De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Het Perceptual Reference Tool- Programma (P.R.T.) van Psychowerk Amsterdam i.s.m. Algra Consult.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Het Perceptual Reference Tool- Programma (P.R.T.) van Psychowerk Amsterdam i.s.m. Algra Consult."— Transcript van de presentatie:

1 Het Perceptual Reference Tool- Programma (P.R.T.) van Psychowerk Amsterdam i.s.m. Algra Consult

2 Een bijzonder programma ‘P.R.T.' is een gebruikersvriendelijk computer- programma. ‘P.R.T.' is een gebruikersvriendelijk computer- programma. Het werkt onder- steunend bij intake- gesprekken en andere beoordelings- situaties. Het werkt onder- steunend bij intake- gesprekken en andere beoordelings- situaties.

3 Doelgroep De P.R.T. is speciaal ontwikkeld voor professionals die zich beroepsmatig bezig houden met het functioneren/dys- De P.R.T. is speciaal ontwikkeld voor professionals die zich beroepsmatig bezig houden met het functioneren/dys- functioneren van mensen in organisa- ties en bedrijven

4 Doeltreffend De P.R.T. zorgt er voor dat in een kort tijdsbestek relevante informatie wordt ingewonnen. De P.R.T. zorgt er voor dat in een kort tijdsbestek relevante informatie wordt ingewonnen. De P.R.T. geeft doel- treffende adviezen en indicaties. De P.R.T. geeft doel- treffende adviezen en indicaties.

5 Toepasbaarheid van P.R.T. Ondersteunt werving en selectie van medewerkers (recruitment, uitzendwezen); Ondersteunt werving en selectie van medewerkers (recruitment, uitzendwezen); Inzetbaar als een assessment of development center; Inzetbaar als een assessment of development center; Verstrekt informatie wanneer er functionerings- en/of beoordelingsproblemen zich voordoen; Verstrekt informatie wanneer er functionerings- en/of beoordelingsproblemen zich voordoen; Begeleidt persoonlijke ontwikkelplannen of opleidingstrajecten van medewerkers (opleidingen – opleidingsinstituten); Begeleidt persoonlijke ontwikkelplannen of opleidingstrajecten van medewerkers (opleidingen – opleidingsinstituten); Basis voor Management Development trajecten; Basis voor Management Development trajecten; Maakt onderdeel uit van performance coaching van managers en medewerkers (coaching); Maakt onderdeel uit van performance coaching van managers en medewerkers (coaching); Levert bijdragen wanneer er sprake is van langdurig verzuim, stress- of burnout situaties (psychologen, arbodeskundigen, artsen); Levert bijdragen wanneer er sprake is van langdurig verzuim, stress- of burnout situaties (psychologen, arbodeskundigen, artsen); Past binnen reintegratie programma’s (reintegratiebedrijven); Past binnen reintegratie programma’s (reintegratiebedrijven); Inzetbaar onderdeel in replacement of outplacement van medewerkers Inzetbaar onderdeel in replacement of outplacement van medewerkers

6 Een Machtig hulpmiddel De P.R.T. indiceert in plaats van te diagnostiseren. De P.R.T. indiceert in plaats van te diagnostiseren. Hierdoor worden de verworven gegevens niet als vaststaande feiten gezien, maar veel meer als een momentopname. Hierdoor worden de verworven gegevens niet als vaststaande feiten gezien, maar veel meer als een momentopname.

7 Objectief De P.R.T. zorgt voor een objectieve en een niet persoons- gebonden verwerking van de gegevens, in de vorm van een persoonlijk rapport. De P.R.T. zorgt voor een objectieve en een niet persoons- gebonden verwerking van de gegevens, in de vorm van een persoonlijk rapport.

8 Aandachtsgebieden

9 1. Burnout Het eerste aandachtsgebied betreft het indiceren van de mate van burnout die de persoon ervaart. Het eerste aandachtsgebied betreft het indiceren van de mate van burnout die de persoon ervaart.

10 2. Stress Het tweede aandachtsgebied betreft de mate van stress die de persoon ervaart. Het tweede aandachtsgebied betreft de mate van stress die de persoon ervaart. Hierbij wordt ondermeer gekeken naar sociale stress reacties. Hierbij wordt ondermeer gekeken naar sociale stress reacties.

11 3. Perceptie Het derde aandachtsgebied betreft de perceptie. Het derde aandachtsgebied betreft de perceptie. Hier worden zes verschillende perceptie beelden onderzocht en met elkaar in verband gebracht. Hier worden zes verschillende perceptie beelden onderzocht en met elkaar in verband gebracht.

