De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Gemaakt door bianca lodewikus

Verwante presentaties


Presentatie over: "Gemaakt door bianca lodewikus"— Transcript van de presentatie:

1 Gemaakt door bianca lodewikus
Liefde!!! Gemaakt door bianca lodewikus

2 Liefde!!! Wat is Liefde? Wat doet liefde met je lichaam?
Waar voel je Liefde? Wanneer voel je liefde? Waar zou jij je geLiefde tegen komen? Wie is jou geLiefde?

3 Wat is Liefde? Deze soort liefde richt zich op de behoeften van de ander en zoekt wat het beste voor de ander is. In dat geval laat de liefde de ander de vrije keus om die liefde te uiten.

4 Wat doet Liefde met je lichaam?
De eerste maanden van verliefdheid zie je alles wat minder scherp. Je lichaam draagt daar zijn steentje aan bij. Je lichaam maakt het hormoon dopamine aan, dit is een stof waardoor je plezier of pijn voelt. Als je verliefd bent, stijgt de aanmaak van dopamine. En daar krijg je dan een euforisch gevoel van. Je blijft gemotiveerd om de affectie van je geliefde te winnen, omdat je steeds weer hetzelfde gelukzalige gevoel of de beloning wilt ervaren. Door de constante focus op het zien van je geliefde, vertoon je soms irrationeel, verslavend of obsessief gedrag. En daarbij kan je blind worden voor de werkelijkheid.

5 Waar voel je Liefde? Over de liefde is al veel gezegd en geschreven. Want verliefdheid brengt niet alleen je hoofd op hol, ook in de rest van je lichaam gebeurt van alles. We kennen vele gezegdes en spreekwoorden om de verwarring in ons hoofd en vlinders in onze buik te beschrijven.

6 Wanneer voel je Liefde? Als jij je geLiefde ziet of aan hem/haar denk en samen gelukkig bent het moet wel van twee kanten komen

7 Waar zou jij je geLiefde tegen komen?
Het zou in de kroeg kunnen zijn op straat op de kermis op een vrijgezellenavond misschien wel ergens waar jij het niet verwacht

8 Wie is jou geLiefde? Dat is verschillend wie je leuk vind maar iedereen is verschillend erin bijvoorbeeld; Jou moeder vind jou vriendje ook leuk dat kan toch niet.


Download ppt "Gemaakt door bianca lodewikus"

Verwante presentaties


Ads door Google