De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Project voor weduw vrouwen in West-Kenia, Majengo, Vihiga County. Een project ondersteunt door “Vrouwen voor Vrouwen” in samenwerking met “Fair Creations.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Project voor weduw vrouwen in West-Kenia, Majengo, Vihiga County. Een project ondersteunt door “Vrouwen voor Vrouwen” in samenwerking met “Fair Creations."— Transcript van de presentatie:

1 Project voor weduw vrouwen in West-Kenia, Majengo, Vihiga County. Een project ondersteunt door “Vrouwen voor Vrouwen” in samenwerking met “Fair Creations – Netherlands” en uitgevoerd door Tuungane Amani Kenya (TAK Foundation) en Solid Rock

2 In West-Kenia, Majengo, Vihiga County, ten noorden van Kisumu en Lake Victoria, is een vrouwen project. Dit project concentreert zich op ondersteuning van hoofdzakelijk weduwen veelal met kinderen. Dit project wordt geleid door mrs Nancy Odwaro, die zelf al vroeg weduwe werd in 1998 en de nood ervoer van weduwvrouwen. Ze begon met bijeenkomsten van een paar weduwen. Dit is inmiddels uitgegroeid tot 380 vrouwen die deel uitmaken van het project. Maandelijks komen zij bij elkaar voor bemoediging en praktische ondersteuning. Het is een grote uitdaging voor de weduwen om genoeg geld bij elkaar te hebben om hun kinderen naar school te sturen. Tijdens de bijeenkomst kijken de weduwen wie er geholpen kan worden en door wie. Dit is op zeer eenvoudige wijze door bijv opbrengst van een groentetuin te geven, die dan verkocht kan worden. Solid Rock geeft de weduwen een steuntje in de rug en met elkaar houden de vrouwen de moed erin. Daarnaast hebben de Solid Rock vrouwen ideeen bedacht om geld te genereren. Door middel van het opzetten van kleine ondernemingen en het sparen in groepen probeert Solid Rock meer werkgelegenheid en economie te creeeren en zo de vrouwen te helpen. Het is de visie van Solid Rock om de rechten van de weduwvrouwen te beschermen en de meest arme vrouwen te ondersteunen, vooral diegene met HIV/Aids. Vrouwen voor vrouwen heeft de afgelopen twee jaar geld gedoneerd voor diverse projecten van Solid Rock om daarmee de vrouwen vooruit te helpen. Zo zijn er inmiddels stoelen gekocht. Dit keer heeft Vrouwen voor Vrouwen geld gegeven voor meer training van de vrouwen waardoor practische vaardigheden worden geleerd die inkomsten kunnen brengen.

3  Begin 2014 vroeg Vrouwen voor Vrouwen om een project voor de Solid Rock Weduwen. TAK, in overleg met Solid Rock, stelde voor dat training van de vrouwen hard nodig was.  Zodra dit geld was ontvangen zijn de vrouwen bij elkaar gekomen en hebben groepen gevormd. Ze moesten aangeven welke training ze wilden volgen. Er was keuze uit, Catering/Bakkers training, Economic stove making.

4  “Vrouwen voor Vrouwen” heeft 2655 Euro gedoneerd om te worden besteed aan Bakkers/Catering training, aanschaf van materialen en economic stove making training.  Voor de trainingen zijn professionele mensen ingeschakeld die training gaven. In totaal is aan training: Euro 2655 Besteed  De materialen die aangeschaft zijn waren:  Oven en transport: 615 Euro  catering materiaal: 453 Euro  Vorm voor de economic stove: 170 Euro  Training:  Catering training incl. ingredienten:460 euro  Bakery training incl. ingredienten: 481 Euro  Economic stove making training:190 Euro  Business training:250 Euro  Bank kosten waren 35 euro om naar Kenia te sturen 

5 Er wordt begonnen met zang en gebed en bijbellezen voor iedere training

6 1. Catering training 2. Economic Stove making training 3. Trained group in Business 4. Baking

7

8 1,2. Oven 3. Catering materiaal 4. Bak materiaal 5. Economic stove 6. Vrouwen met catering materiaa l

9

10 De vrouwen van Solid Rock zijn heel erg blij met de trainingen en zijn al actief bezig om hun producten te verkopen. Ze verkopen de scones, de cakes (vanilla en wortel cake) en de broden. Ze hebben aangegeven een vervolg- training te willen doen. Daaraan zullen zij meebetalen van hun winst van het maken van de zoete waar. Ook de catering is goed gegaan. Meer training is nodig maar dit is een goede start voor ze om te weten hoe ze bepaalde gerechten lekkerder kunnen maken en ook goed een tafel kunnen dekken met alle benodigdheden. Het produceren en van de economic stove gaat wat langzamer maar begint ook te komen. Een aantal vrouwen hebben de stove in hun huis gemaakt en laten nu aan buren en familie zien hoe handig het is. Daaruit hopen ze dan orders te krijgen om de stove bij anderen te maken. In de tweede week van December vindt de jaarlijkse 5 daagse conferentie plaats voor de vrouwen van Solid Rock in hun gebouw. Ze zullen daar hun producten ook maken en verkopen. Het Resultaat

11 De vrouwen van Solid Rock danken de vrouwen van “Vrouwen voor Vrouwen” voor de geweldige bijdrage!


Download ppt "Project voor weduw vrouwen in West-Kenia, Majengo, Vihiga County. Een project ondersteunt door “Vrouwen voor Vrouwen” in samenwerking met “Fair Creations."

Verwante presentaties


Ads door Google