12 4. Werk Het vierde aandachtsgebied betreft de werkzaam- heden die de persoon verricht. Het vierde aandachtsgebied betreft de werkzaam- heden die de persoon verricht. Hierbij gaat het met name om hoe de werkzaamheden worden ervaren. Hierbij gaat het met name om hoe de werkzaamheden worden ervaren.

13 5. Deelname aan groepen Het vijfde aandachtsgebied is gericht op het functioneren van iemand binnen een afdeling, groep of team. Het vijfde aandachtsgebied is gericht op het functioneren van iemand binnen een afdeling, groep of team.

14 6. Problemen Het zesde aandachtsgebied gaat in op de aard van de problemen die de persoon ervaart en wat hieraan ten grondslag ligt. Het zesde aandachtsgebied gaat in op de aard van de problemen die de persoon ervaart en wat hieraan ten grondslag ligt.

15 7. Algemene informatie Het zevende aandachtsgebied geeft achtergrond informatie. Het zevende aandachtsgebied geeft achtergrond informatie. Zoals de burgelijke staat, opvoeding en hobbies. Zoals de burgelijke staat, opvoeding en hobbies.

16 Een doordachte opzet De P.R.T. bestaat uit meer dan 1000 vragen en controlevragen. De P.R.T. bestaat uit meer dan 1000 vragen en controlevragen. De P.R.T. brengt verbanden aan tussen de verschillende aandachtsgebieden. De P.R.T. brengt verbanden aan tussen de verschillende aandachtsgebieden. De P.R.T. maakt het mogelijk om ieder aandachtsgebied ook afzonderlijk te onderzoeken. De P.R.T. maakt het mogelijk om ieder aandachtsgebied ook afzonderlijk te onderzoeken.

17 Een doordachte opzet De P.R.T. geeft de gebruiker de mogelijkheid om op verschillende momenten de vragen te beantwoorden. De P.R.T. geeft de gebruiker de mogelijkheid om op verschillende momenten de vragen te beantwoorden. De P.R.T. beschikt over de mogelijkheid om resultaten in rapportvorm uit te werken. De P.R.T. beschikt over de mogelijkheid om resultaten in rapportvorm uit te werken. De P.R.T. geeft duidelijk geformuleerde adviezen en indicaties. De P.R.T. geeft duidelijk geformuleerde adviezen en indicaties.

18 Begeleidend materiaal Bij het computer programma hoort een uitgebreid instructieboek, dat tevens dienst doet als een naslagwerk. Bij het computer programma hoort een uitgebreid instructieboek, dat tevens dienst doet als een naslagwerk.

19 Benodigdheden Minimaal een 386 computer met 4MB werkgeheugen. Minimaal een 386 computer met 4MB werkgeheugen. Windows 3.1 of later. Windows 3.1 of later. Het programma draait ook onder Windows '95. Het programma draait ook onder Windows '95.

20 Taal De P.R.T. is volledig Nederlandstalig. De P.R.T. is volledig Nederlandstalig. De P.R.T. is afgestemd op de Nederlandse samenleving. De P.R.T. is afgestemd op de Nederlandse samenleving.

21 De kostprijs De P.R.T. bestaat uit een instructieboek, het Perceptual Reference Tool- programma(P.R.T.) en een 'Powerpoint'- programma. De P.R.T. bestaat uit een instructieboek, het Perceptual Reference Tool- programma(P.R.T.) en een 'Powerpoint'- programma.

22 Overeenkomst De gebruiker tekent een overeenkomst waarin hij/zij verklaart het programma op geen enkele wijze te vermenigvuldigen, aan te passen of door te verkopen. De gebruiker tekent een overeenkomst waarin hij/zij verklaart het programma op geen enkele wijze te vermenigvuldigen, aan te passen of door te verkopen.

23 Ons adres Algra Consult Algra Consult Tuinderijpad 16 2324 MC Leiden Psychowerk Amsterdam Psychowerk Amsterdam Barentszplein 65 1013 NJ Amsterdam

24 Auteursrechten De software van 'Kwesties' is gemaakt door G. Plattel. (c) 1995. De software van 'Kwesties' is gemaakt door G. Plattel. (c) 1995. Het P.R.T.- programma is in opdracht van Psychowerk Amsterdam gemaakt door Gert van Veen. (c) 1996. Het P.R.T.- programma is in opdracht van Psychowerk Amsterdam gemaakt door Gert van Veen. (c) 1996.

25


Download ppt "Het Perceptual Reference Tool- Programma (P.R.T.) van Psychowerk Amsterdam i.s.m. Algra Consult."

Verwante presentaties


Ads door Google