De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Bij 6 % van de gehospitaliseerde patiënten treedt een ziekenhuisinfectie op. Een aantal van deze infecties kan worden voorkomen...

Verwante presentaties


Presentatie over: "Bij 6 % van de gehospitaliseerde patiënten treedt een ziekenhuisinfectie op. Een aantal van deze infecties kan worden voorkomen..."— Transcript van de presentatie:

1

2 Bij 6 % van de gehospitaliseerde patiënten treedt een ziekenhuisinfectie op. Een aantal van deze infecties kan worden voorkomen...

3 Daarom neemt dit ziekenhuis deel aan de nationale campagne ter preventie van ziekenhuisinfecties door de promotie van handhygiëne.

4 “De hand die voedt, wast, verzorgt en streelt, is één van de belangrijkste vervoermiddelen van kiemen. Of het nu thuis is, … of in een ziekenhuis, de hand mag wat ze geeft, niet verknoeien of bezoedelen met kiemen. ” Prof. Jacques Grosset Microbiologie, Hôpital La Pitié-Salpêtrière

5 Waarom is handhygiëne zo belangrijk ?  Wij vervoeren miljoenen kiemen met onze handen !  De meeste zijn onschuldig !  Maar wij kunnen onze handen besmetten met kiemen die een verkoudheid, griep of diarree veroorzaken !

6 Wat gebeurt er indien we onze handen niet wassen ?  Wij kunnen andere personen besmetten.  Wij kunnen zelf een infectie ontwikkelen door contact van onze besmette handen met : - de mond : diarree; - de neus : verkoudheid; - de ogen: conjunctivitis.

7 De zorgverstrekkers van dit ziekenhuis engageren zich om de overdracht van infecties te voorkomen door een strikte naleving van handhygiëne.

8

9


Download ppt "Bij 6 % van de gehospitaliseerde patiënten treedt een ziekenhuisinfectie op. Een aantal van deze infecties kan worden voorkomen..."

Verwante presentaties


Ads door Google