De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Mgr. Frencken College. 11-1-20152 MaStage op het Frencken Maatschappelijke stage / MaS: is een manier van leren buiten de school, waarin je kennis maakt.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Mgr. Frencken College. 11-1-20152 MaStage op het Frencken Maatschappelijke stage / MaS: is een manier van leren buiten de school, waarin je kennis maakt."— Transcript van de presentatie:

1 Mgr. Frencken College

2 MaStage op het Frencken Maatschappelijke stage / MaS: is een manier van leren buiten de school, waarin je kennis maakt met het doen van vrijwilligerswerk.

3 De MaS pioniers! Voorjaar 2006

4 MFC ambassadeurs 2010

5 Vanaf schooljaar is de MaS verplicht voor alle leerlingen in het Voortgezet Onderwijs VWO, HAVO en VMBO. Totaal 30 uur vrijwilligerswerk verdeeld over je schooltijd.

6 Project klas 1 Schatten van Brabant

7 7 Goederenbank: Boodschap voor een ander, klas 3 VWO

8 Op MFC doen alle leerlingen uit Havo 4 en VWO 5 een maatschappelijke stage / MaS Je doet minimaal 15 uur vrijwilligerswerk en vult daarnaast een stageboek in.

9 MaS betekent: Je belangeloos inzetten Je houden aan afspraken Duidelijk communiceren Volwassen reageren Verantwoordelijkheid tonen Kortom: een leerervaring rijker

10 De maatschappelijke stage wordt in principe uitgevoerd buiten schooltijd.

11 Je mag zelf kiezen bij welke vrijwilligersorganisatie, maatschappelijke instantie of non- profit organisatie je vrijwilligerswerk wilt gaan doen.

12 Zwemblub Lagosta

13 EIGEN INITIATIEF EIGEN INITIATIEF Als jij bijvoorbeeld al iemand of een instantie kent die op de een of andere manier geïnteresseerd is in (jouw) vrijwilligerswerk: overleg dat met ons en ga erop af. Bespreek de MaS ook eens met je ouders, familie of kennissen, misschien hebben zij tips.

14 MaS Informatiemarkt donderdagavond 12 september H4A t/m 4HH 19:00 tot uur H4A t/m 4HH 19:00 tot uur 5VA t/m 5VD tot uur 5VA t/m 5VD tot uur MaS Informatiemarkt (in de aula), voor de leerlingen en hun ouders/verzorgers

15 Bezoekers informatiemarkt 2012/2013

16 De MaS informatiemarkt is een verplicht onderdeel van je MaS.

17 Op 12 september maak je kennis met diverse vrijwilligersorganisaties, met VIP (stagemakelaar Oosterhout) en met Kaaigoed.

18 Amnesty International & ZOAA

19 Maria scouting

20 Vacatures voor de leerlingen

21 Welke klus kan ik doen? Sinds drie jaar werken we met KAAIGOED.COM een site met vacatures speciaal gemaakt voor de maatschappelijke stages in Oosterhout.

22 ) Gay-Straight-Alliance (GSA)

23 Rode Lopers schaaktoernooi

24 Kijk eens op de website van school. Bij vakken, onder het kopje MaStage, vind je algemene informatie plus de ervaringen van MFC leerlingen die jullie voorgingen op ‘samenvoormekaar’. Daar vind je ook links naar de websites kaaigoed.com en maatschappelijkestages.nl vol informatie over wat het allemaal inhoudt. E.e.a. kan wel een make over gebruiken. Iets voor jou als MaS?

25 Rode Kruis Serious Request Oosterhout

26 De MaS is een PTA onderdeel dat in de voorexamenklas moet worden uitgevoerd. Je MaS wordt beoordeeld met een V of een G Onvoldoende betekent overdoen!

27 Na 12 september echt aan de slag! Week 38 en 39 speciale inloglessen in een computerlokaal. Let op de monitor en op ELO!

28 Tijdens lessen levensbeschouwing en maatschappijleer geven Jolanda Oldenburg en/of Stans Melman uitleg over de MaS. O.a. inloggen op Kaaigoed en vacatures / stageplaatsen bekijken en kiezen

29 AFSPRAKEN Er worden duidelijke afspraken gemaakt over hoe om te gaan met de contracten en het uitvoeren van de opdrachten. Je ontvangt ook een stageboekje en uitleg over invullen en inleveren daarvan.

30

31 Je mag pas met vrijwilligerswerk beginnen als je contract is ingeleverd bij het stagebureau op school

32 Jij spreekt met de vertegenwoordiger van jouw stageplaats af wanneer je precies op stage gaat. Dat hou je bij in de agenda op Kaaigoed en noteer je in je stageboek.

33 Schooljaar kunnen alle leerlingen meteen na de MaS informatiemarkt beginnen. De MaS moet uiterlijk 1 april zijn afgerond en voor die datum moet een compleet stageboekje zijn ingeleverd bij het stagebureau. Schooljaar kunnen alle leerlingen meteen na de MaS informatiemarkt beginnen. De MaS moet uiterlijk 1 april zijn afgerond en voor die datum moet een compleet stageboekje zijn ingeleverd bij het stagebureau

34 INLEVEREN Z.S.M. Je levert je stageboek uiterlijk 2 weken na je laatste stagedag bij de organisatie in bij het stagebureau. Vergeet dus niet het interview af te nemen en de beoordeling te laten invullen. Je levert je stageboek uiterlijk 2 weken na je laatste stagedag bij de organisatie in bij het stagebureau. Vergeet dus niet het interview af te nemen en de beoordeling te laten invullen

35

36 De maatschappelijke stage is vrijwilligerswerk. Vrijwillig betekent niet vrijblijvend. Kom altijd de afspraken na en laat het alle partijen vooraf weten als dat je niet gaat lukken.

37

38

39 MaS onderdeel PTA Je weet toch dat de MaS een verplicht pta-onderdeel is? Die je uitvoert in de voorexamenklas. Hiervan kan slechts in uitzonderlijke gevallen worden afgeweken.

40

41 Het stagebureau vind je in het kantoor D-42, achter D-café onder gymzaal D. Telefoon: toestel 403 Openingstijden stagebureau: maandag t/m woensdag op afspraak donderdag – uur vrijdag – uur

42 Stagebureau

43 TOT ZIENS OP DE MAS INFOMARKT OP DONDERDAG 12 SEPTEMBER ! Uitnodiging ligt volgende week in de bus

44 MaS Informatiemarkt donderdagavond 12 september H4A t/m 4HH 19:00 tot uur H4A t/m 4HH 19:00 tot uur 5VA t/m 5VD tot uur 5VA t/m 5VD tot uur MaS Informatiemarkt (in de aula), voor de leerlingen en hun ouders/verzorgers


Download ppt "Mgr. Frencken College. 11-1-20152 MaStage op het Frencken Maatschappelijke stage / MaS: is een manier van leren buiten de school, waarin je kennis maakt."

Verwante presentaties


Ads door Google