De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

A9 en Gaasperdammerpad Fietsersbond illustratie 1 bij onze brief van 16 april 2014.

Verwante presentaties


Presentatie over: "A9 en Gaasperdammerpad Fietsersbond illustratie 1 bij onze brief van 16 april 2014."— Transcript van de presentatie:

1 A9 en Gaasperdammerpad Fietsersbond illustratie 1 bij onze brief van 16 april 2014

2 Geerdinkhofpad

3 Door opheffen tunneltje Geerdinkhofpad onder de A9 loopt de verbinding tussen Kantershof en het Gaasperpark via de Provincialeweg en verkeerslichten. Probleem 1:

4 Wens: Een fietspad aan de noordzijde van de Loosdrechtdreef dat aansluit op het tunneltje onder de Loosdrechtdreef.

5 De oprit naar de nieuwe fietsbrug over de Gaasp loopt vanaf de Provincialeweg via een omweg door het Gaasperpark. Probleem 2:

6 Wens: Een fietspad aan de noordkant van de Loosdrechtdreef dat op een nader te bepalen locatie aansluit op de oprit van de fietsbrug.

7

8 Knelpunt bij oplossing probleem 1 en 2: Door de nieuwe ligging van de A9 is er te weinig ruimte voor een fietspad tussen de A9 en de Loosdrechtdreef (RWS).

9

10 De verbinding tussen metrostation Gaasperplas en de nieuwe fietsbrug over de Gaasp loopt via een omweg door het Gaasperpark. Probleem 3:

11 De verbinding tussen IJburg en AMC loopt via een omweg door het Gaasperpark. Een reeds bestaande alternatieve route is slechts 240 meter langer en een stuk comfortabeler. Probleem 4:

12 Oplossing van de 4 problemen: Verplaats bij de reconstructie van de Loosdrechtdreef tussen tunneltje en Provincialeweg het fietspad van de zuidzijde naar de noordzijde van de dreef. Verlaag het fietspad langs de dreef ten westen van het tunneltje zodat het aansluit op het tunneltje.

13

14 Dit geeft een directe verbinding tussen metrostation Gaasperplas en nieuwe fietsbrug

15 en een snellere en comfortabelere verbinding tussen IJburg en AMC.

16 luchtfoto van tunneltje Geerdinkhofpad / Loosdrechtdreef

17 plattegrond van tunneltje Geerdinkhofpad / Loosdrechtdreef

18 De geplande rode verbinding gaat op verzoek van de bewoners van Kantershof niet door. De Fietsersbond vraagt sinds de zienswijze OTB 2010 om de groene verbinding (niet voor brommers en snorfietsen)

19  Gaasperdammerpad


Download ppt "A9 en Gaasperdammerpad Fietsersbond illustratie 1 bij onze brief van 16 april 2014."

Verwante presentaties


Ads door Google