De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Muzische vorming Myriam Defonteyne 2014-2015.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Muzische vorming Myriam Defonteyne 2014-2015."— Transcript van de presentatie:

1 Muzische vorming Myriam Defonteyne

2 Nieuwe dingen ontdekken uit hun omgeving
Muzische Vorming Zorgt ervoor dat de leerlingen: Nieuwe dingen ontdekken uit hun omgeving Met de technieken die ze leren in de Ontdek Techniektalent Mobiel bouwen ze een dorp waarbij aandacht is voor alternatieve energiesystemen

3 Muzische Vorming Zorgt ervoor dat de leerlingen:
Zonder vooroordelen leren naar kunst kijken en luisteren De kinderen kregen een rondleiding in een museum

4 Muzische Vorming Zorgt ervoor dat de leerlingen:
Genieten waardoor hun expressiemogelijkheden verruimen 3de en 4de organiseren een muzische kerstcarrousel

5 Speelse manier vertrouwd geraken met muziek
Muzische Vorming Zorgt ervoor dat de leerlingen: Respect tonen voor uitingen van leeftijdgenoten, behorend tot eigen en andere culturen Speelse manier vertrouwd geraken met muziek

6 Gezamenlijk muzische moment met de school
Muzische Vorming Zorgt ervoor dat de leerlingen: Vertrouwen krijgen op hun eigen expressiemogelijkheden en durven dan ook deze creatieve uitingen te tonen Gezamenlijk muzische moment met de school

7 Aan de hand van 6 leerdomeinen stapt men in een wereld van een onbegrensde fantasie.

8 4 Kernbegrippen Creativiteit
De grenzen verleggen aan de hand van materialen. De denkwijze van bepaalde vaste patronen verleggen door inspiratie te geven zonder de gedachtengang te belemmeren.

9 4 Kernbegrippen Betrokkenheid Het beleven van emoties
Door de creativiteit kan men emoties: een plaats geven prikkelen ontplooien De activiteiten zijn aangepast aan de groep. stw-eisden.be

10 4 Kernbegrippen Procesmatig In een bepaalde tijd een project afwerken
Alleen of in groepsverband Dit is een leerproces waar men de leerlingen: Motiveert Begeleid Stap voor stap het project doorneemt.

11 4 Kernbegrippen Kunstzinnig aspect
De actualiteit en leefwereld van de kinderen is een goeie basis om van start te gaan. De kinderen kunnen hun kennis en vaardigheden verruimen aan de hand van één of meerdere domeinen. De kinderen worden bewuster doordat men stilstaat bij beelden, materialen en technieken. Ze kunnen hun impressies, fantasie verder uitbouwen.

12 Vorm ervaren, herkennen en benoemen en verwerken
Beeld Eerste Graad Recycleren van karton – PMD materialen Vorm ervaren, herkennen en benoemen en verwerken Textuur ervaren

13 Krassen van herfstbladen
Beeld Tweede Graad Krassen van herfstbladen Eerst een blad afdrukken. Daarna teken je het blad op het carbonpapier. Neem scratch art papier en carbonpapier en teken je terug op het carbonpapier het blad. Daarna neem je een tandenstoker en kras je op de lijn van op de scrath art het blad na. Dan kras je in het art papier alle verschillende vormen van het blad in.

14 Achtergronden maken bij een gedicht
Beeld Derde Graad Achtergronden maken bij een gedicht Eerst werd er een gedicht gelezen. Daarna konden de leerlingen aan de hand van allerlei materialen een achtergrond maken.

15 Voorstellen van de klas
Drama Eerste Graad Voorstellen van de klas De kinderen stellen hun weekactiviteiten voor.

16 Drama Tweede Graad Toneelstuk met een verhaalverteller, de koning en zijn bezoekers Het rijmt zo is het gemakkelijker om te houden.

17 Où est le restaurant Mimosa
Drama Où est le restaurant Mimosa? Derde Graad Où est le restaurant Mimosa Het is een franse dialoog met 4 spelers. Een gezin zoekt het restaurant Mimosa voor een verjaardagsfeest. Maar daar geraken ze niet zo gemakkelijk. De kinderen blijven maar zeuren. Ze hebben honger en dorst. Ze maken het hun ouders niet gemakkelijk. Ze moeten bruusk remmen. Ze vinden het restaurant niet.

18 Leerlingen leren muziek maken
Eerste Graad Leerlingen leren muziek maken De 3 kinderen slaan op een ronde doos. Ze proberen samen in de maat te slaan. Er zijn snelle en trage ritmes.

19 Leerlingen leren muziek maken met flessen
Tweede Graad Leerlingen leren muziek maken met flessen De flessen worden op verschillende manieren gebruikt. Ze volgen elkaar ritmisch, ze luisteren naar elkaar. Ze gaan van heel snel, luid naar heel stil.

20 Ritmische composities maken
Muziek Derde Graad Ritmische composities maken Zelf een muziekstukje maken met materialen en lichamelijk geluiden. Een groepje begint en dan vallen de andere leerlingen in. Ze volgen dezelfde ritme.

21 Dans Eerste Graad Schotse dans Herhalende vloeiende bewegingen.
Ruimte gebruiken. Meisjes en jongens hebben elk een andere attribuut.

22 Dans Tweede Graad Dierenloopjes Na elkaar lopen.
De eerste toont een beweging en iedereen die achter na loopt doet deze beweging ook. Na het rondlopen gaat de eerste achteraan de rij gaan staan. De volgende toont opnieuw een beweging. V=HusftSbKvCU

23 Dans Derde Graad 5de leerjaar in dansles
De bewegingen zijn gecontroleerd. De ruimte wordt gebruikt. Ze veranderen van plaats. Meer geconcentreerd. Meer variatie in de dans. Er is meer samenhang. Men volgt goed de ritme.

24 Media Eerste Graad Op de boerderij
De kinderen hebben zelf een verhaaltje verzonnen. De kinderen hebben hierover de maquette zelf gemaakt. De leraar gaat daarvan een filmpje maken.

25 Media Tweede Graad Een film maken
Met playmobil leren ze hoe ze een film moeten maken. Ze leren hoe je de camera moet plaatsen. Ze leren hoe ze de beelden moeten monteren.

26 Animatiefilmpjes vijfde leerjaar
Media Derde Graad Animatiefilmpjes vijfde leerjaar De leerlingen maken zelf een filmpje. Ze hebben zelf verschillende tekeningen gemaakt. De bewegingen zijn na elkaar gefilmd.

27


Download ppt "Muzische vorming Myriam Defonteyne 2014-2015."

Verwante presentaties


Ads door Google