven? Grotere functie gericht op alle Almeerders, van alle culturen en achtergronden. Centraal gelegen en goed bereikbaar met het Openbaar Vervoer. Ondersteunende functie, als aanvulling op bestaande hulp en zorg.

4 Doelstellingen van Het Buurthuis:
Activiteiten gericht op de buurtbewoners van De Marken. Van alle diverse nationaliteiten en culturele achtergronden. Doelgroepen en activiteiten zijn wijkgericht. Ondersteuning, opvang en begeleiding. Een sociaal vangnet zijn voor de mensen die het moeilijk hebben. Mensen die elders niet terecht kunnen. Ontspannen sfeer, veiligheid voor iedereen, respect voor religie en cultuur, politieke diversiteit.

5 Het Buurthuis Zorg voor mensen met een beperking. Ouderen. Jeugd.

6 Activiteiten: Koffie ochtend met breien, klaverjassen, enz. Taallessen NT1 (laaggeletterdheid) en NT2 (Nederlands als tweede taal). Krachthonk Huiswerkwerkbegeleiding Samenwerking met Volksuniversiteit Almere, Stichting Taal voor het Leven voor taallessen en andere cursussen. Schuldhulpverlening in samenwerking met Plangroep Almere en het Juridisch Loket. Computerhulp Fietsproject en fietslessen. Workshops

7 Hoe wij ons willen gedragen:
Alle bezoekers zijn welkom. Alle vrijwilligers hebben een Verklaring Omtrent Gedrag. VOG Gedragscode voor vrijwilligers en bezoekers. Respect voor elkaar.

8 Initiatief nemers : Irina de Wit Erik van de Graaf

9 Wij danken u voor uw aandacht.
Einde presentatie. Wij danken u voor uw aandacht.


Download ppt "Het Buurthuis Almere-Haven"

Verwante presentaties


Ads door Google