De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Wie zijn wij Mediator voor de regio Breda / Oosterhout / Raamsdonksveer Mediator Pieter van Aalst - 48 jaar.  Als mediator faciliteer ik gesprekken waarbij.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Wie zijn wij Mediator voor de regio Breda / Oosterhout / Raamsdonksveer Mediator Pieter van Aalst - 48 jaar.  Als mediator faciliteer ik gesprekken waarbij."— Transcript van de presentatie:

1 Wie zijn wij Mediator voor de regio Breda / Oosterhout / Raamsdonksveer Mediator Pieter van Aalst - 48 jaar.  Als mediator faciliteer ik gesprekken waarbij alle betrokken partijen zoeken naar de inhoudelijk beste oplossingen. Men houdt hierbij zelf invloed op het verloop en uitkomst van een conflict.  Hierdoor is het mogelijk op langere termijn de verstandhoudingen blijvend te verbeteren.

2 Introductie Na vele opgedane ervaringen had ik besloten daar meer mee te doen. Mijn focus ligt op allerhande familie zaken, zakelijk en privé. Ik ben gemakkelijk en aangenaam in omgang, een goed luisteraar, creatief, ruim denkend en oplossingsgericht. Tevens ben ik ben in het bezit van de uitgebreide HBO mediation opleiding.

3 Wat is mediation Mediation is een gesprekstechniek die gericht is om beschadiging van de relatie tussen partijen tot een minimum te beperken en voor de toekomst waar mogelijk zelfs te verbeteren. Als mediator hoef ik geen accountant te zijn om een conflict op een accountantskantoor over verkeerd geschreven jaarrekeningen te helpen oplossen. Wel is het prettig voor het type conflict relevante achtergrond te hebben, zodat er een voorstelling kan worden gemaakt van de situatie en daardoor de juiste vragen worden gesteld en emoties worden herkend.

4 Mediator is professionele gespreksleider
Mediation richt zich vooral op communicatie en samenwerking tussen partijen. De mediator zal altijd de beide partijen zelf met oplossingen laten komen. Een mediator heeft dus, anders dan een advocaat of rechter, geen sturende rol en zal voor partijen dus geen knopen doorhakken over zaken als alimentatie, de verdeling van bezittingen of de wijze waarop de omgangsregeling voor de kinderen moet worden ingevuld. Wel zal de mediator proberen in één of een aantal gesprekken de problemen of emotionele onderwerpen rondom het proces bespreekbaar te maken.

5 De kracht De kracht van mediation ligt met name in het feit dat partijen samen naar een aantal afspraken toewerken die niet door een derde worden opgelegd. Mediation is geen tovermiddel maar kan in veel gevallen leiden tot een constructieve oplossing. Juist het feit dat er tijdens mediation in alle openheid over het conflict dat partijen verdeeld houdt gesproken kan worden en zo nodig emoties kunnen worden getoond, draagt er toe bij dat er bij de andere partij vaak erkenning of soms zelfs waardering ontstaat.

6 Vrijwilligheid Mediation kan alleen plaatsvinden als alle partijen daarmee instemmen. Alleen als iedereen gemotiveerd is om samen tot afspraken te komen, is de slagingskans hoog. De mediation kan ook op elk gewenst moment door een ieder beëindigd worden.

7 Geheimhouding Voorafgaand aan elk mediationtraject wordt er door de mediator een mediationovereenkomst opgesteld waarin onder meer vermeld staat dat alles wat er tijdens de mediation besproken wordt geheim moet blijven voor derden. Op die manier kunnen beide partners vrijuit spreken zonder dat zij bang hoeven te zijn dat hun uitspraken met anderen gedeeld worden. Toch zal er in de regel met nauw betrokkenen over onderwerpen worden gesproken. Echter juridisch is alles wat er besproken wordt tijdens de mediation onbruikbaar.

8 Conflictstijlen Vermijden/ Ontlopen Toegeven of toedekken
Doordrukken/ forceren Samenwerken Compromis zoeken Wat is voor partijen belangrijk Kosten van de verschillende opties Hoe tevreden moet u en de andere partij(en) zijn over het behaalde resultaat/uitkomst. Wat is het effect op de relatie tussen u en de andere partij(en). Hoe en met welke aanpak wordt de meest duurzame oplossing bereikt.

