De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

TM RM Zo ziet een stukje EEG van 2 seconden eruit. Veel ruis dus. Het trial marker kanaal geeft twee pulsen (TM), dat is een pijl naar rechts op het scherm.

Verwante presentaties


Presentatie over: "TM RM Zo ziet een stukje EEG van 2 seconden eruit. Veel ruis dus. Het trial marker kanaal geeft twee pulsen (TM), dat is een pijl naar rechts op het scherm."— Transcript van de presentatie:

1 TM RM Zo ziet een stukje EEG van 2 seconden eruit. Veel ruis dus. Het trial marker kanaal geeft twee pulsen (TM), dat is een pijl naar rechts op het scherm. Het response marker kanaal (RM) gaat naar beneden, ongeveer 500 msec later, dat is een correct antwoord. Maar, de eerste keer wordtde knop niet goed ingedrukt, er is een soort “stuiter”. Mijn programmaatje accepteert dit, het is geen “junk-pushing”. Deze hele trial wordt dus uitgeknipt (groene lijnen), en in een buffer gedumpt.

2 Als je alle stukjes EEG uitknipt (Voor elk correct antwoord, per stimulus (links, rechts, noarrow), per electrode) en ze allemaal bij elkaar optelt krijg je een enorme som. Dan deel je die waarden door het aantal keer dat je er een waarde bij hebt gevoegd: MAW je maakt een gemiddelde. Waarom al die moeite? Zoals je op het EEG kon zien viel er niets af te lezen – het antwoord van de hersenen op een stimulus valt in het niets bij alle ruis (noise). Dus een gemiddelde maken is een manier om de signal-to-noise ratio te vergroten.

3 Hier kun je mooi mijn covariantie-grafiekjes zien (hier Pearson Product-Moment Correlation), de stimulus was hier een pijl naar rechts, dus mooi zou zijn als de verwerking/ besluitvorming centro-frontaal (rode pijltjes) links meer dan rechts een correlatie vertoonde met een kanaal (blauwe pijl) op een bepaald tijdstip (hier 132 msec). Waarom links>rechts en niet andersom: De (pre-)motorische cortex zit gekruist, weejewel?

4 centerright spm RIGHTARROW @ 44 msec red = left green = right

5 center left spm LEFTARROW @ 56 msec red = left green = right

6 right center spm RIGHTARROW @ 60 msec red = left green = right

7 center left spm LEFTARROW @ 64 msec red = left green = right


Download ppt "TM RM Zo ziet een stukje EEG van 2 seconden eruit. Veel ruis dus. Het trial marker kanaal geeft twee pulsen (TM), dat is een pijl naar rechts op het scherm."

Verwante presentaties


Ads door Google