De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Scheidsrechterscafé 2014. CV [naam] –Loopbaan –Functies –Evt. echte baan –Etc.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Scheidsrechterscafé 2014. CV [naam] –Loopbaan –Functies –Evt. echte baan –Etc."— Transcript van de presentatie:

1 Scheidsrechterscafé 2014

2 CV [naam] –Loopbaan –Functies –Evt. echte baan –Etc

3 Programma –Aanleiding: Week van de Scheidsrechter –Wat wil jij graag van vanavond opsteken? –Vragen vooraf? Onbeantwoorde kwesties? –De belangrijkste spelregels en tips voor komend seizoen –Petje op, petje af

4 Welke regels gelden alleen in de Hoofdklasse en internationaal? –Spelen van de bal boven schouderhoogte is toegestaan. –Groene kaart = 2 minuten tijdstraf –Teams mogen voortaan 17 spelers op het wedstrijdformulier zetten, mits 2 spelers op 1 oktober 2014 jonger zijn dan 21 jaar. Als je binnen je vereniging fluit gelden deze regels niet!

5 Selfpass –Je mag direct met de bal gaan lopen of deze (ongevaarlijk) omhoog spelen met een scoop –Belangrijk is dat de bal wordt gecontroleerd voordat hij wordt genomen –Let op de plek waar de bal wordt genomen  in de buurt van de plek waar de overtreding werd gemaakt –Tegenstander op minimaal 5 meter afstand

6 Aanvallende spelhervatting binnen het 23-metergebied –Niet nemen binnen 5 meter van de cirkelrand –Ook je medespelers moeten 5 meter afstand houden –Je mag de bal niet direct de cirkel inspelen. Eerst minimaal 5 meter met de bal lopen, of deze moet aangeraakt zijn door een andere speler –De bal na het nemen even buiten het 23-metergebied halen betekent nog steeds dat de bal 5 meter moet rollen voordat die de cirkel in mag worden gespeeld!

7 Keeper –Er moet altijd een keeper in het veld staan. Een “normale”, met een pak aan, of een “vliegende” met een in kleur afwijkend shirt. Elf veldspelers is in Nederland niet toegestaan. –Bij een strafbal mag de keeper gewisseld worden. Bij een strafcorner mag dit niet (behalve bij een blessure of kaart) –Een vliegende keep moet bij het verdedigen van een strafcorner of strafbal een helm op. Andere keepersuitrusting (bijv. keepershandschoenen of body protector) mogen NIET!

8 Gebruik van lichaam en stick –Hockey is geen contactsport, dus treedt op tegen duwen, hakken, of ander “fysiek geweld” –Dit geldt ook al bij de jongste jeugd of D-elftallen! Hoe eerder dit wordt afgefloten, hoe sneller spelers, coaches en ouders begrijpen dat dit niet mag bij hockey –Sliding bij hockey mag alleen als de tegenstander en diens stick niet worden geraakt. Ook al speel je daarbij de bal. Wordt een speler met een sliding onderuit gehaald stuur je de overtreder tijdelijk uit het veld (gele kaart) –De bal boven schouderhoogte met je stick spelen mag niet. Ook niet als dit een prachtig doelpunt oplevert!

9 Gepraat en gezeur –Laten we hockey leuk houden, hier hoort geen gepraat en gezeur naar de scheidsrechter bij! –Niet alleen spelers, maar ook coaches en publiek (ouders?) moeten dit beseffen –De scheidsrechters kunnen tijdens de wedstrijd optreden tegen spelers en de bank maar we hebben allemaal een rol om mensen langs de lijn aan te spreken bij onsportief gedrag! –SPORTIVITEIT & RESPECT!

10 Strafcorner I –Verdedigers mogen een speciaal glad masker op. Waarschijnlijk wordt dit ook op de club gepromoot. Geef ze hier de tijd voor, maar zorg wel dat ze snel gaan opstellen. –Loopt een verdediger te vroeg uit, wordt hij naar de middenlijn gestuurd en staat de cornerverdediging met één man minder. Loopt de keeper te vroeg uit, dan gaat een veldspeler achter de middenlijn –Maakt de aangever een schijnbeweging of loopt een aanvaller te vroeg de cirkel in dat moet hij/zij ook achter de middenlijn gaan staan –Wordt er na het nemen van de strafcorner een overtreding gemaakt en een nieuwe strafcorner gegeven mag iedereen weer meedoen!

11 Strafcorner II –Je kan pas scoren als de bal eerst buiten de cirkel is geweest. Het is echter geen overtreding als dit niet is gebeurd. Niet fluiten dus hiervoor! –Bij een slag moet het eerste schot op doel op de plank –Bij een push hoeft dit niet –Let goed op hoe er wordt in- en uitgelopen bij de strafcorner –De eerstehulp staat dan bij de middenlijn om mee te kijken!

12 Fluiten doe je samen –Samen met je collega ben je het derde team op het veld! –Maak een paar afspraken met elkaar voor de wedstrijd, zodat je elkaar kan helpen en ondersteunen –Ondersteun je collega door waar het mogelijk is mee te lopen en niet op je eigen helft te blijven hangen –Val je collega tijdens en na de wedstrijd nooit af! –Ben je het ergens niet mee eens, bespreek dat dan discreet tijdens de rust of na de wedstrijd

13 Fluiten? Veel plezier!


Download ppt "Scheidsrechterscafé 2014. CV [naam] –Loopbaan –Functies –Evt. echte baan –Etc."

Verwante presentaties


Ads door Google