9 Mediator of advocaat Met name als partijen het van belang vinden om bijvoorbeeld bij een echtscheiding niet alleen de zakelijke kanten te regelen, maar om ook stil te staan bij de emotionele kanten, kan het inschakelen van een mediator een goede keuze zijn.

10 Kosten mediation In een (Scheidings)mediation begeleidt de mediator partijen samen van het begin tot het eind door het proces. Bij een scheidingsproces worden zo veel mogelijk handvatten aangeboden om de relatie om te vormen van partners naar ex-partners. Als u kinderen hebt, van ex-partners naar ”collega-ouders”. De totale kosten van onze mediation gaan doorgaans niet de € te boven. Een eenvoudige mediation zal ca. € kosten. Doorgaans delen partijen de kosten van mediation.

11 Overlegscheiding (Collaborative practice)
Willen partijen zoveel mogelijk in harmonie uit elkaar, maar lijkt het te zwaar om zonder steun aan tafel te zitten? Dan is de Overlegscheiding een goede optie. In een Overlegscheiding hebben partijen ieder een advocaat die de belangen behartigt, maar is niet tegen de ander. Naast twee advocaten worden ook een coach en/of een financieel deskundige aangewezen. Kernwoorden van deze methode zijn respect, openheid, balans, teamwork en een duurzame, positieve uitkomst.  Uiteraard is dit een duurdere oplossing dan mediation echter in sommige gevallen wel beter Wij kunnen u verwijzen!

12 Een procedure bij de rechtbank
Soms kan het niet anders en is de enige oplossing uw eigen advocaat in de arm te nemen. Dat kan bijvoorbeeld zijn, omdat de andere partij al een procedure is gestart, communicatie onmogelijk is of er al te veel is gebeurd. Procedures kosten veel tijd, geld en verdriet en leiden vaak tot een uitkomst, die voor één of voor beide partijen niet acceptabel is. De uitkomst wordt door een ander bepaald!

13 Soorten mediation die wij voeren
Primair Echtscheidingen Familieconflicten  Buren geschillen Arbeidsconflicten - Onder werknemers - Tussen werknemer en werkgever - Ontslag Secondair Conflicten met de overheid Conflicten met een zorgverlener Incasso geschillen

14 Samenwerking

15 Mediation locatie Meestal komen wij als mediator bij u thuis of op kantoor. Bij zakelijke geschillen dient dit een ruimte te zijn waar alle betrokken partijen zich prettig voelen, dus zeker niet de kantoorkamer van een van de partijen. Ook kunnen wij tegen een kleine betaling een externe spreekruimte huren. U kunt ook zelf een geschikte locatie aangeven waar iedereen zich prettig voelt. Iedere mediation is anders en dus ook de benodigde tijd en de meest geschikte locatie. Doordat wij geen vaste kantoorkosten hebben kunnen wij onze tarieven scherp houden.

16 Onze tarieven 115 euro per uur - Het is gebruikelijk dat partijen de kosten delen Vanaf 400 euro all in tarief p.p. Scherp all in tarief echtscheiding Avond toeslag euro 35,00 per uur Weekend toeslag euro 55,00 per uur 10% Betalingskorting bij volledige vooruitbetaling (all in tarief) 10% korting bij doorverwijzing samenwerkende partij Spreekruimten tegen een vaste prijs van 65 euro per sessie, (maximaal 4 personen inclusief de mediator).  Privé zijn de tarieven incl. btw en zakelijk komt de btw er nog bij.

17 Contact Bereikbaar van maandag tot vrijdag 09:30 / 17:30
Telefoonnummer: Internet: Regus business city centre, Ceresstraat 1, 4811 CA Breda Postadres: Okeghemlaan 15c, 4837 AR Breda

18 Bedankt voor uw aandacht


Download ppt "Wie zijn wij Mediator voor de regio Breda / Oosterhout / Raamsdonksveer Mediator Pieter van Aalst - 48 jaar.  Als mediator faciliteer ik gesprekken waarbij."

Verwante presentaties


Ads door Google