De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Mondeling Nederlands nieuw cursus 2

Verwante presentaties


Presentatie over: "Mondeling Nederlands nieuw cursus 2"— Transcript van de presentatie:

1 Mondeling Nederlands nieuw cursus 2
Het verhaal:Bas wil heel graag gymmen.

2 Het is woensdag vandaag.
De kinderen van de groep van juf Elly moeten hard werken. Juf Elly gaat een verhaal voorlezen. Ze hangt de platen op aan de muur. De kinderen luisteren naar het verhaal. Juf Elly schrijft nieuwe woorden op het bord. De kinderen leren nieuwe woorden. Als ze klaar zijn, moeten de kinderen in de kring gaan zitten. ‘Sem en Asha, zetten jullie samen de stoelen in de kring!’, vraagt juf Elly. In de kring gaan de kinderen praten en vertellen, samen met juf Elly.

3 Dan gaat de bel, tringg!!! Het is pauze.
‘Kom kinderen we gaan opruimen!’, zegt juf Elly. ‘Doe alles maar in je pennendoos, liniaal en je potlood. En leg dan je pennendoosje in je kastje’. Iedereen doet zijn pen, potlood, gum en liniaal in zijn pennendoos. ‘Wat gaan we na de pauze doen, juf’, vraagt Bas. ‘Dan gaan we gymmen, Bas’, zegt juf Elly. ‘Yess’, roept Bas, ‘leuk gymmen!,

4 Als de pauze voorbij is, pakken de kinderen hun schooltas
en halen hun gymspullen eruit. Bas rent al hard weg. Oh, dat mag niet! Maar hij rent door de gang, op weg naar de gymzaal. ‘ho ho!’, roept meester Jaap, ‘je mag niet rennen in de gang, Bas’.

5 Bas loopt de gymzaal in. Dan kijkt hij naar buiten. Naar het schoolplein. Bas begint te lachen. De kinderen van juf Elly zijn buiten aan het gymmen. En niet in de gymzaal! Bas is helemaal alleen in de gymzaal! Snel loopt hij naar buiten. Om lekker te gaan voetballen met de andere kinderen.


Download ppt "Mondeling Nederlands nieuw cursus 2"

Verwante presentaties


Ads door Google