De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

JAN DE WILD VRIJWILLIG OUDERENADVISEUR SBOG. TIEL,18 NOVEMBER 2014 Veranderingen in de langdurige zorg.

Verwante presentaties


Presentatie over: "JAN DE WILD VRIJWILLIG OUDERENADVISEUR SBOG. TIEL,18 NOVEMBER 2014 Veranderingen in de langdurige zorg."— Transcript van de presentatie:

1 JAN DE WILD VRIJWILLIG OUDERENADVISEUR SBOG. TIEL,18 NOVEMBER 2014 Veranderingen in de langdurige zorg

2 WMO 2015. WET LANGDURIGE ZORG. ZORGVERZEKERINGSWET PARTICIPATIEWET,JEUGDWET. Welke veranderingen komen in 2015 op ons af ?

3 Redenen veranderingen langdurige zorg Men wil de ondersteuning en de langdurige zorg hervormen omdat: mensen passende ondersteuning moeten kunnen krijgen; mensen zolang mogelijk de regie over een eigen leven willen houden en hun eigen mogelijkheden gebruiken ;

4 de kwaliteit van zorg moet verbeteren; de zorg betaalbaar moet blijven.

5 DE WMO REGELT DAT MENSEN DIE HULP NODIG HEBBEN IN HET DAGELIJKSE LEVEN ONDERSTEUNING KRIJGEN. DENK AAN HULP BIJ HET HUISHOUDEN. DE WMO ONDERSTEUNT MENSEN DIE ZICH INZETTEN VOOR HUN MEDEMENS OF BUURT. ZOALS MANTELZORGERS EN VRIJWILLIGERS. Wat regelt de WMO ?

6 DE WMO STIMULEERT ACTIVITEITEN DIE DE ONDERLINGE BETROKKENHEID IN BUURTEN EN WIJKEN VERGROTEN. DE WMO VOORKOMT DAT MENSEN LATER ZWAARDERE VORMEN VAN HULP NODIG HEBBEN. Wat regelt de WMO 2015?

7 Wet Langdurige Zorg Wordt passende zorg geboden met aandacht voor het individuele welzijn. De kwaliteit van leven staat voorop. Is en blijft de zorg een verzekerd recht voor kinderen en volwassenen die blijvend zijn aangewezen op permanent toezicht of op 7x24 uur/dag zorg in de nabijheid.

8 Zorgverzekeringswet Komt een nieuwe aanspraak thuisverpleging in het verplichte basispakket. Wordt de rol van de wijkverpleging versterkt. Verankering zorg in natura en PGB.

9 KRIJG IK WEL HULP ALS IK ZELF VEEL INKOMEN EN VERMOGEN HEB ? Vraag 1

10 Vraag 2 Moeten mijn kinderen nu verplicht voor mij zorgen ?

11 MIJN DAGBESTEDING WORDT WEGBEZUINIGD, NOU MOET IK ZEKER NAAR HET BUURTHUIS ? Vraag 3

12 ALS DE GEMEENTE GEEN GELD MEER HEEFT, STOPT DAN MIJN HULP ? Vraag 4

13 GAAT DE GEMEENTE NOU BEPALEN WAT IK NODIG HEB? Vraag 5

14 KUNNEN MENSEN NOG IN EEN ZORGINSTELLING TERECHT ? Vraag 6

15 Vanaf 1 december 2014 opent het Nationaal Meldpunt Ouderenzorg Een initiatief van PCOB – UNIEKBO- Omroep MAX www.nationaalmeldpuntouderenzorg.nl


Download ppt "JAN DE WILD VRIJWILLIG OUDERENADVISEUR SBOG. TIEL,18 NOVEMBER 2014 Veranderingen in de langdurige zorg."

Verwante presentaties


Ads door Google