De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Het herkennen van diverse kluizen

Verwante presentaties


Presentatie over: "Het herkennen van diverse kluizen"— Transcript van de presentatie:

1 Het herkennen van diverse kluizen
Kluis cursus deel 1 Het herkennen van diverse kluizen

2 Wie zijn wij Mijn naam is Paul Crouwel en mijn vriend en collega is Jord Knaap. Wij openen kluizen en brandkasten voor diverse bedrijven en instanties. En ik doe dit nou ongeveer 17 jaar ook heb ik meegewerkt aan diverse publicaties. Het openen van kluizen is voor mij echt een passie. Jord zit ook zo ongeveer 25 jaar in het vak als kluis technicus en werkt ook voor diverse bedrijven en instanties, ook heeft Jord een eigen bedrijf met een zeer uitgebreide werkplaats waar hij diverse openings- gereedschappen maakt voor diverse kluis-sloten, zowel sleutelsloten als mechanische en elektronische combinatie sloten. Dus voor vragen over de diverse gebruikte materialen kunt u altijd bij Jord terecht.   

3 De basics * Brandwerende kasten * Data safes * Waardekasten
*    Vloerkluizen  *    Muurkluizen *    Kluiskamers 

4 Brandwerende kasten Ieder van ons weet het verschil in brandwerende of braakwerende kasten. Ook in de opbouw van deze kasten zit een wezenlijk verschil waar de braakwerende kast voornamelijk uit harde materialen bestaat bestaat een brandwerende kast meestal uit harde en zachte materialen b.v. poeder (gips,kalk) tussen laagjes plaatmetaal. Het verschil tussen deze kasten brengen ook andere storingen met zich mee, b.v, in het schoot werk, en het mechaniek. Dit houd in ook verschillende soort reparaties. Over reparaties gaat straks nog een heel hoofdstuk. Brandwerende kasten zijn vaak aan het uiterlijk te herkennen, ook het doffe geluid als je er op klopt is kenmerkend voor een brandwerendekast.

5    Brandwerend   Vragen?

6 Data safes Dit type kast betekend voor ons een grote verantwoordelijkheid, dat als wij de kast geopend hebben er nog aan de vereiste waardeberging wordt voldaan. Dit houdt in dat ik er op sta dat deze kast door mij geheel braakvrij wordt geopend of als het toch niet anders kan dan door boren de kast daarna niet geschikt meer is om data te bewaren. Dit is natuurlijk mijn opinie en ieder heeft zijn eigen verantwoordelijkheden. Vergeet alleen niet dat data een veel grotere waarde kan hebben dan al het andere in waarde. Ik zou dan ook niet graag in de schoenen willen staan van de opener na een ramp. Data gaat verloren vanaf  55 graden en een luchtvochtigheid dan 85 %. Data kluizen zijn bijna altijd aan het uiterlijk te herkennen b.v. door de opleggende deur . Data safes hebben ook weer een andere opbouw dan waarde of brandwerende kasten. Je vindt vaak een laag hout tussen de wanden. Dit omdat hout een zeer slechte warmte geleider is. Te herkennen aan de dis indicatie

7 Meestal een opligende deur
Vragen ?

8 Waarde kasten c.q Inbraakwerende safe's
De kluis waar we over het algemeen het meest mee te maken krijgen is de braakwerende kluis. Deze kluis is vrij eenvoudig aan de buitenzijde te herkennen en wordt door de meeste slotenspecialisten verkocht. Dit type kluis is er werkelijk in alle soorten en maten van licht braakwerend tot zeer zwaar uitgevoerd, met en zonder relock systeem, met en zonder glasplaten, met een bepantsering van 1mm oplopend tot wel 250 mm. Ook de sloten zijn er in iedere uitvoering geplaatst, van een  eenvoudig enkelbaardslot tot zeer gecompliceerde sloten. Meestal uitgevoerd met een of twee sloten, er zijn ook exemplaren met wel 3 of 4 sloten. Als we van de indicatie waarde berging uitgaan kunnen we ook de klassering van de sloten hier vaak op bepalen maar ook zijn er custom made kasten voor b.v. banken waar een zware bepantsering toch een eenvoudig slot herbergt.

9 Met 3 Kromer Protector sloten

10 De waarde kasten die u zelf levert kunt u natuurlijk altijd bestuderen,
ik zie dit zelfs als een must en vraag ook altijd als ik ergens kom waar een kluis staat of ik de binnenkant mag bestuderen. Want vaak is de makkelijkste manier om dit soort kasten te openen niet het slot aanvallen maar bijvoordeeld het regelwerk. Maar om dit te doen moet je wel weten wat er in de kast zit. De mooiste manier van openen blijft natuurlijk schade vrij maar na het boren zijn dit de kasten die het makkelijkst te repareren zijn.

11

12 Vloer en muurkluizen Waarom ook nog een hoofdstukje over wand c.q. vloerkluizen? Deze bestaan over het algemeen ook onder de noemer braakwerend. Ook de sloten zijn over het algemeen hetzelfde. Ja dit klopt allemaal maar verdienen toch een speciaal moment want ik kan me nog voorstellen dat het goedkoper is om een kastje soms te slopen en dan te vervangen dan er veel tijd in te steken openen en repartie. Bij vloer of muur kluisjes gaat dit meestal niet op want het vervangen gaat meestal niet of is kostbaar. En je bent toch aangewezen op een frontale aanval. Dus is het zaak dit zo schadevrij als mogelijk te doen, zodat de klant niet met de rommel over blijft. Denk hier dus over na en doe je huiswerk voordat je er aan begint.

13 Diverse vloer kluizen

14 Kluiskamers Een kluis kamer geeft u een veilige opslag voor elke verzameling waaronder erfstukken, zakelijke en familie records, sieraden, kunstwerken en/of vuurwapens.

15 Ook kluis kamers zijn er in diverse uitvoeringen
De meeste mensen schrikken van een grote kluis deur en vaak is dat nergens voor nodig. Het systeem in de deur is meestal gelijk aan kleinere type kluizen van dezelfde leverancier ook de sloten die er in gebruikt worden zijn meestal van een gangbaar type. Dus vaak heb je alleen meer ruimte om te werken en blijft de opening gelijk. Alleen in het geval van b.v. glas is er minder ruimte om uit te wijken want je kunt vaak niet om de kluis heen voor b.v. een zij aanval. Maar soms zijn er uitzonderingen.

16

17

18

19

20

21

22

23 Koffie


Download ppt "Het herkennen van diverse kluizen"

Verwante presentaties


Ads door Google