De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Stad Santa Fé, Nieuw Mexico. USA. Een al meer dan 130 jaar mysterie dat jaarlijks 250.000 bezoekers aantrekt. “De Loretto kapel”

Verwante presentaties


Presentatie over: "Stad Santa Fé, Nieuw Mexico. USA. Een al meer dan 130 jaar mysterie dat jaarlijks 250.000 bezoekers aantrekt. “De Loretto kapel”"— Transcript van de presentatie:

1

2 Stad Santa Fé, Nieuw Mexico. USA. Een al meer dan 130 jaar mysterie dat jaarlijks 250.000 bezoekers aantrekt. “De Loretto kapel”

3 Het is een trap die deze kapel onderscheidt van alle anderen!

4 De kapel is gebouwd in de 19de eeuw. Wanneer de kapel “af” was,constateerde de kloosterzusters dat men de trap vergeten was om naar het eerste verdiep te gaan...

5 Zij baden tot St-Jozef gedurende 9 dagen, en... zou er nu toch niemand zijn die zich zou komen aanbieden?

6 De laatste dag,een vreemdeling klopte aan met de melding dat hij een schrijnwerker was en misschien kon helpen met het bouwen van een trap.

7 Hij timmerde een magnifieke trap in elkaar dewelke eer deed aan het beroep van schrijnwerker...

8 En niemand,maar dan ook niemand kon er zich aan verstaan hoe hij het had klaar gespeeld,er was geen centrale steun ?!?!?

9 Hij had zelfs geen enkele nagel gebruikt alsook geen lijm. En bovendien,hij vertrok nog zonder zich te laten betalen.

10 Het gerucht deed in de stad de ronde dat het de Heilige Jozef zelf was die de trap had gemaakt...

11 ...gestuurd door de Heer om het probleem van de zusters op te lossen. Sindsdien,de trap werd als miraculeus beschouwd en de kapel werd een pelgrimsoord.

12 En toch zijn er hier drie misteries in het spel. Het eerste,de timmerman is nooit geïdentificeerd geworden....

13 Het tweede,geen enkele architect of bouwkundige kan verklaren hoe deze trap blijft rechtstaan zonder ook maar één enkele steun.

14 En het derde mysterie:waar kwam het hout vandaan om deze trap te maken?Men heeft het nagetrokken en het hout komt in de wijde omgeving nergens voor...

15 Nog een ander interessant detail... De trap telt 33 treden... De leeftijd van Jezus-Christus...


Download ppt "Stad Santa Fé, Nieuw Mexico. USA. Een al meer dan 130 jaar mysterie dat jaarlijks 250.000 bezoekers aantrekt. “De Loretto kapel”"

Verwante presentaties


Ads door Google