De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Als je drank verbiedt, doen ze het juist stiekem

Verwante presentaties


Presentatie over: "Als je drank verbiedt, doen ze het juist stiekem"— Transcript van de presentatie:

1 Als je drank verbiedt, doen ze het juist stiekem
* * Als je drank verbiedt, doen ze het juist stiekem * Je kind kan het best thuis leren drinken * Laat ze maar goed dronken worden, van zo’n kater leren ze het wel af * Als ouder moet je je kind kunnen vertrouwen * Experimenteren met drank is van alle tijden. Gun de jongeren hun vrijheid. Wij dronken vroeger toch zelf ook veel? * Als ouders heb je geen greep op je kind als het naar een feestje is. * Het is vooral de verantwoordelijkheid van de jongere zelf, de school, de samenleving en de kroegbaas.

2 * Energydrinks, maltbier, kinderchampagne en Crodino zijn een goed alternatief voor
alcohol. * Alcohol is veel minder schadelijk dan (soft)drugs. * Jonge hersenen zijn flexibel. Die klap uit de tienerjaren komen ze heus wel te boven. * Mijn zoon van 17 en mijn dochter van 19 drinken sinds hun 16e allebei heel veel. Het is nu toch al te laat * Als drank ergens in verwerkt is (een gerecht of medicijnen) kan het geen kwaad. * Er is geen beginnen aan, je kunt toch nooit precies weten wanneer je kind te ver gaat

3 * Mijn kind doet dat niet
* Je kunt geen nee zeggen want dan komt je kind in een sociaal isolement. * Met de 16e verjaardag van je kind heb je de keus: een drankfeest geven of een krat bier cadeau doen. * De leeftijdsgrens van 18 jaar is natuurlijk niet reëel * Het zijn alleen de tokkies, de sjonnies en anita’s die zoveel drinken. * Mijn kind is geen type om verslaafd te raken. Ik maak me dus geen zorgen * Mijn kind is nog helemaal niet bezig met uitgaan, dus hoef ik ook geen regels te hebben.


Download ppt "Als je drank verbiedt, doen ze het juist stiekem"

Verwante presentaties


Ads door Google